uroda

(5 wyników)
  • brzydkiej dziewczynki? Z wątku na jednym forum dowiedziałam się, że nie Kalina. I chyba nie Gracja ani Róża. Jakie jeszcze imiona zgrzytają jeżeli imienniczka nie urodziwa?
  • Hej, Jeszcze co prawda nie wiem czy to będzie chlopiec czy dziewczynka,ale szukam imion dla chlopca (dziewczynka juz ustalona). Myslę ze będzie mial urodę po tatusiu,więc lekko hiszpan,ciemna karnacja,czarne wlosy. Jak myslicie co bedzie pasowalo?
  • Taką mam pracę, że pytam ludzi przez telefon o imię i nazwisko. Zaskakuje mnie w tym zakresie chyba mniej niż koleżanki i kolegów, ale i tak zdarzają się wpadki. Dwa dni temu bodajże rozmawiałam z klientką i chciałam się jednak upewnić co do imienia - "Dobrze usłyszałam, Dagmara?", a pani na to, że nie Dagmara, tylko Ingemara. I co ja mogłam na to powiedzieć poza "piękne imię, ale bardzo rzadkie"? Ale potem opowiadałam o tej rozmowie koleżankom, które najpierw zrobiły wielkie oczy, a...
  • Gdy rodzi sie dziecko, trudno przewidziec czy bedzie piekna kobieta/przystojnym mezczyzna w przyszlosci. Taka wiedza bylaby bardzo przydatna przy nadawaniu imion :) Mysle, ze osoba wyrozniajaca sie nieprzecietna uroda, moglaby nosic wlasciwie obojetnie jakie imie, i tak bylaby postrzegana pozytywnie przez innych. Zakladajac, ze bylaby to sympatyczna osoba. Dlatego tez mysle, ze sliczna dziewczyna moglaby nosic bez obaw imie Jozefina lub Genowefa (podaje te przyklady, bo te imiona budza ...
  • Moje nowe znalezisko. Narianne znalazłam przeglądając Rymuta i od razu przypadła mi do gustu, mam słabość do imion zakończonych na "anna". Pewnie Narianna jest kolejnym neologizmem (mogę się mylić), ale uważam, że jest urocza :) A co Wy o niej sądzicie? W XX wieku odnotowano ich 11.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.