skoki

(119 wyników)
  • cześć dziewczyny! co prawda odpuściłam starania i nie biore juz udziału w wątkach, ale postanowiłam napisac cos co mam nadzieję kilku z was sie przyda. otóż w zeszłym miesiącu poszłam do ginekologa aby sprawdzic czy ja w ogóle jeszcze jajeczkuje, skoro przez kilka cykli nie udało mi się zajśc w ciążę, a przecież moje 2 córki poczęłam za pierwszym razem. zrobiłam badania hormonalne i monitoring cyklu. no i sie zdziwiłam. okazało się, że hormonalnie wszystko jest idealnie. ale.. jajeczkuje wcze...
  • Dziewczyny to mój pierwszy cykl kiedy mierze temp. Ovufriend wykrył mi owulację 1.01. Przed owulacją temp. była między 36,15 a 36,45. Po owulacji jestem piąty dzień, dwa pierwsze dni to temp. na poziomie 36,40 i 36,55 w trzecim dniu miałam gorączkę, więc tą tem. zaznaczyłam jako ignorowaną, czwarty dzień już bez gorączki i z tem. 36,55 a dziś rano szok! tem. skoczyła na 37,20 - nie mam już gorączki od dwóch dni. Co może być powodem aż takiego dużego skoku? Bardzo Was proszę o pomoc w interpre...
  • Dziewczyny. Wiem, że owulka może wystąpić przed skokiem, w dniu skoku lub nawet do 3 dni po skoku. Jednak, czy wiecie może jaka jest zależność między skokiem temperatury a owulacją? Moje pytanie dotyczy tego, czy wyraźny SKOK tempki oznaczać może "porządną" owulację? Czy gdy łagodnie/powoli temperatura pnie się do góry i nie widać wyraźnego skoku, może to oznaczać tzw. Słabą owulację? Czy skok temp. = mocny wyrzut jajeczka?
  • Skok?(4)

Skąd mogę wiedzieć że jest skok i mam przestać brać wiesiołek?
  • Co oznacz takie zjawisko: jest gwałtowny skok temperatury o ponad 0,3 stopnia od temperatury podstawowej, kolejna temperatura niższa o 0,1 stopnia (ciągle wysoka), a 3. i 4. już tylko o 0,1 stopnia wyższa od temperatury podstawowej. Czy 3. temperatura nie powinna być wyższa o co najmniej 0,2 stopnia od postawowej, nie mówiąc o 4., żeby móc stwierdzić, że owulacja się odbyła? Temperatury nie są (teoretycznie) zaburzone. Znalazłam taki wykres i zastanawiam się, jak go zinterpretować.
  • To mój pierwszy tak dziwaczny cykl. Zawsze około 13dc pojawiał się śluz płodny czasem z domieszką krwi, testy owulacyjne wychodziły dodatnie ok 15dc /cykle 28-30dni/.W tym cyklu natomiast dopiero dzisiaj 19dc pojawił się śluz naprawdę płodny /wcześniej był śluz ciągnący się,ale taki trochę białawy/.Rano jednak temperatura 36,9 /do wczoraj w granicach 36,3-36,5/.Czy już po owulacji czy nadal przed????Pozdrawiam.
  • Cześć Dziewczyny! Słuchajcie, kiedy po owu jest skok tempki? W tym samym dniu, następnym? Może któraś mnie oświeci. Pozdrawiam
  • Skok temperatury swiadczy o tym, że doszło do owulacji. Ale kiedy?? 1 dzień wcześniej, kilka godzin?????
  • Czy jest to możliwe, że następuje skok temperatury, a mimo to jajeczko nie zostaje uwolnione? Bardzo na Was liczę:)) Pozdrawiam
  • Witam serdecznie! Staram się z Partnerem o dziecko. To dopiero mój drugi cykl pomiarów temperatury i obserwacji śluzu. W związku z tym że jestem mało doświadczona bardzo Was proszę o interpretację. Poniżej przedstawiam wykres. Zaniepokoiły mnie te wahania temperatury, czy jest to normalny objaw? Poprzedni wykres wyglądał książkowo, a ten jest takim o właśnie dziwolągiem :-( Jeżeli potrzebujecie dodatkowych informacji, chętnie odpowiem. Z góry dziękuję. ovufriend.pl/graph/aac051b9012a7...
  • Witam dziewczyny dzisiaj mierząc temperaturę troszkę się zdziwilam bo z 36,4 skoczyła do 36,8 - dzisiaj mój 24dc przy cyklach 26-29 więc na owulację za póxno prawda, pozatym nic na to nie wskazuje, nie ma śluzu-jest sucho i nie bolą jajniki czasem pobolewa brzuch, ale to taki ból na okres-dzisiaj już myślałam, że dostałam i pobiegłam do toalety a tam nic. Dodam że bóle brzucha mam od 31.12 (12dc) do 08.01 (20dc). Jak myślicie czemu tempka skoczyła?
  • Mialam monitorowany cykl i lekarz dzis powiedzial, ze widzi cechy odbytej owulacji. Ale z wykresu temperatury nic nie wynika, nie ma zadnego skoku. Czy to jest mozliwe by byla owo. bez skoku temp.?
  • hej, czy moge prosic o interpretacje moich temp. tzn mam pyt czy mialam juz owulacje? cykle mam 30 - 36 dniowe 7dc 36,5 8dc 36,4 9dc 36,2 10dc 36,3 11dc 36,1 12dc 36,1 13dc 35,9 14dc 36,1 15dc 35,9 dużo śluzu płodnego do 21dc 16dc 36,3 17dc 36,2 18dc 36,2 19dc 36,5 20dc 36,5 21dc 36,6 z gory dzieki za pomoc
  • Ciekawa jestem czy to sie pokrywa. Czy monitorując cykl przez usg i stwierdzona przez to owulacja rzeczywiście pokrywa się ze skokiem temperatury. Ostatnio czytam wypowiedzi kobiet, które twierdzą, że na monitoringu miały stwierdzoną owulacje a temperatura skoczyła dopiero po kilku dniach - czyli nie było owulacji w dniu (który często zaznaczają programy komputerowe) ostatnim przed skokiem temperatury.I nie były to rożnice +/- 3 dni lecz czasem tygodniowe. Jak jest u Was?
  • Witam sie z wami babeczki. Jak mozecie i znacie sie to zerknijcie na moj wykres i powiedzcie czy sa szanse na ciaze? Dzis mam 10dzien po owulacji i korci mnie zrobic test ale nie mam pojecia czy cos wyjdzie :-/ Kiedy moge zrobic test aby wyszedl pozytywny? Czy wogole zawracac sobie glowe i sie nakrecac? Na bete nie mam szans bo nie mieszkam w polsce:-( Cykle mam 28 dniowe a wiec @powinna byc 04.12 a do tego czasu zwariuje.Piersi bola jajniki nawalaja.Ale czy ten wykres o czyms swiadczy?...
  • Mam prośbę do tych z Was, które mają wprawę w odczytywaniu wykresów: spójrzcie, czy dobrze zaznaczyłam granicę wyższych temperatur? Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam:-) enpr.pl/2085/188903
  • Witam w niedzielny poranek. Myslalam ze zaczekam do jutra ale chyba mnie to zameczy wiec pisze. Pierwszy cykl mierze sobie temp. i jest to tez pierwszy tykl z testami owulacyjnymi. Czytalam gdzies ze skok temp. jest zaraz po owulacji i pózniej on sie utrzymuje na tym samym poziomie. A zobaczcie jak jest u mnie. 4dc 36,54 5dc 36,64 6dc 36,66 7dc 36,58 8dc 36,54 9dc 36,58 10dc 36,61 11dc 36,63 12dc 36,60 test owul. pozytywny, sluz bialy (serowaty) 13dc 36,79 rano przytul...
  • a czy ktos wie, czy jest mozliwe, że nie było owulacji a temp. w środku cyklu skoczyła o 3 stopnie. Wyzsza temp. utrzymuje sie przez 3 dni. Nie zaobserwowałam śluzu rozciagliwego ale miałam stan zapalny wiec moze obserwacja była urudniona. Mam jeszcze takie pytanie ogólne. czy na podstawie temp. mozna tylko stwierdzic, ze owulacja juz była? To chyba jak ktos chce sie starać o dziekco to jest to mało wnosząca informacja. czy mam rację?
  • Czy po clo może wystąpić cykl bezowulacyjny? Temperatury w poprzednim cyklu wahały się między 36,1 a 36,5. W 13dc miałam pęcherzyk dominujący 22mm i gin podał pregnyl. Dwa dni później pęcherzyka już nie było ale nie widziałam też ciałka żółtego ani płynu w zatoce. Gin powiedział, że skoro pęcherzyka nie ma to można uznać, że owulacja była. Niestety temperatury pokazały coś innego.
  • trzeci cykl na duphastonie trzeci cykl starań może drugi tak na ostro przez leki mam skrócony cykl do 24 dni byłam u ginekologa w 11 dc powiedział że nie widzi pęcherzyka widać jakies kropki moze to po ich pęknieciach, czy to oznacza cykl bezowulacyjny ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się