skoki

(18 wyników)
  • www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,11771892,_Kaczynski_zapowiada__ze_wprowadzi_ustawy_korzystne.html "Jego wczorajsza deklaracja dobitnie by o tym świadczyła. Mamy więc typowy układ na styku polityki i prywatnego biznesu, szarą pajączą siec, która oplata szyję najbiedniejszych Polaków (gdyż jak wiadomo SKOKi zaistniały na rynku kapitałowym dzięki "chwilówkom" - lichwiarskim pożyczkom na drobną kwotę dla tych, którym nie wystarcza od pierwszego do pierwszego)." I czy tylko prezes czy cały PiS?
  • Skok po śmierć. W telewizji nie pokażą Marcin Kowalski 03-01-2005 , ostatnia aktualizacja 30-12-2004 13:29 (...) Spis obrażeń Rafała wykonany po sekcji zwłok zajmuje całą stronę. Najpoważniejsze to: połamany kręgosłup, połamane wszystkie żebra, podziurawione płuca, pęknięty lewy przedsionek serca, popękane nerki, pęknięty prawy płat wątroby, pęknięta śledziona, zdruzgotane obie kości udowe. (...) Całość: serwisy.gazeta.pl/df/1,34467,2470725.html?as=1&ias=4
  • pl.youtube.com/watch?v=vKSonNNKGuE fajnie lataja:) na 04:05 juz myslalem ze skoczek wpadnie do wody jak strzala!
  • W Zakopanem w sobotę 28.01.06. Sektor D. Wejście do godz.16stej Bilet jednoosobowy.
  • Czy ktoś z Was zastanawiał się kiedyś jak czuje się przedskoczek,hm... ??? Powiem tylko że temat jest bardzo złożony i nie sprowadzajmy go w dyskusji tylko do skoków narciarskich ;)
  • Czołem:) Nasz młody skoczek idzie za ciosem:) www.sport.pl/skoki/1,65074,9044340,PS_w_skokach__Malysz_i_spolka_walcza_o_punkty_w_Klingenthal.html Pozdro Krzysztof
  • to do wątku Ludzie fora zakładają forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=39193
  • Rosjanin, który po swoim przejeździe podniósł do góry ręce w triumfalnym geście, był zaskoczony. - Byłem przekonany, że wygrałem - mówił na konferencji prasowej. Wcześniej, podczas dekoracji medalowej, demonstracyjnie wszedł na podium przechodząc najpierw przez stopień dla zwycięzcy. Potem jako pierwszy zjechał z lodu zdejmując srebrny medal. Rosjanin nie pogratulował Lysackowi. Nazwał go "wielkim łyżwiarzem", ale od razu przeszedł do krytyki systemu sędziowania. Głównym zarzutem Pl...
  • Czołem:) 11 lutego 1972 roku - polski skoczek Wojciech Fortuna zobywa złoty medal olimpijski w skokach:)Do dziś jedyny nasz złoty medal w tej niezwykle widowiskowej, ale trudnej i niebezpiecznej dyscyplinie sportu.... "Wojciech Fortuna dokonał tego podczas XI Zimowych Igrzysk Olimpijskich w Sapporo (Japonia) 11 lutego 1972 roku, w konkurencji skoków narciarskich na dużej skoczni, wyjątkowym skokiem na odległość 111 metrów, ocierając się o rekord skoczni (zabrakło mu ok. 2 ...
  • Skok :)(8)

serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35079,2834019.html
  • Olimpiada dobiega końca. Bohaterami - poza zasiegiem rywali - byli m. in. amerykański pływak M. Phelps i rosysjka "caryca tyczki", czyli Jelena Isinbajewa.. I poniżej własnie o "carycy": "Kolejny rekord świata, niewielkie emocje i trochę reżyserowana radość z drugiego złotego medalu olimpijskiego – to obraz triumfu Rosjanki. Dla nas zostały łzy Moniki Pyrek – Polka była piąta. Biała kołdra stała się najważniejszym symbolem rywalizacji tyczkarek. Jelena Isinbajew...
  • Czołem:) Przed nami legendarny Turniej Czterech Skoczni. Wystartuje w nim między innymi nasz As skoczkownictwa, Adam Małysz. Wpadł mi w oko ciekawy tekscik o Małyszu, fragment: "Adam to supergwiazda - powiedział kilka dni temu trener autriackich skoczków... Choć nie zwycieża jak kiedyś, to autriacki trener wie, że Adam Małysz w Polsce to instytucja. Jak coroczne świeto, bo każdy czeka na niego jak na Mokołaja. Są świeta, musi być i Małysz..." I zobaczcie - w czasie świąt p...
  • Czołem:) Dziś na mamuciej skoczni w Obersorfie rozpoczeły się Mistrzostwa Świata w lotach. Skoczkowie latją daleko, szybują aż na odległośc 200 metrów i wiecej. Jest co oglądać:) Do trwających dwa dni zawodów indywidualnych zakwalifikowało sie dwóch naszych skoczków, lotników - Mistrz Adam Małysz i Kamil Stoch. Po pierwszej serii w dniu dzisiejszym Adam Małysz jest na 6 miejscu. Aktualnie trwa seria druga. Jutro lotnicy oddadza kolejne dwa skoki i zwyciezca całości - ...
  • Dziś, 30 grudnia startuje Turniej Czterech Skoczni:) Nasz Adam Małysz odzyskał chyba wigor i formę. Transmisja o godzinie 16.20 na TVP1. A tu o turnieju: www.sport.pl/skoki/0,65074.html Pozdro Krzysztof
  • [i]Adwokat Marcin Dubieniecki, zięć zmarłego prezydenta, zabiegał o część pieniędzy wyłudzonych z wrocławskiego SKOK-u. Chodzi o oszustwo i próbę korupcji. Z wrocławskiego SKOK-u rok temu wyciągnięto 12 mln złotych. Okazało się, że nielegalnie. Pół roku temu były pierwsze zatrzymania. A w maju br. ABW wkracza do domu wspólnika Marcina Dubienieckiego. [/i] wyborcza.pl/1,75478,7945192.html
  • 11 lutego 1972 roku w japońskim Sapporo Pan Wojciech Fortuna zdobył dla Polski złoty medal olimpijski:) "Wojciech Fortuna zdobył złoty medal olimpijski w konkurencji skoków narciarskich na dużej skoczni. Pierwszy skok Polaka miał długość 111 metrów - do rekordu skoczni zabrakło ok. 2 metrów, przekroczona została strefa bezpieczeństwa. Po skoku polskiego skoczka zebrało się jury. Czeski sędzia chciał przerwać konkurs i rozpocząć go od nowa, ale kanadyjski sędzia przekonał pozost...
  • Zima idzie, wracaja skoki narciarskie. Już jutro nasze orły z Adasiem Małyszem na czele rozpoczynają zawody Puchar Świata w skokach narciarskich. Pierwszy turniej w fińskim Kuusamo. Czy nasz Orzeł z Wisły zdobędzie puchar świata po raz piaty? Czy przejdzie do historii dyscypliny jako największy skoczek w dziejach i przeskoczy legendarnego Matti Nykanena? No zobaczymy. I tak mi się przypomniało, dwie sytuacje. Pare sezonów temu, kiedy nasz Orzeł był w mega formie, skoki stały ...
  • Pogoda nie za ciekawa, dobrze że w domu ciepło, czas na kawę i jakiś rogalik. --- Patrzcie go, oto idzie ulicą Niewidzialną z tłumem spięty kotwicą Zamazany punkcik w wielkiej powodzi głów Nie chce pytać nikogo o drogę Serce bije mu jak dzwonek na trwogę Niestrudzony badacz własnych pragnień i snów O-o-o, snów Ref. Wielki mały człowiek Zalękniony tak i dumny jak paw Wielki mały człowiek Prorok lepszych dni, niepewnych spraw W opiece swej Dobry Boże, ty go miej Ty go w swej op...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się