Forum Turystyka Europa Włochy
ZMIEŃ
      szwajcaria

szwajcaria

(9 wyników)
    • news.money.pl/artykul/szwajcaria;wejdzie;do;schengen;12;grudnia,16,0,396816.html?p=md Znikną kontrole na granicach ze Szwajcarią... Może przestaniemy jezdzić w kółko przez Brenner albo Klagenfurt.. al
    • Witam wszystkich, mam gorącą prośbę , wybieram się za tydzień na wczasy do Włoch , jadę przez Niemcy, Austrię , Szwajcarię i szacuję koszty podróży do Włoch. Czy ktos wie może ile kosztować mnie będą winietki w Austri i w Szwajcari? Bardzo proszę o odpowiedz. Ddziekuję i pozdrawiam
    • Czy ktoś z Forumowiczow jechal może na wybrzeże liguryjskie przez Szwajcarie autostradą A13? Zwykle jeździlem tam przez Monachium i Innsbruck, ale postanowilem sprobować inaczej. W niektorych route plannerach A13 przedstawiana jest jako W CALOŚCI autostrada; w innych jako cześciowo autostrada, a cześciowo droga krajowa. Jeśli ktoś zna te trase to prosze rownież o opinie na temat obciążenia ruchem i "wygody jazdy". Z gory dziekuje
    • Witam. Proszę o pomoc w podpowiedzi najlepszej( w miarę taniej ) drogi z Wrocławia do Cervinii. Kierunek Zgorzelec , Drezno , Monachium (czy Ulm) i dalej czy Innsbruck ...albo przez Szwajcarię. I tu me zasadnicze pytanie : czy warto omijać w Szwajcarii autostrady (zakup winiety to ponad 30E), lub jechać przez Austrię i Włochy (koszt może być podobny). Pytam dlatego, że dokładając kilka godzin (może z 6) z okolic Barcelony do Polski nie zapłaciłem centa za autostrady ( jadąc pła...
    • Witam, podobny wątek już jest ale o innej trasie. Jedziemy do Pietra Ligure i tym razem ja potrzebuję pomocy, więc mam kilka pytań: 1. jak najlepiej jechać: Niemcy, Austria, Szwajcaria, Włochy 2. czy może :Niemcy, Czechy, Austria, Szwajcaria, Włochy 3. czy winiety lepiej kupić u nas czy może przed samymi granicami 4. czy ktoś w Was może orientuje się o jakiś utrudnieniach na w/w drodze Z góry dzięki za pomoc
    • Czy jadąc do Wloch z Niemiec przez Bregenz muszę mieć winietkę Austriacką? Slyszalam, ze nie. Moze mi ktos w tym pomoc? Magda
    • Czesc mam do Was pytanko istnieje jeszcze strefa wolnoclowa na trasie Polska- Włochy gdzies chyba przed Austria?? Czy zniesiona ja juz?? Z gory dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam.
    • temat pozornie nie turystyczny a jednak ....... dlaczego Włochy są zaśmiecone ? dlaczego w relatywnie nowym budownictwie odpadają tynki, rozwalają się balkony, w zaprawie murarskiej powstają dziury ? dlaczego Włosi jadąc samochodem wiecznie się śpieszą, stwarzając przez to niebezpieczne sytuacje ? dlaczego na włoskich plażach "libera" ciemni robią bazary a na ulicach np. Florencji staje się to już uciążliwą plagą, co robi prawo i policja ? tym razem do Włoch zjechaliśmy od...
    • mam pytanie,jak w temacie,chodzi mi o przejazd z Niemiec (berlina) przez szwajcarie do Mediolanu,zeby bylo jak najtaniej, chodzi mi dokladnie o bilet FIP i jak najmniejsze doplaty podczas przejazdu przez Alpy,pozdraiwma

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się