skoki

(59 wyników)
  • co to może znaczyc? enpr.pl/4645
  • Tak siedze sobie przed kompem, nadchodza mnie mysli i tak sie zastanawiam ogladajac wykresy mierzenia temperatury w cyklach kobiet, ktore zaszly w ciaze, i doszlam do wniosku, ze prawie wszystkie mialy wiecej niz jeden skok temperaury o min. 2 stopnie w drugiej fazie cyklu. Np.: owulacja byla 14 dc (+-2 dni), skok temperatury w 15 dc o dwa stopnie i 19 dc znowu skok o min. 2 stopnie (zagniezdzenie?), itd.. Inaczej wygladaja wykresy temperatury kobiet, ktore mialy owulacje (tez wyz...
  • Kochane, te które już są w temacie sprawdzania temp. doświadczone. Dziś rano miałam podwyższona temp. i boli mnie dół brzucha, ropychanie jakby. Wczoraj tez mnie lekko pobolewał w okolicach jajnika. Czy to dziś owu, czy juz jest po ptakach? Dodam, że z obserwacji temp. takie skoki już w tym cyklu miałam, ale tylko w weekend, jak dłużej spałam, więc wydedukowałam, że jednak dla miarodajnego pomiaru powinno się mierzyć o tej samej porze. Ale dzisiejszy skok wiąże się tez z bólem do...
  • Hej dziewczyny, bywam tu od czasu do czasu. staramy się o drugą dzidzie od 10 miesięcy, choć ciezko nam to idzie bo mąż za granicą a ja tu...On oczywiście przyjeżdza do Polski w TYCH dniach, ale organizm to nie komputer więc nie wszystko da się zaplanować. Tym razem chciałabym żeby się udało, bo to ja specjalnie pojachałam do niego :-) Poradżcie: @ powinna być jutro-pojutrze, a u mnie od dwóch dni skok temp. do 37,1 (a już spadała i była na poziomie 36,8) - co to oznacza? c...
  • Cześć dziewczyny:) Kolejny cyk starań i kolejną niespodziankę mi sprawił mój organizm:( Obecnie jestem w 27dc przy nieregularnych cyklach (marz38/kwiec32/maj31/czerw38) Choć ostatni cykl był baaardzo długi ładnie pokrywały się moje tempki z obserwowanym sluzem(to mój 4cykl) Dzisiaj jak wspomniałam jestem w 27dc Zaobserwowałam ładny spadek z 36,5 na 36,3 w 23dc 24dc skok 36,85 i do dzis tempka utrzymuje się na poziomie 36,85-37,1 czyli wszystko ok równo ,równo lekki spadek i skok...
  • dziewczyny pomocy!!! sama juz nie wiem, w poprzedni piatek (16dc) mialam bol, klucie obu jajnikow, w sobote byl skok temperatury ktory utrzymuje sie do dzis a dzis rano mialam sluz jak bialko jaja kurzego. Wiec jest juz po owu czy bylo to dopiero dzis?
  • Mierzę temperaturę i obserwuję śluz. Za każdym razem wychodzi mi tak samo: śluzu jak na lekarstwo, na dodatek ten płodny pojawia mi się zawsze 5 dni przed skokiem temperatury. Kobieta z poradnictwa rodzinnego (te takie obowiązkowe przy kursie przedmałżeńskim) stwierdziła, że to bardzo bardzo źle, że będę mieć problemy z ciążą. Puściłam to wtedy mimo uszu, a teraz zaczynam się zastanawiać, czy nie miała racji. Czy któraś z was też ma taką rozbieżność? Czy przeszkodziło to w zajściu w ciążę? ...
  • Aby określić zmianę podstawowej temperatury ciała, należy codziennie mierzyć temperaturę ciała i dokładnie zapisywać ją w tabeli. Zaobserwujesz, że po miesiączce temperatura będzie niska, aż do owulacji. Kilka dni przed owulacją temperatura ma tendencję do maksymalnego obniżania się, ale nie zawsze. W czasie owulacji temperatura szczytuje. Różnica przed owulacją i w dniu owulacji powinna wynosić przynajmniej 2 kreski (0.2 st. C). Od owulacji temperatura będzie wyższa, niż przed owulacją...
  • Witam dziewczyny dzisiaj mierząc temperaturę troszkę się zdziwilam bo z 36,4 skoczyła do 36,6 - dzisiaj mój 24dc przy cyklach 26-29 więc na owulację za póxno prawda, pozatym nic na to nie wskazuje, nie ma śluzu-jest sucho i nie bolą jajniki czasem pobolewa brzuch, ale to taki ból na okres-dzisiaj już myślałam, że dostałam i pobiegłam do toalety a tam nic. Dodam że bóle brzucha mam od 31.12 (12dc) do 08.01 (20dc). Jak myślicie czemu tempka skoczyła?
  • Mam pewnie nudne pytanie ,ale czy zawsze w ciąży musi wystąpić skok temperatury?czy można mieć normalną temp.i jednak być w ciąży sorry jeśli się powtarzam .
  • Dzisiaj jest mój 15 dzień cyklu. Od wczoraj mam skok temperatury na 36,9 stopni. Zrobiłam dzisiaj test owulacyjny i wyszedł negatywny – już sama nie wiem, co to znaczy. Czy takie testy często są zawodne, czy jednak nie mam owulacji? Od trzech miesięcy staramy się z mężem o dzidziusia i jak na razie bez rezultatu.
  • To mój drugi cykl z notowaniem wykresu - jestem jeszcze trochę zielona w te klocki, mozecie mi podpowiedzieć, kiedy wypadła wg Was owulacja? 1dc - 36,7 2dc - 36,6 3dc - 36,5 4dc - 36,9 5dc - 36,8 6dc - 36,6 7dc - 36,5 8dc - 36,7 9dc - 36,7 10dc- 36,8 11dc- 37,1 12dc- 36,9 13dc- 36,5 14dc- 36,4 15dc- 36,6 16dc- 36,8 17dc- 37 18dc- 37,1 19dc- 37,2 20dc- 36,9 21dc- 36,9 Mnie się zdaje że 14 dnia, ale nie mam nigdy żadnych dodatkowych objawów, a cykle mam 28-36 dniowe....
  • miewam zwykle cykle 33dniowe...ostatni 42dni... dzisiaj 35dc i nie ma @, zrobilam test,ale popołudniu,bo nie wytrzymałam i niegatywny! mierzę temp,i pierwszy skok mialam w 17dc,temp lekko wzrosla i spadla,potem w 25dc znowu skok i tak do dzisiaj...wiec 10dni... piersi dziwnie bolą,zero plamień (a dotychczas tak bywalo),brzuch jak na @....czy mogę miec nadzieję? na bete u mnie w miescie czeka się ok. 4dni....
  • Staram się o drugiego dzidziusia. We wtorek wieczorkiem baraszkowałam z mężulkiem, a dzisiaj wyszedł mi skok temp. A więc wygląda na owulacje. Dobrze by było dzisiaj współżyć ale mą będzie w domku dopiero w poniedziałek, a więc za późno. czy plemniczki od wtorku dadzą radę przeżyć?
  • Dziewczynki proszę Was o pomoc. Cykle mam regularne tak 27-28dni. Wczoraj w 15dc wyszedł mi test owulacyjny dodatni /testowa ciemniejsza/, miałam też po południu kroplę krwi w śluzie, śluz płodny od 14dc.Skoku temperatury jeszcze nie było.Poszłam na usg i pęcherzyk 10mm.Czy to oznacza,że nie mam owulacji???Moja ginekolog kazała wyluzować i poczekać jeszcze trzy miesiące.Mam brać duphaston od 16-25dc /raz robiłam badanie progesteronu 7dni po owulacji /wg testów i wynik był bardzo...
  • Mam pytanko-bo chyba znów przerombałam sobie kolejny cykl starań. CZy tempka wzrasta tuż po owulacji??? NO bo mam tak: cykle: 26dni. dziś: 17dc, tempka gwałtownie wzrosła do 37,2 ostatnie staranie: 13dc (w poniedziałek)... Jak myślicie- ten cykl na stracenie??? Kurde-wczoraj mogłam, ale nie miałam weny twórczej.......Ale jestem durna.......
  • Witam, mam prośbę o interpretację mojego 17-dniowego obecnie cyklu. To jest w zasadzie mój pierwszy cykl z mierzeniem temperatury od pierwszego dnia (w poprzednim cyklu zaczęłam mierzyć, ale dopiero od 26 dc). Temperaturę mierzę o w zasadzie stałej porze, termometrem rtęciowym w pochwie. Mimo przeczytanej lektury jestem nadal zielona w tym temacie, stąd moja prośba o pomoc. 1 dc 36,5 2 dc 36,5 3 dc 36,5 4 dc 36,6 5 dc 36,5 6 dc 36,6 7 dc 36,6 8 dc 36,7 9 dc 36,5 10 dc 36,...
  • Jestem w połowie 4 miesiąca i nie przytyłam prawie nic - w drugim miesiącu waga spadła mi o 1kg, choć nie wymiotowałam i jadłam normalnie. Powiedzcie, czy jest szansa, że dalej będę tyć niewiele, czy też raczej spodziewać się dużego skoku na wagę?
  • Dziewczyny poradzcie. Ja sie moze i nie znam,przyznaje bez bicia,ale usilnie staram sie mierzyc temp. Tym samym termometrem,w tym samym miejscu,przed wstaniem w lozka,tylko czasem...godziny sa rozne (ale +/- 2 godz-rzadko,ale sie zdaza). Mooja temp.ma sie jakos dziwnie.Zadnych skokow(nie liczac tego,w dzien kiedy zmierzylam temp.po 3 godz.od pory normalnej). To jest juz moj 22 dc,i nic sie nie dzieje. Teraz pytanie...czy moz jednak dojsc do owulacji jesli temp nie "skacze" ?? (to ...
  • dziewczyny, prosze o wyjaśnienie, bo troche sie pogubiłam...jestem poczatkująca w staraniach i faktycznie dopiero zaczełam obserwowac swoje ciało, śluz, temp...i tu moje pytanie: wzrost temperatury osnacza ze owulacja sie zbliża, jest czy była juz w niedalekim czasie????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się