Forum Auto-Moto Motocykle
ZMIEŃ
      spalania

spalania

(54 wyniki)
    • (jak w temacie)... ostatnio zauważylem ze rezerwa zapala mi sie przy przejechaniu ok 70-80 km. a zawsze bylo ok 170-200km! Wiec roznica znaczaca. Pytanie co moglo sie stać? czy mieliscie podobne zajwisko. Aha powiem ze łancuch jest wyciagniety na maksa, przy hamowaniu na biegu juz slychac jak obciera. Takze jazde juz przerywam i wymieniam ale co z tym spalaniem?? Zdarzylo mi sie to drugi raz. Fakt, że jezdzilem duzo po miescie ale ni mozliwe chyba zeby az taka roznica paliwa byla. na 10...
    • W ostatnim Autoświecie był tekst o spalaniu przy danych prędkościach w samochodach. Macie może jakieś dane jak to jest z motocyklami?? Bo po przeczytaniu tego wydaje mi sie że scigając sie Busą parę kilometrów na autostradzie z Porsche Cayenne moglibyśmy być swiadkami zatrzymania tego auta z powodu....braku paliwa. Dane z Auto-świata: Porsche Cayenne Turbo 270km/h spalanie przy tej prędkości 66.7l !!! 245 km/h 50.4l VW Tuareg V10 TDI 225km...
    • Heja ! Mam simsonka, i strasznie on dużo pali (około 4,5 l/100 km). Nie wiem co jest grane, simson kumpla zamyka sie w 3 litrach. Iglice mam na największym poziomie, bo jak zmniejsze, to wogóle nie odpala ! Co może być nie tak ! Pomocy !!!
    • Witam Ktos wie jakie spalnie ma zrx. Jestem zainteresowny takim sprzetem i nie wiem czy kupowac pozdrawiam
    • Jakie moze byc spalanie przy predkosci 200 km/h, 250 km/h ? Na wiosne wybieram sie do Irlandii motocyklem i zastanawiam sie czy warto sadzic niemieckimi autostradami caly czas ponad 200 km/h. Srednie spalanie mojej VTR przy predkosci 120 - 160 km/h (trasa) to okolo 7l/100km. Gdyby sie okazalo ze spalanie przy np 220 km/h przekracza 16 litrow, to musialbym smigac nieco wolniej, bo pojemnosc baku VTRki to 16 litrow, i na baku zrobilbym tylko 100 km :) pzdr
    • Witam Jestem początkującym w tej działce i chcialbym nabyć wkrótce jakieś moto. Względy finansowe skłaniają mnie raczej do zakupu czegos taniego więc moim obserwacjom na rynku podlegly Mz 251 oraz honda cb400 Imteresuje mnie jak w waszym przypadku wyglądało spalanie MZ? a moze wiecie także coś więcej na temat ww hondy? Pozdrawiam
    • Witam, moze orientuje sie ktos jak wyglada spalanie na 100 km w tych motocyklach? Z gory dzieki za odp.
    • Czy po dwunastu godzinach można siąść za kierownicę? A może robił ktoś alkomatem badania na sobie jak to wogóle z tym jest?
    • troszke sie zastanawiam nad kupnem tego pieknego sprzetu.ma bardzo dobra opienie na temat swojej bezawaryjnosci.rozne natomiast slysze opinie na temat spalania???faktycznie az tak zre???jezdze raczej spokojnie bez dawania silnikowi w dusze.prosze o wszelkie opinie uzytkownikow na temat tego sprzetu.dzieki
    • Witajcie mam taki problem ze moja Jawa pali mi bardzo duzo przy spokojniej jezdzie , probowalem cos regulowac ale dalej nic jest tak samo moze wy cos mi poradzicie :)
    • Witam! Mial ktos cos do czynienia z tym sprzetem. Ma to byc dla mnie przesiadka z zzr 1100 i martwi mnie czy gdzies w polowie sezonu nie bede sie krecil znowu za plastikiem dlatego pytam drogiej braci o opinie, jak wrarzenia z jazdy, trwalosc, spalanie, dynamike, co sprawia problemy i juz Dzieki ;)
    • witam wszystkich. czy zauważyliście związek pomiędzy zużyciem paliwa a kierunkiem jazdy? ja ostatnio zauważyłem i to dość spory bo ok. 20% pomiędzy północą a południem...ale po kolei. czas i miejsce akcj: sobota, 25.11 br w godz.10:20~17:00, trasa: Ruda Śląska- Nowy Targ-Ruda Śląska, razem 304km, motocykl: Yamaha xvz 13 venture zatankowana osobiście pod korek. gdy zajechałem do Nowego Targu uzupełniłem paliwo na stacji-wydawało mi się-BP. jest to stacja tuż przed zwężeniem dwupa...
    • Witam, Pilnie poszukuje elektronicznej wersji instrukcji obsługi do Yamaha Virago 535. Jeżeli ktoś posiada takową bardzo proszę o przesłanie na adres abak@us.edu.pl, z góry dziekuje
    • Niedawno kupilem sobie Yamahe FZR 600 R '95. Może macie jakieś materiały do przesłania (fajne filmiki, fotki, przeróbki, porady itp.)? Na razie chce do niej zamontować crash pady i oryginalne siodło zamienić na to od Thundercata 600. Fabryczne jest zajebiście wąskie i twarde. Od Thundercata prawie pasuje, trzeba tylko trochę zmienić mocowanie i ewentualnie podpiłować lub zamienić owiewkę pod kanapą. A może macie jakiś inny sposób? Będę wdzięczny za jakiekolwiek materiały. januszew...
    • wszystko ok. ale brak wysokości siedzenia !
    • Oczywiście w porównaniu z filtrem niestożkowym. Czy zwiększa zużycie w całym zakresie obrotów? I w ogóle proszę napisać co komu przyjdzie do głowy na ten temat. Z góry dzięki! --------- Yamaha FZ-750-1FV
    • Witam wszystkich. Tego tematu jeszcze chyba nie było. Czytałem w specjalnym wydaniu ŚM, że RF 600R ma sporo poważnych wad. W zakrentach zapada się, dużo pali, ma problemy ze skrzynią biegów i inne. Nie mam nikogo znajomego, co ma lub miał ten motocykl, więc tu się pytam. Czy może mi ktoś powiedzieć coś na ten temat? Z góry serdecznie dziękuję. POZDRO Marcin
    • normalna sprawa?zalozylem do mej trapki K&N,radosc wielka!!!niestety mam wrazenie ze wiecej mi zre paliwa,dokladnie musze jeszcze policzyc.zawsze tak bywa?mial poprawic parametry mieszanki a nie poprawic apetyt?jak bywalo u was z K&Nami?
    • Szukam motocykla o cechach turystycznych, którego kupię w dobrej cenie i który jest motocyklem w miarę ekonomicznym - oczywiście jak na tą klasę motocykli.
    • witam zamierzam zakupic suzuki gsxr1100 rocznik od 93-chlodzony woda.prosze o opinie jezdzacych lub bylych posiadaczy tego sprzetu,szczegulnie na co zwracac uwage przy zakupie.prosze rowniez o info o starszym modelu- "olejaku" z gory dzieki pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się