sztywny

(11 wyników)
  • Widzialam, że na forum są dziewczyny, które jeżdżą na imprezy w rodzaju Castel Party. Może zatem macie pomysł, skąd wziąć gorset, który będzie gotycki w stylu, sztywny (a nie bieliźniany) i pasujący na duży biust. Jestem załamana ofertą sklepów internetowych, właśnie znalazłam śliczny gorset restyle.pl/Czarny_retro_gorset_overbust_z_ornamentami-51.html gdzie obwód w biuście to XXXL. Zgodnie z ich tabelą, przy 104cm w biuście powinnam mieć obwód XXXXL i talie M. Nawet nie będe do nich p...
  • Tak się składa, że i ja i moja przyjaciółka wychodzimy niedługo za mąż, toteż wszystkie zakupy i wnioski z nich płynące omawiamy na bieżąco. Zwłaszcza, że przyjaciółka dysponuje arsenałem podobnym, tyle że szerszym obwodem. I zaskoczyła mnie ostatnio totalnie - postanowiła mianowicie że gorset do swojej sukni nałoży bez stanika pod spód. Twierdzi, że jest sztywny i że ma taki krój, że będzie ok:) A ja, no nie wiem...też mam gorset, też sztywny. Faktem jest, że jak zakładam do ni...
  • Jestem pierwszy raz na tym forum. Podczytywalam Was juz wczesniej i korzystajac z rad tu zamieszczonych udalo mi sie zakupic pierwsze w zyciu dobrze dobrane i naprawde wygodne staniki. Tym razem musze kupic kostium kapielowy. Zamierzalam zamowic bikini Freya o kroju balkonetki z fiszbinami i zdaje mi sie lekko usztywniana miseczka. Nosze rozmiar 65G i tu pytanie czy w tym rozmiarze kroj lekko usztywnionej balkonetki prezentuje sie dobrze? W opisie jest lightly moulded, jak to wyglada w p...
  • Nawet nie wiecie jak się cieszę, że znalazłam to forum :)Mam do was pytanie. Jak wam nosi się modele biustonoszy z usztywnianymi miseczkami? Ja nigdy nie odważyłam się takiego nawet zamierzyć, bo wydaje mi się, że biust bedzie jeszcze bardziej okazały niż jest (a mam 75E choć raczej F). I jak to jest, że wiele z was potrafi sobie kupić coś super sexownego i wygodnego przez internet a ja nawet z normalnego sklepu wychodzę zrozpaczona (bo stanik nigdy do końca dobrze nie leży i jest brz...
  • Właśnie przeczytałam w wątku rozmiarowym porade maith dla jednej z dziewczyn dot. wyrównywania róznicy w wielkości piersi wkładką powiększającą. Ja też mam jedna pierś nieco wiekszą i o ile w miekkich staniczkach nie stanowi to wiekszego problemu, o tyle w usztywnianych - wielki. A mi sie marzy mieć choć jeden..... Wszystko co dotychczas mierzyłam ze sztywniaków- okazało sie być porażką (Retro, Inferno, i jeszcze taka nowa jeansowa Freya- nie pamietam nazwy). czy któraś z was w...
  • Witam, dopiero pół roku temu kupiłam sobie pierwszy stanik w prawdziwym rozmiarze. Teraz, gdy mierzę te stare, nie mogę zrozumieć, jak mogłam chodzić pół zycia w czymś tak niewygodnym ;) Jedyne, co mnie trochę odstręcza, to (poza ceną- ale za porządne rzeczy porządnie się płaci :)) fakt, że mało jest seksownych staników dla dużych biustów :/ Czemu większość jest zabudowana prawie pod szyję i ma tak szerokie ramiączka? Przejdę jednak do sedna- mój rozmiar do 65FF. Czy jest szansa, że znajdę g...
  • witam, odkąd jestem dobrze ostanikowana, to mam fobię usztywnianych miseczek - bo tu na forum wszystkie weteranki odradzają kupowanie usztywnianych. Mój biust podczas wielomiesięcznego odchudzania cały czas traci na jędrności i coraz trudniej znaleźć odpowiedni fason miękkiego stanika, w którym: wypełniam górę miseczki, nie spłaszczam biustu, nie mam stożków czy rakiet... Pewnie powiecie, że to przede wszystkim kwestia dobrego rozmiaru, ale przy mało jędrnym biuście naprawdę trudno dob...
  • Witam; tak sobie czytam forum i widzę przed sobą dłuuugą drogę, choć teoretycznie biust średni i nie powinien sprawiać problemów, bo wiele z Was ma dużo powazniejsze trudności ze znalezieniem bielizny. Pod biustem: 85 W biuście: 102 Teoretycznie więc C. Niby biust o rozmiarze niczego sobie, ale jak założę przypadkiem miękki stanik, to jakby go wogóle nie było. A w szufladzie królują staniki gdzie miska zaczyna się daleko od pachy, zostaje tam sporo ciała, a przodem się wylewa....
  • włożyłam dzisiaj nowe avocadowskie creole i dostaję szału - potwornie drapie zapięcie. Nie metki - te po kilku minutach wycięłam myśląc, że to one powodują problem. Niestety nie pomogło, problem leży w zapięciu, chyba w szwach łączących zapięcie z biustonoszem. Czy macie jakiś pomysł na takie przypadki? (poza wymianą zapięcia?) Pozdrawiam po urlopie ; -)
  • Moja siostra jest uparta jak dziki osioł i nic nigdy nie da sobie przetłumaczyć. Też jest biuściasta - 90/70, moje 65f są na nią odrobinę za duże. Przez cały czas się zapiera, że MUSI nosić stanik o sztywnych miskach... W jej rozmiarze o coś takiego trudno. Pokazuje jej moją piękną Zetę, Arabelkę, a ona że woli nosić 80C ze sztywną miską bo jej tak wygodnie i nie wyobraża sobie, ze kiedykolwiek miałaby nosić stanik miękki. Nie chce nawet przymierzyć. I co z taką zrobić. Jesteście bardzi...
  • Po tym, jak odkryłam jaki rozmiar biustonosza potrzebuję - dzięki Wam, Dziewczyny :) najlepszy stanik, jaki sobie kupiłam, pochodził z butiku z bielizną La Senza. Ładny, zgrabny, z usztywnianą miseczką, wygodny - cudo. Zakupu tego dokonałam na wakacjach w Szkocji. No więc gdy dowiedziałam się, że w nowym centrum handlowym we Wrocku (Magnolia) jest butik La Senza z wielką nadzieją się tam wybrałam. Wchodzę, szyld identyczny, podobne modele, więc zaczynam szukać... Ale mojego 75e nie widzę... w...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się