filomena1 25.04.11, 10:15 www.wiadomosci24.pl/artykul/szwajcaria_alpy_w_wielki_piatek_192183.html spacer. Trochę zadumy....i medytacji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
filomena1 POŻAR w Alpach, płonie ponad 100ha 27.04.11, 11:08 O braku wody i opadów mówiłam, mówiłam że lodowca wysychają. Wallis jest szczególnie wysuszone. Spadle ledwie 30% oczekiwanych zazwyczaj opadów. Brakuje wody w strumieniach i Rodanie. Lodowce się kurczą błyskawicznie Zobaczcie tu POŻAR lasu który chrponił od lawin. www.wiadomosci24.pl/artykul/szwajcaria_plona_lasy_w_alpach_192408.html AIR Zermaatt i AIR Glacier iraz dwie super pumy wojskowe są w akcji. Uratować winnice i zatrzymać ogień przed budynkami, które są tuż tuż... Odpowiedz Link Zgłoś
filomena1 POŻAR w Alpach, płonie ponad 100ha 27.04.11, 11:10 O braku wody i opadów mówiłam, mówiłam że lodowca wysychają. Wallis jest szczególnie wysuszone. Spadle ledwie 30% oczekiwanych zazwyczaj opadów. Brakuje wody w strumieniach i Rodanie. Lodowce się kurczą błyskawicznie Zobaczcie tu POŻAR lasu który chrponił od lawin. www.wiadomosci24.pl/artykul/szwajcaria_plona_lasy_w_alpach_192408.html AIR Zermaatt i AIR Glacier iraz dwie super pumy wojskowe są w akcji. Uratować winnice i zatrzymać ogień przed budynkami, które są tuż tuż... Odpowiedz Link Zgłoś
filomena1 RElacja na bieżąco w komentarzach 27.04.11, 13:56 -www.wiadomosci24.pl/artykul/szwajcaria_plona_lasy_w_alpach_192408.html- Pozdrawiam Filomena Odpowiedz Link Zgłoś
jabolkn Re: RElacja na bieżąco w komentarzach 29.04.11, 19:36 hej filomena1 co z tym pożarem? czy pani Kukulska to Ty ? Odpowiedz Link Zgłoś
filomena1 cg. dalszy 03.05.11, 08:09 dziś pokropiło , miała być burza, Dobry i taki deszczyk majowy. sucho było tak, że idąc po trawie wznosił się tuman kurzu. Wczoraj jeszcze helikoptery gasiły nowe ogniska, które wznieciły się z korzeni. Wejśccie w pobliże areału objętego pożarem grozi mandatem w wys. 5 tys. fr. Juz trzeba budować zapory. gdyż stromizna zagraża erozją głównej drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adren Re: Wiosna w Alpach IP: 212.180.184.* 04.07.11, 12:42 Alpy bergamo podobno słyna z uprawiania spotru, to znaczy tak mysle ale pewnopsci brak :) Ktoś zna to miejsce? eska.pl/adrenalina/news/29920/canyoning_-_alpy_bergamo Odpowiedz Link Zgłoś