Forum Sport Narty
ZMIEŃ
      szwajcaria

szwajcaria

(30 wyników)
    • Witam, na początek sezonu mam już zaklepane bilety do Genewy na 15.12. To znaczy 16.12 będę na stoku. Ponieważ nigdy, z małym wyjątkiem na Portes du Soleil, nie byłem na nartach w Szwajcarii mam prośbę o doradzenie fajnego miejsca. Możliwie blisko Genewy,taki aby był otwarty 16.12 i o w miarę dobrej historii śniegu w tym okresie roku. Rozważałem Nendaz (4 doliny) ,Crans Montana,Adelboden-Lenk. Co byście poradzili? Z góry dziękuję i pozdrawiam
    • ... nie dziękuję!? Minister spraw zagranicznych namawia do bojkotu szwajcarskich stoków. [b][/b] Co Wy na to? pozdro.
    • Czy szwajcarskie Alpy w ogóle nadają się dla średnio zaawansowanych narciarzy?? Jestem średnio jeżdzącą narciarką i lubię narty, staram się jeździć bezpiecznie, nie jezdzę też na 'kreche' i nie upadam :P Na niebieskich trasach radze sobie bardzo dobrze, czerwone niezbyt lubie ale też do pokonania. Obawiam się tej Szwajcarii, jadą znajomi, ja mam jechać. Powiedzcie mi coś o tym rejonie, trudnościach, czy w ogóle jest sens się wybierać.
    • ...narciarsko wśród Polaków? Co prawda nieco dalej niż Austria, ale porównywalna do zachodnich Dolomitów i Alp włoskich z okolic Bormio, Livigno. Bliżej za to niż Francja. Przesadne też są opinie o drożyźnie. Oferty cenowe w pensionach są porównywalne z lepszymi ośrodkami w Austrii i Włoszech. Ma też naprawdę super ośrodki: ST. Moritz, Wengen, Saas Fee, Davos. Kilkanaście 4-tysięczników, a Polaków ani dudu. Może rzeczywisćie gdzieniegdzie baza wyciągowa mogłaby być trochę nowocz...
    • Wesołychświąt i pytanie jak w temacie. Czy warto tam pojechać z dzećmi ? www.holidaycheck.pl/hotel-Wycieczki-wakacje_Hotel+Panorama-ch_ra-hid_176741.html Dziękuję za jakiekolwiek odp. Maria
    • moi drodzy, czy zna ktos jakis dobry pensjonat i jego namiary w szwajcarii. chce sobie pojechac a wczesniej zarezerwowac. prosze o info bardzo serdecznie dziekuje julia
    • Planując wyjazd w Alpy wybrałem trasę przez Szwajcarię, ale znajomy powiedział, że kiedyś zabraniali tam przewozu nart/snowboardu luzem wewnątrz samochodu, tylko musiały być w bagażniku dachowym zamknięte, żeby nie latały podczas wypadku. Czy to nadal obowiązuje, czy już teraz można je przewozić?
    • Czy przy przekraczaniu granicy Szwajcarii potrzebny jest paszport czy tylko dowod osobisty(nowy)
    • Szukam jakiegoś fajnego,dobrze wyposażonego hotelu z basenem i saunami (suchą i parową) w Szwajcarii.Najlepiej w regionie Gryzonii.Chcemy się tam wybrać w pierwszym tygodniu kwietnia. Jeśli ktoś z Was może coś polecić to będę bardzo wdzięczna. Jedziemy tam w 4 osoby.2 osoby dorosłe i jedno dziecko 9 lat,jeżdzą tak średnio,więc dobrze byłoby aby było tam dość dużo niebieskich tras.Jedna osoba dorosła nie jeździ na nartach,dla niej potrzebuję też zapewnić jakieś fajne spędzenie czasu w tym m...
    • Twarozek pyta: "jak i również z ośrodków szwajcarskich, o których nie ma praktycznie nic (Verbier, Flims- Laax, Engelberg, Jungfrau, Saas Fee, 4 Doliny, Wrota Słońca, Arosa, Crans Montana, Gstaad)"... najpierw odpowiedz na powyzsze: Verbier (cztery doliny): jazda do 3330 (Mont Fort), godne polecenia przedewszystkim dla dobrych narciarzy, duzo trudnych i bardzo trudnych tras Flims-Laax-Falera: dla kazdego cos milego, jazda do 3018, trasy raczej blekitne Engelberg: praktycznie j...
    • Mam niezwykly apetyt na ten szwajcarski region i nie spoczne, nim go nie zjezdze:) A ze oferty zakwaterowania w samym sercu (np. zermatt) sa poza zasiegiem naszych kieszeni), to mam pytanie: Mieszkajac w tzw otoczeniu 4 dolin (veysonnaz, anzere, siviez, nendaz) 1) w jaki sposob mozna dostac sie do stacji kolejki/wyciagu skomunikowanej z dolina/dolinami? Samochodem nie mozna, wiem, elektryczne autobusy, skibusy, kolej - z jakim kosztem nalezy sie liczyc? 2) w ktorej miejscow...
    • Witam. Chcialbym pojechac na narty do Szwajcarii najlepiej w styczniu albo w lutym. Zalezy mi na opcji all inclusive. Chcialbym tez zeby na miejscu byl instruktor bo nie jezdzilem pare sezonow. Nie wiem jak z forma bedzie. Napiszcie czy macie fajne miejsca do polecenia.
    • Poszukuję opinii na temat Crans Montana.Czy są tam stoki dla zaawansowanych narciarzy i jak się dostać na stoki? A w ogóle czy jesteście zadowoleni z pobytu tam???
    • oferuje taani nocleg w Szwajcarii. hiszpan77@wp.pl
    • Witam , mam pytanie - za trzy dni wyjeżdżam do Francji na narty (w Alpach będę pierwszy raz) powiedzcie mi czy konieczne jest kupowanie soczewek przed wyjazdem, czy w okularach też dam sobie radę? Nie wiem jak poradze sobie na stoku z okularami i goglami - to może być nieco utrudnione :/ Co doradzicie? I jeszcze jedno pytanie - czy jadąc zorganizowaną grupą (autokar) przez Szwajcarię wymagany jest paszport? Będą sprawdzać i stemplować? Bo w krajach UE można jechać na dowód, ale...
    • Planuję gdzieś koło stycznia wyjechać na tydzień do jakiegoś przyjemnego zimowego kurortu, bądź miasta. Proszę o jakąś poradę w związku z tym bo kompletnie nie ma pojęcia gdzie jechać :D Myślę nad Val di Fiemme lub val di sole we Włoszech, kusi Wiedeń w Austrii (to akurat mało zimowe ale zawsze chciałem zobaczyć :]) Nie uprawiam żadnego sportu zimowego więc dostępność stoków nie jest dla mnie istotna :P biuro topodpoczynek.eu ma teraz jakieś promocje więc pewnie skorzystam z ich usług choc...
    • Tydzien temu w szwajcarskim radiu uslyszalem informacje, ze na ktoryms szczeblu wladzy dyskutuje sie podneisienie ceny winiety rocznej do 100 ChFr. Nie podano, czy planuja wprowadzenie innych winiet - krotkoterminowych. Wszedzie szuka sie pieniedzy. W Szwajcarii to chyba nie sposob przezyc dnia bez oplaty za jakis parking. W St. Moritz zniknely ostatnie darmowe miejsca parkingowe.... Reakcje niektorych tubylcow na moje zagadniecie o ten temat byly zaskakujaco wsciekle.
    • forum.wakacje.pl/read.php?4,1259334 Zamieściłem tu różne informacje Np jak pojechać na narty za 300zl w alpy austriackie z przewozem i skipasem i wszystkimi innym opłatami
    • Wielo czytam o kaskach dla dzieci wiem że w Austrii są nieobowiązkowe ale zalecane jak ta sytuacja odnosi się do Szwajcarii.
    • www.wiadomosci24.pl/artykul/szwajcaria_alpy_w_wielki_piatek_192183.html spacer. Trochę zadumy....i medytacji

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się