Forum Auto-Moto Gaz w samochodzie
ZMIEŃ
      spalania

spalania

(33 wyniki)
    • Niedawno zalozylismy gaz sekwencyjny do Lancii Lybry, w trasie spala 7,5L benzyny/100 km, a gazu poczatkowo spalal 12! potem nieco spadlo do 11.2, a ostatnio na dlugiej trasie i przy rownomiernej jezdzie - 9.8. To i tak bardzo duzo, zakladalismy nowoczesna instalacje, jest nowa, spalanie gazu mialo byc maksymalnie 10% wieksze niz benzyny! Nasz gazownik ciagle sie z nami wykloca i nie chce tu nic poprawic, twierdzi, ze samochod na pewno pali wiecej benzyny, szkoda slow. Auto zaws...
    • Jak w temacie. Mam Opla Astrę II 1,6 8 zaworowy 2003r.. Instalacja od nowości- obecnie 130 tys km. Tydzień temu zauważyłem znacznie zawyżone spalanie. Normalnie na 1 tankowaniu robie ok 340 km. Teraz 220!! Sprawdziłem to 2 krotnie. Czym to może być spowodowane? Mechanik twierdzi, że winne są świece. Po 1 razie stwierdził, że mieszanka zbyt bogata. Wyregulował i kazał sprawdzić. Nic nie dało. Na obecnych świecach OPLA mam zrobione ok 15 tys km. Nadmienię, że jakiś czas temu padł mi ...
    • Witam, rocznik 98' jest to Astra Classic kombi, auto ma 151tys km przebiegu, gaz założono w czerwcu przy 140tys. Jest to DT gaz-system LOVATO + elektronika "Detec Basic Emulator". (1) Auto od początku gaśnie przy hamowaniu, raczej te zwykłe hamowanie, nie ostre bo ostre raczej mi się zdaża i najczęściej dzieje się to przy wiekszej prędkości (tak było w lecie, teraz zdaża niestety przy każdej), dojazd do skrzyżowania itp, czasami przy jeździe na luzie (chociaż prawie wcale nie ...
    • Hej, moja Favoritka ma juz oklo 70 tys. na gazie, a przebieg juz 155 tys. spala mi w granicach 12 l.gazu średnio - to chyba za duzo , nie? Wszystko jest wyregulowane- zapłon , zawory , inst. gazu , wymieniony filtr gazu.Podpowiadaja mi ,ze nalezy juz wymienić reduktor- parownik, bo jest zużyta membrana , koszt ok. 300PLN. Tylko jak wymienie , o ile mi spadnie zuzycie gazu?- Powinien chyba spalac , gora 9-10l. , no nie?Czy wymiana reduktora szybko mi sie zwórci?
    • Witam, O ile wzrasta Wam spalanie gazu zimą? mi wzrosło o około 20% . Czy u Was jest podobnie? Jeżdzę praktycznie w miescie. Czy te 20% nie jest za dużo?
    • Mam omege A 2,0 91r w gazie i ostatnio zauważyłem że dużo spala mi gazu. Na pełnym zbiorniku 50l zrobie zaledwie 300km, to wynika na to że zkopci mi nie całe 17l. Poza tym faluje mi na obrotach a kiedy jade stałą prędkością i zwolnie bieg na luz to spada z obrotów i gaśnie a potem jest ją ciężko odpalić. Na bęzynie jest OK. Co to może być?
    • 1,4, 98, sedan. Oto opis problemu. Samochód ma instalację drugiej generacji. Reduktor: autronic, zawór: tomasetto, układ elektroniczny - autronic, wielozawór - tomasetto. Na gazie samochód mi palił w czasie jazdy po mieście jakieś 12 litrów. Dodam, że po mieście to nie znaczy w korkacj i światłach co kawałek. Korków u mnie nie ma. Był problem z mikserem - czyli mikser nieodpowiedni do modelu samochodu, bo zasłaniał przepływomierz i były problemy z obrotami. Mikser zmienion, samo...
    • witam, przymierzam sie do zalozenia gazu w 540 z95 (model e34). Aktualnie auto pali zaskakujaco malo benzyny - srednio 12l (moze to zasluga 6 biegowej skrzyni manualnej). A w innym watku przeczytalem ze mial pan kiedys ytakie auto. Stad moje pytanie - ile palila panu gazu ta 540 (jaki to model - juz e39 z 5 biegowa czy 6 biegowa skrzynia czy automat)??? I czy naprawde nie odczuje sie roznicy chodzi mi szczegolnie o elastycznosc?
    • Witam .Proszę o pomoc w w/w tematach.Mam Opla Kadetta, 1,3 i założony w nim nowy parownik.I od czasu kiedy mam go zainstalowanego to mam problemy z rannym rozruchem silnika.Byłem u gazownika i stwierdził że to prawidłowość że mimo że jeszcze jest ciepło to każde odpalenie przynajmniej ranne powinno odbyć się na paliwie i po chwili przełączyć na gaz.Czy to jest prawidłowość????.Jak miałem stary parownik to odpalał rano bez problemu ,chyba że zimą to wiadomo odpalenie na benzynie ,a...
    • Witam Założyłem IG do Volvo v70 XC 2,5Turbo( sekwencja oczywiście) Npiszcie ile powinien palić gazu taki samochód. Mi spala trasa/miasto ( jazda mieszna 40% w mieście 60% trasa ) miedzy 12-13 litrów a w jeździe tylko po mieście ok 16 litrów. Proszę o informację czy czy takie spalanie to norma? A jeszcze jedno samochód ma automatyczną skrzynie biegów i napęd 4x4. Po za spalaniem nie mam rzadych kłopotów z gazem. chodzi super nie czje kiedy przełącza się na gaz ani nie odczułem spa...
    • mam calibre 1991r 2.0 zwykła ósemka.od jakiegoś czasu pali mi 17-18l gazu.w lecie paliła ok 12l.teraz w trasie spaliła mi 9l.,ale w miescie szok.co sie moze dziac.prosze pomózcie
    • Mam wrazenie ze moja Honda Civic przy tym tankowaniu znow spali mi duzo za duzo teraz przy jezdzie tylko na miescie. Mam silnik 1.4 i w trasie jest OK, okolo 8,5litra ale przed urlopem jak tankowalem po jezdzie tylko po miescie mialem az 13 litrow. Teraz przejechalem 80km i widze ze poziom gazu sie szybko zmniejsza. Co moze byc ze w miescie mi wiecej pali niz powinien ? Wydaje mi sie powinien sie miescic max +2 litry wiecej niz na trasie. Pomozcie...
    • Poraz kolejny przekonalem sie ze ta firma nie zasluguje na powazne traktowanie. Trzy tygodnie temu odstawialem samochod marki opel vectra celem zalozenia sekwencji. Pomijam wielotygodniowe oczekiwanie gdyz to jest niezalezne od instalatorow(popyt) jednak sposob w jaki probuja nabic sobie dodatkowe zyski jest uwłaczający.W dniu montażu dowiaduje sie ze cena instalacji wzrosla o 200zl!! . Po dlugich negocjacjach w zwiazku z tym ze cena nie mogla sie zmienic z powodow formalnych(leas...
    • mam załozoną instalację vialle (auto zakupione w Holandii), strasznie dużo spala tego gazu. czy może ktoś wie czy w kujawsko-pomorskim ktoś zajmuje się takimi instalacjami?
    • Witam, Mam założony gaz w VW Polo 1.4 8V rok 99 wielopunktowy wtrysk, plastikowy kolektor - konkretnie BRC BLITZ ED. Jestem z tego rozwiązania niezadowolony ponieważ: -przełaczanie z benzyny na gaz uzależnine jest tylko od obrotów, co po mroźnej nocy skutkuje nierówną pracą i gaśnięciem slinika (wg. instalatora powinienem odpalic na benzynie, odczekać aż silnik się trochę zagrzeje i przegazować - dziękuje ale nie mam na to czasu - jeżeli próbuję normalnie jechać w momencie przy...
    • Witajcie, Mam Carinę 1,6 z instalacją Made in Gaziarz. Instalacja Landi II generacja z kompem i emulatorem. Czy można bezpiecznie zresetować komputer gazowy i samochodowy? chodzi mi o to, że od dłuższego czasu świeci mi się check engine i nie gaśnie ani na chwilę, podobno reset może pomóc. Zamierzam ściągnąć kleme na 15 minut. Jeśli można to jak zachować się po, tzn. mija 15 minut kleme zakładam i zapalam silnik i co dalej, benzyna , gaz ? czy kilka minut benzyny a potem na gaz ...
    • czesc mam autko V6 204KM, rocznikowo stare bo 1995r, w sumie wypadaloby do tego wlozyc instalacje sekwencyjnego wtrysku (chyba tak miedzy 4600-5500zl) ale moje pytanie brzmi, czy zakladając instalacje nie sekwencyjnego wtrysku tzw zwykla (chodz wiem ze moze sie niedokladnie wyrazam) to oprocz 15% utraty mocy i tez okolo 15% wiekszego zyzucia gazu w stosunku do spalanej wczesniej benzyny są jeszcze jakies roznice mające wplyw na zywotnosc silnika itd?? w sekwencyjnym podobno nie ...
    • Jaka instalacja ? Dzięki
    • Mam świeżo założoną instalację do Toledo1 z silnikiem 1,6 na mono wtrysku. Jeżdzi się przyjemnie, spalanie 10,60/100km. To wszystko OK. Mam jednak pytanie. Dzisiaj podczas porządków zauważyłem że odłączona jest rura prowadząca od kolektora do filtra powietrza (tak pod filtr) Podobno jest to coś do czujnika ciśnienia. Samochód z podłączoną rurą i bez zachowuje się podobnie tak samo. Teraz pytanie: Czy "spece" podczas montażu instalacji zapomnieli ją podłączyć czy zrobili to celowo b...
    • Witam serdecznie! Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć prawdę na ten temat? Miałem wlp. wtrysk silnik o mocy 90 KM. Po wyjeżdzie z montarzu przyspieszenie zbliżyło się poloneza. Tłumaczono mi iż to kwestia regulacji przepływu gazu. Jednak po podkręceniu kurka spalanie wzrosło z 9l do 13l i praktycznie niewielki wzrost mocy. Jak się przedstawia sytuacja z silnikami gaźnikowymi i z jednopunktowym wtryskiem? Wielkie dzięki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się