system

(3 wyniki)
  • Mam problem z translacją terminu zachodniego. Chodzi mi o translację na dialekt pekinski (tak jak sie slyszy) nie wszystkie sylaby istnieją, np. ma-ja , albo ce-bul-ka itp. 'ja' nie znalazlem. Czy jest jakis automat do zamiany, np. imiona zamiana na chinski? P.S. Przy okazji tez pytam sie o wszelkie materialy do nauki. moga byc skany ksiazek itp. Wiadomo, ze chodzi o bardzo podstawowe i nie cale publikacje, a tylko kawalek.
  • Mam drobne pytanie. Chodzi mi o zainteresowanie dość specyficznym kursem chińskiego. Chiński z technikami pamięciowymi. Z tego co czytałem na forach każdy ma problemy z zapamiętaniem znaczków i wymowy. Chcę pokazać inny sposób na zapamiętywanie tego rodzaju informacji. Wstępny plan kursu to ogólne info o technikach razem z ćwiczeniami, pokazanie sposobów na zapamiętywanie znaczków i wymowy oraz podanie wszystkich materiałów potrzebnych do nauki, łącznie z linkami do przydatnych stron; 1...
  • czy ktoś może mi doradzić jak uruchomić chińskie znaki? W Windowsie XP próbuję dodać języki wschodnioazjatyckie ale brakuje mu plików z Service Packa 1. Ściągnąłem sobie SP2 z sieci, ale on mu nie pasuje. Co robić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się