Forum Dom Ekologia
ZMIEŃ
      trawy

trawy

(2 wyniki)
    • Wszyscy w koło powariowali. Normalnie wkurza mnie widok plastikowych worków z liśćmi w środku. Po co się to robi? Następna po strzyżeniu trawników ala pole golfowe głupia moda. Pakujemy te liście w worki plastikowe i potem kilka kilometrów się to wiezie na wysypisko śmieci jakby tam było za dużo miejsca. jakby benzyna była tania i jakby liście nie mogły się naturalnie rozłożyć w miejscu wytworzenia. Na litość Boską zgarniajcie te liście z alejek pod drzewa i krzaczki,a te na trawnikach...
    • Byłem wczoraj na cmentarzu miejskim. Przyjemnie, zielono, ptaki wszędzie śpiewają. Nagle zauważyłem, jak Pan w ubranku roboczym, opryskuje rośliny rosnące pod murem i w alejkach między grobami, oraz na zaniedbanych grobach. Spytałem- administracja kazała. Skończył mu się środek i poszedł. Za chwilę przyszła Pani z małymi dziećmi. Pójdziemy poszukać ślimaczka- powiedziały dzieci i dotykając rączkami mokrych od trucizny roślin, kręciły się między grobami. Za chwilę babcia ich zawołała i obser...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się