sztywny

(5 wyników)
  • Robię ciasta typu plesniak lub jablecznik z pianą na górze i coś robię źle bo przed upieczeniem piana sztywna, na 5 bialek 0,5 szklanki pudru więc i slodka a po wyjęciu z piekarnika jest lepka a potem siada. jak zrobić żeby była taka sztywna jak beza? Może za krótko pieke? Ile powinna być wpiekarniku taka piana? Trzymam krótko bo mam spody upieczone żeby mi się zakalec nie zrobił więc potem czekam tylko aż piana sie zrumieni. No i jest rumiana ale pada :( asia
  • Dziewczyny pomozcie! Moj chłop przyniósł do domu puszke maku z bakaliami i zazyczył sobie łazanki takie jak na Wigilije i strucle makowa. Lazanki juz zrobiłam niech se ma, ale strucla to dla mnie wielka zagadka. Podajcie dobry przepis i wytłumaczcie łopatologicznie jak to sie robi. Plizzzzz... Mira mama Olka
  • Kochane e-mamy! Od dłuższego czasu chodzi za mną omlet. Kiedy byłam mała mama robiła czasem omlet na słodko - dobre to było... Bardzo proszę o sprawdzone przepisy, mogą być na słodko, słono, kwaśno .... Psotka
  • Dziewczyny, może macie jakiś fajny, sprawdzony przepis na tort. Moja mała ma 29.06. swoje pierwsze urodzinki, także sprawa jest pilna !! pozdrawiam
  • Zbliżają się Święta trzeba będzie coś przygotować (upiec, ugotować). Mam propozycję podzielmy się sprawdzonymi przepisami na ciasta, sałatki, itp. Ja ze swej strony polecam: ANANASOWIEC Składniki: Biszkopt: - 6 jaj - 1 szklanka mąki pszennej - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 szklanka cukru - 6 łyżek oleju - 3 łyżki mleka - 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ubić białka na sztywno, dodać cukier, dodawać po żółtku, dosypać mąkę i proszek do pieczenia, ciągle ubijając. Wlać olej i ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się