Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      teatr

teatr

(36 wyników)
    • [b]Rynek niech decyduje - mamy przecież tak upragniony kapitalizm !!![/b]
    • A mnie zastanawia coś innego: Ile z tych nawet 100 tys. złotych rzeczywiście trafi do aktorów, reżysera, scenografa i reszty ludzi produkujących spektakl?
    • Uważam,że pan dyr. Englert postąpił słusznie.W Polsce,od wielu lat,trwa pogoń za kasą.Nic się nie liczy.Brak wszelkich moralnych hamulców.To są ,moim zdaniem,złe wzorce,które niestety opanowały także ludzi kultury -tu trzeba dodać,że nie wszystkich.Podobnie ,choć w innym wymiarze,ma się sprawa z publiczną TV.Telewizja publiczna idzie na tzw.,łatwiznę.Daje przeważnie "igrzyska",zaś filmy należą do grupy "zabili go - i uciekł".
    • Zawracanie d. a poza tym, volens wolens ,nobilitowanie tej guślarskiej szmiry kościelnej....
    • Jej chyba pora już na emeryturę... Tam będzie mogła występować nawet w reklamach...
    • Szacunek dla wszystkich odważnych ;)
    • Oglądaliśmy całą rodziną dla kreacji Pani Szaflarskiej i Pana Gajosa. Nawet słabą sztukę da się obejrzeć, jeśli grają tacy Aktorzy. Dziękujemy!
    • Myślę, że to alibi dla projektu rozwalenia mediów publicznych. Chodzi o to, żeby pokazać, że rozgłośnie prywatne też realizują "misję". Ale salon nawet nie potrafi ukryć, że to farsa, mianując na "dyrektora artystycznego" czołowego funkcjonariusza frontu ideologicznego Lizuta.
    • O, przepraszam, ale Facebook jest dla brzydkich, chorych i nieszczęśliwych ludzi. GŁÓWNIE. I cynicznie podejrzewam (już nie z autopsji) że to oni głównie chodzą do teatrów. Uwielbiają ja się im pokazuje fikcyjne cierpienia. I uwielbiają magazyny policyjne w TV. I mają potem powód do przemyśleń....a co!
    • C17H21O4N
    • Motto platfusów: Albo oszukujesz i kradniesz razem z nami, albo Cię zniszczymy.
    • Coś mi jest to wszystko bardzo podejrzane. Dlaczego ściąganie dzieci za nogi na siłę z obłoków wyobraźni nie było przez tysiące lat usprawiedliwione, a teraz raptem ma być? Czy ci dzisiejsi "aktorzy" nie zaczęli bawić się samymi sobą, nie zabrali się do tłumaczenia sobie siebie i rozgryzania w ten sposób swoich własnych dylematów/kompleksów, odbierając tym samym dzieciom rozwijający wyobraźnię wysoki, abstrakcyjny lot myśli oderwanej od zdegenerowanej codzienności?
    • Zastanawiam się, czy nie jest aktem antysemityzmu mieszanie Silverman do tych banalnych, nudnych, wymuszonych dowcipów Rutkowskiego. No, chyba, że GW wkleiła je po to, by cokolwiek śmiesznego się znalazło. I pomyśleć, że przed wojną, też mieliśmy takich Silvermanów, tyle, że lepszych.
    • No i zaczęło się pojednanie narodowe "made in Poland". Najgłośniej i to już od tygodnia apeluje o nie TVP, jednocześnie sugerując, że nie wszyscy są tego pojednania godni. Od pierwszych dni po tragedii w publicznych mediach wszystkich (czyli większość) krytycznie oceniających prezydenturę Lecha Kaczyńskiego robi się winnymi katastrofy, wytyka im się ośmieszanie i eksponowanie wad zmarłego prezydenta. Tylko że TVP sama jakoś nigdy nie paliła się do pokazania tego cieplejszego, bardziej p...
    • No to bedzie czy nie ten abonament? bo jak bedzie to panie tusku masz przejebane mówiłes ze nie bedzie to ma nie być1 A tfurcy to niech sobie tworza ale nie za moją forse jeszcze raz ! Misje to mam w dupie mozedo cholery ktoś mnie poprze? Czy idioci chcecie płacić za "janosika"??
    • Zachowanie PO jest skandaliczne. Trace wiare w jakikolwiek ich instynkt polityczny. Czy Pan Komorowski naprawde uwaza, ze biernosc, z jaka podchodzi do tej kampanii zyska mu zwolennikow? Co "wejde" na internet, to widze, nie tylko w Gazecie: Jarek to, Jarek tamto. O tym, co robi Pan Komorowski nie czytam nic. Mysle, ze gdyby Pan Sikorski byl na jego miejscu, kampania juz dawno ruszylaby z miejsca. Stracony potencjal. Podpisu pana Michnika pod lista Kaczynskiego szkoda nawet ko...
    • Bardzo dziekujemy za te swietna zabawe. Wszystkie dzieci sa cudowne. Na pohybel mocherom, nie zniszcza naszej milosci i naszego szczescia!! Dziekujemy!!!!
    • Uwazam, ze pan Dymarski z Instytutu... nie powinien wypowiadac sie w tej sprawie albowiem reprezentuje dzis bardzo upolityczniona instytucje (na ogol zwolennicy PiSu, wiemy, ze zawlaszczaja panstwo i narzucaja swa wole innym - strachem, inwektywami itp.) i jest strona w konflikcie. Poznan wedlug mnie zmarnowal swa szanse na Stolice Kultury. Ludzie kultury w Poznaniu okazali sie bardzo u- ppolitycznieni i trudno im uwierzyc, ze jest inaczej. Pan Hintz osmieszyl miasto i pracownik...
    • Prawda i prostota gry pani Braunek, jej obecność , przejmujacy monolog matki w ostatniej scenie uniewazniaja kazdą rację pani Szczepkowskiej , a byc moze sa jedynym wyjaśnieniem jej postępownia.Wystarczy pójść na przedstawienie,żeby się przekonać jak inteligencja,ktora obrasta pychą zabija wrażliwość,co niestety widać w grze pani Szczepkowskiej i nie wydaje mi się żeby to była tylko kwestia niedostatecznej ilości prób.Po obejrzeniu Persony.Ciało Simon uwierzyłem ,ze teatr może b...
    • Nic dodać, nic ująć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna