Forum Zdrowie Nowotwory-damy radę !
ZMIEŃ
      tomograf

tomograf

(7 wyników)
    • Witam wszystkich na forum! Chciałam prosić kogoś , kto był w takiej sytuacji lub ma pojęcie o tej tematyce o radę. Otóż mojemu tacie 3 lata temu usunięto czerniaka gałki ocznej . Wszystko było w porządku do momentu kiedy poszedł w styczniu tego roku na kontrolne badanie jamy brzusznej. Okazało się , że na wątrobie " w prawym płacie podprzeponowo widoczne hypoechogenne ognisko śr. 15 mm ze słabym wzmocnieniem akustycznym za tylną ścianą". Zlecono więc wykonanie tomografi kompute...
    • Nie wiem po co to piszę .. nie wiem też do kogo ... Pewnie to forma autoterapii ..a wyć się chce ;-( Tata wypadł dziś z programu. Więcej tej chemii (Gemcyta + aaa.. coś tam) nie dostanie. Przesatała działać i G. rośnie. Wynik TK zły. ... Lekarze muszą sie teraz naradzić ..a jak będą się tak "naradzać" az do ... no nikt nie mówił że będzie lekko, ale .. Pam Ps: Walczymy od czerwca
    • Jak jest zasadnicza róznica między tymi badaniami? Które z nich jest dokładniejsze? Jesli chodzi o raka szyjki i badania kontrone, które badanie szybciej wykryje ewentualne zmiany ( przerzuty)
    • Witam wszystkich, mam chorego teścia w szpitalu lekarze nie wiele robią a mnie to już denerwuje. Zacznę od początku całej historii. Siedem lat temu teść miał nowotwór nerki, był tak duży że musieli mu usunąć nerkę. Przez pierwsze trzy lata robił badania kontrolne, usg jamy brzusznej, rtg klatki, i było wszystko ok. Potem lekarz stwierdził że już w takim wieku to już się badań nie powtarza tak często a więc mój teść, po trzech latach zaniechał kontrolnych badań. W tym roku od si...
    • :(((4)

Dzisiaj odebralismy wyniki tomografu po 3 seriach chemii. No jak wiadomo chemia na czerniaka dziala wlasciwie nijak. Przy odrobinie szczescia na jakis czas moze powstrzymac rozwoj tej choroby. Nie wiemy czy jest poprawa czy nie bo lekare nie zrobili jeszcze porownania z poprzednim tomografem. Ojcicec poki co czuje sie nadal swietnie i mam pytanie. Czy ma kto konkretne namiary na lekarzy z poznania ktorzy probuja czegos innego niz dekabezyna? moze jest cos bardziej skutecznego co choc o troche...
    • Kochani, u mamy stwierdzono niedroznosc przewodu pokarmowego. Mama ma uporczywe wymioty, nie pije i nie je Tomograf na kasę chorych - 29 sierpnia haha skandal załatwilismy tomograf na poniedziałek Co będzie dalej???? co jeszcze mogę zrobic? Gemzaru juz nie podają, stwierdzili że bez sensu...
    • Witam Poszukuje dobrego onkologa w Poznaniu. Dziękuje za każdą informacje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się