Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      sztywny

sztywny

(4 wyniki)
    • Musze przeciągnac przewód antenowy przez rurkę w ścianie. Jak to zrobić. Jaki i w jaki sposób wczesniej tam włozyć kabel, linkę zeby doczepić przewód i go przecisnąć na odległośc 12 metrów ??? Dzieki za rady...
    • Jak lepiej podłączyć gaz do kuchenki. Czybkozłączką czy na sztywno rurkami? pozdrawiam
    • Witam wszystkich remontujacych. Mam problem z mocowaniem waty do sciany, tzn. do drewnianego stelarza(łat). Mam pomysl, tylko nie wiem czy jest trafiony. Chce przymocowac ta wata drutem o sr 4 mm, a odleglosc miedzy latami wynosi 50 cm. Boje sie, ze pod wplywem ciepla i zimna (lato, zima) i z uplywem czasu moze drut sie skurczyc, a przy rozszerzaniu nie wroci na swoje miejsce. Co zrobic w tej sytuacji. Czekam na podpowiedzi i propozycje. Moze macie ine pomysly. Pozdrawiam, arabel...
    • no właśnie, mam nieduze, ale widoczne wgniecenie na scianie z płyty kartonowo gipsowej tak na 3-4 mm głębokości; niestety nie wiem jak to naprawić; logicznie rzecz biorac powinienen to zaszpachlować i pomalowac na taki kolor jaki ma sciana, ale po wyschnieciu gips moze zaczac pękac; nie wiem również czy powinienen dawac jakąs siateczke pod ten gips zeby lepiej sie trzymał; słyszałem ze dodaje sie silikonu zeby gips nie pekał i był bardziej elastyczny; czy ktoś miał podobny problem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się