sztywny

(6 wyników)
  • skąd wziąć sztywną folię??? musi być przezroczysta, chciałabym namalowac na niej coś farbkami witrażowymi a potem wyciąć, widziałam w gazecie, super wyglądało. :) tylko skąd taka folia....? tam pisało, że sztywna, albo gruba, okienna....??? co to takiego?
  • Chciałam zrobić broszki i bransoletki z filcu, no i nie wiem jaka grubość sie do tego nadaje, chodzi mi o to czy on będzie choć trochę sztywny. Na allegro znalazłam kolorowy filc o grubości 1,7 mm, czy to nie za cienki? Czym można go ewentualnie usztywnić(i czym) czy zawsze będę musiała bo do czegoś sztywnego? Bardzo zależy mi na szybkiej odpowiedzi
  • Wczoraj postanowiłam zrobić moją pierwszą w życiu kartkę. Pomysł, uważam, miałam fajny. W głowie jeszcze kilka pomysłów na kolejne. Nawet podoba mi się to, co, stworzyłam. Widzę pewne niedociągnięcia, wiem, co na przyszłość powinnam poprawić, tylko... mam jeden istotny problem. Oświećcie mnie, proszę, jakich materiałów używać przy wyrobie kartek? Chodzi mi o to, co to jest za tekturka, która stanowi podstawę pod kartkę. Bo ja zrobiłam z brystolu, no i ... totalna porażka. Brystol jest z...
  • Mam pytanie do osób, które stosowały tę technikę. Czy koniecznie trzeba posiadać plat podświetlany? czy trudno się pracuje tą metodą? jaki należy mieć podstawowy sprzęt i najlepiej jaki rodzaj papieru? Dzięki z góry za za udzielenie mi odpowiedzi. Pozdrawiam M.
  • Mam ochotę zrobić sama (choć zdobioną inną techniką niż prezentowane na aukcjach) ale zastanawia mnie jedno - jak w miare usztywnić spód torebki, aby nie był giętki/miękki? Czasami przy małych torebeczkach przydałoby się usztywnić również i ścianki. Więc moze osoby które maja jakąs praktykę podpowiedziałyby lub dały parę wskazówek. Znajoma wykorzystała zdjęcie rentgenowskie i choć torebka wyglądała ślicznie to wydawała również dziwne dźwięki ;) Pozdrawiam Gabrysia Szczecin/W...
  • Kochane Dziewczyny, POMOCY!!! Czy możecie mi napisać, jak robicie wydruki? Mam atramentową drukarkę, próbowałam na cienkiej, białej bibułce(takiej sztywnej), przykleiłam ją do kartki, ale efekt fatalny. Tusz słabo wnika, rozmazuje się, jakieś czarne ślady, niewyrażny:( Ogłądam Wasze prace z wydrukow i nie wiem, jak one Wam wychodzą?????? Proszę, napiszcie co robić, bo sama sobie nie poradzę:( Aga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się