uroda

(19 wyników)
  • Moja 3-letnia corka ma dosyc mocno owlosione cialo. Rok temu byla badana przez endokrynologa, ktory stwierdzil, ze "taka jej uroda", skoro nie ma wyraznego owlosienia w miejscach intymnych i zeby sie nie przejmowac. Miala zlecone usg jajnikow (prawidlowe), ale nie miala zadnych badan hormonalnych. Chcialabym dla swietego spokoju zrobic takie badania na wlasna reke - jakie hormony powinno takie badanie zawierac? I czy cos jeszcze oprocz tego? I czy faktycznie owlosienie u 3-letn...
  • Pani doktor bardzo proszę o pomoc w takiej sprawie. Pisałam już kiedyś o powiększonych węzłach u mojego synka. owęzłach synka Skończyło się na tym, że nie dostaliśmy skierowania do szpitala bo dr hematolog stwierdziła, że nie widzi podstaw. Syn miał robione wielokierunkowe badania krwi i nie było się do czego przyczepić, poza tym zniknęła bladość i osłabienie, ale węzły zostały. Niestety ja dalej nie mogę spać spokojnie, bo u syna coraz bardziej widoczna (dla mnie)robi się asy...
  • witam,dzisiaj bylam z corka na szczepieniu mala 23kwietnia skonczy 20 miesiecy,martwie sie bo po zwazeniu jej niestety tylko 8100,fakt faktem nigdy nie przybierala dobrze zawsze slabo,jest bardzo drobniutka,ruchliwa. waga urodzeniowa 2950,od 5mc zycia nie pije mleka odrzucila je ,inne mleczne przetwory zjada,doradzcie cos bo lekarka juz twierdzi ze taka jej uroda ale ja gdzies w glebi duszy sie martwie.
  • Panie Doktorze, jak diagnozuje się zespół złego wchłaniania? Jakie przeprowadza się badania? Moja prawie 4 letnia córka bardzo słabo przybiera na wadze, tak było od samego początku. Jako niemowlak w pierwszym półroczu pzybierała co miesiąc około 400 g. Na roczek ważyła 7700g. Teraz w styczniu zaczyna 4 latka i waży tylko 11kg, wzrost 93 cm. Bardzo się tym wszystkim martwię. Wszyscy lekarze mówią, że taka jej uroda i napewno wyrośnie (nawet gastrolog). Nie jestem taka pewna. Nie j...
  • robilismy synowi badania i w morfologii wyszło nieprawidłowo: Krwinki białe (WBC) G/l 3,7 (4,50 - 13,50) % neutrocytów % 35,5 (40,0 - 60,0) liczba neutrocytów G/l 1,3 (1,5 - 8,8) RDW-CV % 14,7 (11,5 - 14,5) syn jest ciagle głodny (je bardzo dużo i ma tendencje do przejadania, choc jest bardzo szczupły), czesto blady (to chyba troche uroda). martwia mnie tez pojawiajace sie czasami "siniaki", albo zaczerwienienia pod oczami (jak w trakcie wietrznej pogody) pod oczami....
  • córka ma prawie 10 miesięcy i co kilka dni jej skóra robi sie żółta (oczy bez zmiany zabarwienia). Czasem kiedy córka robi się bledsza zostaja jej zółte plamy wokół brwi i skrzydełek nosa. Nie pije soków marchewkowych, marchewkę dostaje raz dziennie w zupce. Zrobiliśmy zlecone badania - bilirubina, enzymy wątrobowe, morfologia, mocz i usg brzucha. Poza katastrofalnie niskim żelazem (obecnie dostaje żelazo w syropie)pozostałe wyniki całkowicie w normie. Córka jest zdrowym pogodny...
  • moja corcia skonczony rok codziennie od jakiegos miesiaca moze i dluzej ma mierzona temperature wieczorem o godz 20 i ta temperatura ma 37 , 37.1 .W dzien jest ok tylko wieczorem co moze byc powodem tego stanu. powinna byc teraz na rok szczepiona a lekarz odradza ale nic nie robi .Prosze o porade ewentualnie jakies badania porobic czy moze taka jej uroda . Bede wdzieczna za odpowiedz
  • Witam, Jetem mamą 3 letniej dziewczynki, Nina prawie nie choruje, sporadyczne niezyty nosa, bardzo niepokoi mnie natomiast to, że Nina ma mocno podkrążone oczy i jest znacznie mniejsza od swoich rówieśników, lekarz mówi, że chyba to jest taka jej uroda, dla mnie natomiast nie jest normalne, że trzylatek ma fioletowe since pod oczkami. Proszę o podpowiedż, czego to może być objaw? Martwiąca się mama
  • Mam pytanko mój syn (5 miesięcy) miał robione usg brzucha i okazało się że ma dwie śledziony jedna o wymiarach 52x19mm a ta dodatkowa 9mm. Czy to jest coś poważnego bo pani doktor która robiła usg powiedziała że ani ta druga śledziona nie przeszkadza ani nie pomaga. Natomiast w przyszłości jeśli tą pierwszą straci ta druga się odbuduje. Czy to prawda.
  • Pani Doktor mam pytanie...mój 3,5 letni synuś niemal od urodzenia podczas snu strasznie sie poci bez względu na to w co jest ubrany i jaka jest pora roku..pocenie jest na tyle duże że trzeba go conajmniej raz w nocy przebrać bo jest cały mokry i zmienić mu poduszke na suchą bo wygląda jakby ktoś wylał na nią kubek wody:/Zgłaszałam to pediatrze ale ona nie widzi problemu i mówi że pewnie mu za ciepło:/Dodam ze synek od urodznia zawsze sie odkrywał w nocy nawet jak w zime spał w krótkim rękawku...
  • panie doktorze mam pytanie.U mojego 8 miesięcznego synka prawie zawsze jedna źrenica jest większa od drugiej,czy to ma jakieś znaczenie zdrowotne?czy to poprostu jest taka jego uroda.Z góry ślicznie dziękuje za odpowiedź.pozdrawiam
  • Witam! Pani Doktor, pisałam kiedyś do Pani ws zarośniętego ciemiączka u synka forum.gazeta.pl/forum/w,907,104753731,104753731,Zarosniete_ciemiaczko_4_m_ce_do_Pani_Dr.html . W Poradni Patologi Noworodka pani dr stwierdziła, że ten "szyszkowaty" kształt głowy to po prostu taka uroda synka i nie ma powodów do zmartwień. Przyrosty obwodu głowy 0,5cm/miesiąc prawidłowe. Ale wczoraj byliśmy na szczepieniu i wg pomiarów synek za 4 tyg nic nie urósł, tzn ani na długość, ani w klatce piers...
  • Witam Moje glowne pytanie brzmi - Ile powinno przyberac na wadze tygodniowo roczne dziecko??? Mala mi sie w piatek rozlozyla - 39,5 C goraczki i zadnych objawow pozatym, bylam w piatek u lekarza kazala zrobic mocz (co mi sie nie udalo) ale mamy blisko laboratiorium prywatne wiec polecialam dzis i zrobilam CRP - wyszlo 53!!! A objawow poza goraczka zero - dostalysmy antybiotyk bo to pewnie drogi moczowe, ale ja nie o tym. Do tej Pani doktor trafilam pierwszy raz, bo sytuacja ...
  • idziemy we wtorek do lekarza... Wiem, ze marmurkowa skora moze byc spowodowana problemami z krazeniem lub zwyczajnym w swiecie wyziebieniem... Drugie raczej nie wchodzi w gre... Pierwsze mam nadzieje tez nie... marmurkowa skora jednak jest... Dodam, ze maluszek nie byl wczesniakiem, byl przenoszony 13 dni, urodzil sie z waga 3600, obecnie wazy 5600, przybiera na wadze bardzooo szybko... Mial zoltaczke fizjologiczna 5 tygodni... Czy ktoras z Was miala podobny problem z malenstwem, ktory...
  • witam u mojej coreczki jest podejrzenie o anizokorie czy ktos jeszcze ma taki problem?jestem załamana
  • MOJ 4.5 MIESIECZNY SYNEK OD URODZENIA MA STRASZNIE ROZLANY BRZUSZEK, LEKARZ PEDIATRA USPOKAJAA MOWIAC ZE TO SAMO PZEJDZIE Z CZASEM, ALE MINELO JUZ 4,5 MIESIACA I JEST CORAZ WIEKSZY, ORTOPEDA POWIEDZIALA ZE MA WIOTKIE MIESNIE BRZUSZKA, ALE NIC WIECEJ, MARTWIE SIE BO MALY MA BARDZO DUZE BOLE BRZUSZKA, CZY TO MOZE MIEC ZWIAZEK Z TYM?CZY RZECZYWISCIE Z CZASEM MU TO PREJDZIE, PROSZE O ODPOWIEDZ, MARTWIE SIE BO NAPRAWDE NIE WYGLADA TO NAJLEPIEJ
  • witam, moja córcia ma 3,5 roku i nie sygnalizuje bólu, nigdy nic ja nie boli, no chyba, ze sie uderzy, gardło zawalone, czerwone jak samochód strażacki a ona nic, nawet jak pytam czy boli, to twierdzi, ze nie, czy to jest normlane, jak ja skłonic do sygnalizowania bólu ? aktualanie martwie sie tym, ze jej głowa za bardzo przyrasta, przekroczyła juz 97 centyl i to sporo, mamy skierowanie na tomograf, ale wolny termin był dopiero na lipiec ! w tym czasie neurolog zalecił obserwowanie dzi...
  • Panie doktorze drogi - odkąd mojej córeczce wyrosły dolne jedynki czyszczę je silikonową szczoteczką, więc higiena jest. Pije tylko z piersi oraz wodę więc brak permanentnego cyckania butli.3 czy 4 razy podałam jej po 4 krople fluoru, potem zauważyłam te plamki i przestałam. Czy to może być od nadmiaru fluoru? Czy podawać go w ogóle? Plamki są na dole obu ząbków, jakby jedna plamka na dwóch naraz w sumie. Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrowienia.
  • witam wczoraj zrobilismy w końcu echo serca mojemu 2,5 letniemu dziecku i wyszło że mabardzo gruba nitkę w lewej komorze serca. Co to oznacza? czy jest to niebezpieczne?z góry dziekuje o odpowiedź

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się