sztywny

(4 wyniki)
  • Chcę karnisz nad oknem ozdobić ładnie "zamotanym" kawałkiem organdyny- taki rodzaj szala.. Jest jej dosyć dużo, zarówno na długość jak i na szerokość. Wstępnie przerzuciłam szal kilkakrotnie wokół drążka karnisza i nastroszyłam trochę, jednak ładniej wyglądałoby to, gdyby materiał był jeszcze bardziej sztywny- wówczas nie miałby tendencji do zwisania tylko układał się w coś na kształt kulek/bombek. Tak to sobie w każdym razie wyobrażam. Czy jest jakiś sprytny sposób na usztywnienie organdyny?...
  • Wklejam zdjęcia, bo ciężko bez nich wytłumaczyć o co mi chodzi;) flypaper.bluefly.com/Kate-Hudson_Golden-Globes_2010_Bluefly_blog_FlyPaper-306.jpg e1.pudelek.pl/p731/b440a57300167b9c4b79e6c4 www.we-dwoje.pl/files/Image/art_bonus_oryg/we_dwoje_5_15678.jpg Jak usztywnić górną część sukienki, żeby wyglądałą tak jak na zdjęciach? Używa się do tego jakiś specjalnych materiałów? Może nasączonych czymś co sprawia, że są takie sztywne? Może jakaś specjalna wkładka? Tylko jaka ;) Nic innego...
  • Hej; Dopiero od niedawna mam własną maszynę do szycia, spadek po bracie teśniowej no i chchiałabym coś uszyć - mama uczyła mnie wczesniej szyć na maszynie wiec to dla mnie nie problem; Chcę uszyć rolety do pokoju córeczki, mam pomysła jak to zorbić - jest sprawdzony go kumpelka z pracy już szyła i mówiła że świetnie wyszły i są łatwe ;) więc może i mi wyjda no ale zaczynają się schody: 1. materiał mam tylko ortalion czerwony (zgroza jak w niektórych "domach") 2. nie wiem czym go ...
  • Moje drogie! Chcę uszyć ochraniacz do łóżeczka niemowlęcego i myślę, żeby napchać do środka takiego czegoś miękkiego, sztucznego, coś jak w poduszkach. Żeby można było to prać. Tylko nie wiem jak to się nazywa ani gdzie to kupić. Pomożecie? A może to zły pomysł? Może należałoby wypełnić inaczej? Poradźcie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się