sztywny

(13 wyniki)
  • Witam! Moja 3,5 miesięczna córeczka nie trzyma jeszcze sztywno główki. Jak ją noszę pionowo to główka jej leci do przodu. Kładę ją na brzuszku to trzyma ją parę sekund wysoko.Na boczek już się przewraca. Córka jest dość duża jak na swój wiek 64 cm i 7 kg.Martwie się zwłaszcza jak słyszę jak jej rówieśnicy to robią albo nawet dzieci młodsze od niej.Jak to było u Was? Pozdrawiam
  • Witam, oropeda stwierdził u mojej 1,5 rocznej córki lekką szpotawość kolan, nakazał kupić jedynie "dobre kapcie", tzn. z sztywnym zapiętkiem i wyprofilowaną cholewką. Przebiegłam całe miasto i nie mogę znaleźć takich. W końcu kupiłam firmy Ecokomfort z profilowaną wkładką w środku(na których z resztą napisane, że zapobiegają koślawości kolan). Poradźcie jakąś dobrą sprawdzoną firmę, bo wydaje mi się że te kupione pomimo znaku "dobrej stopy" nie wydają mi się zbyt dobre: zapiętki nie s...
  • Mój synek, który ma 3,5 miesiaca potrafi ładnie trzymać główkę gdy leży na brzuszku i w miare dobrze jak go trzmam w pionie (no troszkę mu się buja).Natomiast martwi mnie, ze gdy leży a ja podnosze go za rączki to główka leci mu do tyłu.Dlaczego tak jest?
  • Witam mam dwoje dzieci w wieku 2 latka i 3,5 roku u obu stwierdzono płasko stopie i koślawe kolana Starsze nosi profilowane buty tzw na zamówienie, lecz ostatnio słyszałam opinie, że takie buty i wkładki mogą tylko zaszkodzić, że rozleniwiają mięśnie. Może macie jakieś doświadczenie, co sądzicie?
  • mam pytanie odnosnie bucikow do nauki chodzenia, czy koniecznie musza byc z zakrytymi palcami i sznurowane, czy moga byc rowniez sandalki na rzepy z usztywniana kostka, np. antylopy? prosze o rady doswiadczonych rodzicow
  • Witam! Chciałam zapytać, moze ktoś z Was miał podobny problem i mi pomoże. Moja 6- letnia córka od 2 dni "popuszcza" w majteczki i nie wiem co to jest. Na zwykły mocz to nie wygląda, ponieważ majtki są sztywne i podbarwione jakby z odbytu (i zapach też tak jakby na to wskazuje). Córka nie umie powiedzieć czy to z odbytu czy nie, mówi po prostu, że się posikala. Dzisiaj byłam u lekarza, który stwierdził, że to z pochwy, upławy, ale ja nie jestem co do tego przekonana. Podejrzewam, ...
  • jakis czas temu zauwazylam, ze moj 16 mczny synek wykrzywia stopki podczas chodzenia (do srodka), poza tym piety tez mu lecą do środka. Pediatra mowila, ze to jeszcze tak moze byc u takich maluchow, ale to kierowanie stop do srodka troche mnie niepokoi :( jesli chodzi o buty to zawsze ma nowe, raczej dobrej firmy (Antylopy), kapcie Tombut'y; poradzcie czy mamy isc do ortopedy, czy kupic jakies specjalne kapcie/buty i poczekac ?? pozdrawiam !!!
  • Dziewczyny przeglądam to forum i wyszukiwarkę i już sama nie wiem co robić. Byłam wczoraj u lekarza, na takim jak by bilansie (nie znoszę chodzić na ośrodek zdrowia, dlatego jak mam jakieś pytania to mam swojego zaufanego lekarza ale nie z NFZ). Lekarz wydawał mi się zawsze bardzo fachowy. Syn ma prawie 2 lata. Pojechałam pokazać morfologię i inne wyniki. No i przy okazji okazało się, że syn ma płaskostopie. Podobno duże. Niby płaskostopie w tym wieku to norma, ale jak chcę żeby to ...
  • Witam wszystkie Mamy Mój synek ma 3 m-ce i 10 dni i wogóle nie unosi główki gdy ciągnie się go za rączki do "siadania". Nawet nie próbuje usztywnić ramion a główka zostaje na podłożu.Podczas leżenia na brzuchu nie ma problemu-trzyma głowę w górze bardzo długo, sztywno trzyma też glówkę gdy nosi się go na rękach. Tylko w tej jednej pozycji-na plecach-nie próbuje nawet sztywno trzymać główki.Poradzcie coś
  • Byłam niedawno u ortopedy który stwierdził ze mój synek ma stopy płaskie koslawe i zalecił tylko noszenie sandałków ze sztywna pietka.Ciekawa jestem czy któras z mam miała taka przypadłosc u swojego dziecka i jakie miała zalecenia lekarza. pozdrawiam
  • Zauważyłam ,że moja córcia ma nózki w kształacie litery X, kolanka łaczą się i jest duża odległość między stopami.Udałam sie wczoraj do ortopedy i powiedział, że ma duże iksy i ma szpotawosć.Kazał mi wszystkie buty w których chodzi zanieśc do szewca i po bocznej zewnetrznej krawędzi poucinać podeszwy po bokach po 0'5 cm, na całej stopie, tzn. wyjdzie taki spłaszczony trójkat Mam zmusić dziecko do stawiania stóp po zewnetrznej krawedzi.Słyszałam ,że są buty ortopedyczne z obcasem t...
  • Witam, Mam półtorarocznego synka. Często w domu zakładam mu na nogi rajstopki i skarpetki ze spodem antypoślizgowym. Wygodnie mu się tak chodzi i nóżki mu się nie pocą jak w przypadku kapciuszków. Ostatnio jednak słyszałam opinię, byc może niesłuszną, że takiemu dziecku należy kapcie na twardej podeszwie zakładać, bo będzie miał "krzywe" stopy... Mnie osobiście taka opinia wydaję się trochę niemądra, ale może się mylę? Proszę o odpowiedź kogoś kompetentnego. A może któraś...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się