sportowcy

(8 wyników)
  • Czołem :) Poniżej macie kilka bardzo ciekawych fotografii i jak zawsze ciekawy tekst autorstwa Jerzego S. Majewskiego. Warszawa i jej sportowcy: ".Moda na jazdę bicyklem nastała w Warszawie u schyłku XIX w. Ale towarzystwa cyklistów czy Warszawskie Towarzystwo Wioślarskie miały bardziej charakter klubów towarzyskich niż sportowych. Nie wszyscy się tam przemęczali, ćwicząc w pocie czoła. Przystań Warszawskiego Towarzystwa Wioślarskiego, tor cyklistów na Dynasach, kilka krytych man...
  • sport.wp.pl/kat,1832,title,78-Plebiscyt-PS-Justyna-Kowalczyk-Sportowcem-Roku,wid,15226806,wiadomosc.html?ticaid=1fd50 Lubię Justynę, ale czy to nie przesada? Dlaczego Tomasz Majewski, trzykrotny złoty medalista z Pekinu i Londynu oraz z mistrzostw w Turynie otrzymał drugie miejsce w plebiscycie? Justyna jest utytułowana, ale to w tym roku, w roku olimpijskim Majewski wywalczył drugie złoto olimpijskie. Gdyby gala nie odbywała się w czasie zawodów w Tour de Ski to Justyna Kowalczyk nie mia...
  • Igrzyska Olimpijskie w Vancouver już za 4 dni. Organizatorzy zadbali by sportowcom niczego nie brakowało. Zawodnicy będą mieli do dyspozycji aż 100 tysięcy... prezerwatyw Dokładnie na jednego sportowca będzie przypadać aż 14 kondomów. Z uwagi na to, że Igrzyska Olimpijskie w Vancouver potrwają 16 dni, daje to niemal jedną prezerwatywę na dzień. www.efakt.pl/Vancouver-14-prezerwatyw-na-sportowca,artykuly,63802,1.html Sniegu nie ma to chociaz dobrze,ze prezerwatywy sa.
  • Gala trwa. W tym roku nominowani są: Tomasz Adamek (boks Leszek Blanik (gimnastyka) Artur Boruc (piłka nożna) Marcin Dołęga (podnoszenie ciężarów Marta Dziadura (pięciobój nowoczesny) Otylia Jędrzejczak (pływanie) Bartosz Kizierowski (pływanie) Szymon Kołecki (podnoszenie ciężarów) Paweł Korzeniowski (pływanie) Justyna Kowalczyk (biegi narciarskie) Robert Kubica (Formuła 1) Adam Małysz (skoki narciarskie) Marek Plawgo (lekkoatletyka) Monika Pyrek (lekkoatletyka) Agnieszka ...
  • ...ale słucham wywiadu z Zosią Klepacką, majtki mi spadły, taka sromota.
  • Wiem, że nasi niepełnosprawni sportowcy przywożą z paraolimpiad nie jeden medal. I od początków trwania Igrzysk w Vancouver próbuję za pomocą TVP1 dowiedzieć się czegoś o wynikach. Codziennie po wiadomościach wieczornych jest podsumowanie dnia na paraolimpiadzie, ale pani Szubert-Kotomska, którą wysłano jako sprawozdawce nie dorosła do tej roli. Pochyla się tylko nad niepełnosprawnością, a zupełnie zapomina, że ci ludzie walczą na sportowych arenach, [b]osiągają wyniki, zdobywają medale...
  • Nawiązując do poruszonego tematu artystów i ich przechodzenia na emeryturę. forum.gazeta.pl/forum/w,11207,111779990,111838362,Re_Janda_stracila_130_tysiecy_zlotych.html wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7731701,Zostane_prezes_ZASP__ale_pod_dwoma_warunkami___Szczepkowska.html Słuchałem wywiadu i mnie nerwa brała. Z jednej strony państwo artyści zarzucali pani z ministerstwa pracy, że poprzedni ustrój już minął a z drugiej sami wymagają dla siebie jakiegoś socjalu nie ch...
  • Czołem:) Od paru tygodni, od czasy zamieszek w Tybecie, co i raz słychać głosy wzywające do bojkotu olimpiady w Pekinie. Nie olimpiady jako całości, tylko pewnej części, na przykład ceremonii otwarcia. Sportowcy, pod presja albo i sami z siebie, zachodza w głowę, jak tu w sposób wyraźny dac wyraz protestu i opowiedziec sie przeciw ciemieżycielom. Opinia publiczna jakos teraz przypomniała sobie, że w Chinach dobrodziejstwa wynikające ze swobód demokratycznych są trudno dos...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się