Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Madonna di Campiglio przejazd do Folgaridy

17.10.17, 14:37
    Witam,

Pytanie jak w tytule. Jakimi trasami narciarskimi przejadę z Madonny (gdzie będę mieszkać) do Folgaridy? Czy są to trasy łatwe czy raczej trudne. Nie jestem osoba początkująca, ale też nie czuję się pewnie na nartach (głównie trzymam się niebieskich tras). Wiem, że na swojej drodze napotkam czerwone trasy, ale są one z tych trudniejszych czy z tych łatwiejszych? Na mapkach, które studiuję niestety tego nie widać, a w necie nic na ten temat nie znalazłam..

Z góry dziękuję za pomoc
    Obserwuj wątek
      • rpodolak Re: Madonna di Campiglio przejazd do Folgaridy 27.10.17, 09:13
        W MdC jest lepiej! - i tam pozostań ;-)
        • karolciamalymis Re: Madonna di Campiglio przejazd do Folgaridy 28.10.17, 15:14
          Ja chętnie bym została, ale to już będzie trzeci raz w MdC i osoby lepiej jeżdżące, chca sprobować troszkę nowszych tras, a że kiedyś mieszkali w Folgaridzie mówią, że jak się tam przedostanę to będę zadowolona bo trasy niebieskie są tam wyjątkowo fajne.
          Czy coś możesz mi więcej powiedzieć o tym przejeździe tam?
          Będę bardzo wdzięczna.
      • fajnylajkonik Re: Madonna di Campiglio przejazd do Folgaridy 27.10.17, 12:11
        Trasy nie są trudne i spokojnie dasz rade przejechać to. Aczkolwiek tak jak wspomniał rpodolak MdC to chyba najlepszy region z całego Val di Sole. My mieszkając w okolicy Marilevy jeździliśmy właśnie do MdC pojeździć na nartach. Najpierw górami ale później stwierdziliśmy że lepiej będzie samochodem podjechać pod gondole i stamtąd już jeździć na nartach. Generalnie Val di Sole nie wspominam jako najlepszy region narciarski :(. Namówiony przez znajomych pojechałem z ciekawości ale to był mój pierwszy i jak na razie ostatni wyjazd do Włoch, wolę jednak alpy francuskie.
        • karolciamalymis Re: Madonna di Campiglio przejazd do Folgaridy 28.10.17, 15:18
          A czy możesz podać numery tras, które są naj mniej wymagające?
          Dziękuję za wszelkie sugestie.
          • fajnylajkonik Re: Madonna di Campiglio przejazd do Folgaridy 30.10.17, 10:24
            Sorry ale to było 3 lata temu. Teraz już nie pamiętam numerów tras którymi jeżdziliśmy. Jest tam kilka tras czerwonych którymi trzeba przejechać bo innej alternatywy nie ma ale skoro nie jesteś początkująca to powinnaś dać sobie rade. My z dziećmi, które w tedy miały 8 i 10 lat daliśmy radę a tez nie są urodzone w butach narciarskich to Ty tym bardziej dasz rade. Trochę więcej wiary w siebie i odwagi - miłego szusowania :)
            • karolciamalymis Re: Madonna di Campiglio przejazd do Folgaridy 31.10.17, 11:36
              Dziękuje za info i wiare w moje umiejętności :)
      • Gość: baca Re: Madonna di Campiglio przejazd do Folgaridy IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.17, 21:45
        jest duzy wybor tras,glownie czerwone o roznym stopniu trudnosci,niebieskich nie polecam,szczegolnie trasy nr 56-trzeba sie napracować kijami-po czarne,bardzo wymagające,ale na ogół świetnie przygotowane[w marcu]uważam ze warto,ja 70 latek sobie radzilem
        • karolciamalymis Re: Madonna di Campiglio przejazd do Folgaridy 27.11.17, 13:45
          Trasę 56 znam, i z tego co wiem nie jest na drodze do Folgaridy a ta trasa mnie interesuje. Jeśli pamiętasz numery tras w tamtym kierunku to byłabym zobowiazana.
          • k1234561 Re: Madonna di Campiglio przejazd do Folgaridy 03.02.18, 07:51
            Spokojnie,jeśli nie jesteś początkująca dasz sobie radę.Ja właśnie dzięki temu przejazdowi odkryłam jak fajnie jeździ się na trasach czerwonych.A ponieważ jedziecie grupą,więc masz tym fajniej,że najbardziej doświadczone osoby jadą przodem i choć jedna z tyłu i "zbiera" resztę.U nas to fantastycznie funkcjonowało.A jeśli zobaczysz ,że jakieś miejsce jest bardzie strome,to po prostu,jedziesz wolniutko.Od jednego boku stoku do drugiego.Reszta poczeka.Ja byłam kompletnie zielona,a moi znajomi na najtrudniejszym odcinku zrobili dla mnie szpaler,tunel.Stali wzdłuż tego trudniejszego odcinka stoku po dwóch tronach i ja tak zjeżdżałam od jednego kumpla do drugiego zygzakami.Rewelacyjnie to wspominam.Sprawiło to,że od tego momentu,nie boję się żadnego zjazdu.Na czarne trasy się nie pcham,ale jakby to było niezbędnie konieczne do przejechania gdzieś tam, to powoli zjadę i z czarnej trasy.Także głowa do góry i spokojnie dasz radę do tej Folgaridy doszusować.
            • Gość: karolciamalymis Re: Madonna di Campiglio przejazd do Folgaridy IP: *.static.ip.netia.com.pl 23.02.18, 15:38
              Witam,

Wróciłam z Madonny i powiem szczerze, że przejazd do Folgaridy nie jest łatwy, głownie chodzi o końcówki tras czerwonych 46 i 10. Są mocno strome i dla osoby jednak jeżdżących głównie po niebieskich nie jest to łatwe zadanie. Do zrobienia, ale nie do polecenia....
              Po drugie to wszyscy przedmówcy mieli rację, że w Folgarida jest mało atrakcyjna w porównaniu z Madonną.
              W tym roku zjeździłam wszystkie okoliczne wzniesienia: Passo Groste, Monte Spinale, Cinque Laghi, Pinzolo, Pradalago i Monte Vigo i mogę z czystym sumieniem polecić Groste, Monte Spinale oraz Pradalago jako najbardziej przyjazne dla osób słabo jeżdżących.
      • aga_snow Re: Madonna di Campiglio przejazd do Folgaridy 20.11.18, 17:28
        Będą i niebieskie, ale też czerwone po drodze, coś trzeba jeździć, ale bez przesady - poza czarnymi trasami to Val di Sole nie jest strome - jeździłam tam z dziećmi i dawały radę. www.skimaniak.org organizuje tam wyjazd - zawsze lepiej jak jest większa ekipa, wtedy można wybrać się w większym gronie na wycieczkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka