volvo

(7 wyników)
  • Witam, stalam sie szczesliwa posiadaczka volvo 740gl z 88 roku z automatyczna skrzynia biegow silnik 2,3 Jednak po dluzszej jezdzie samochod zaczyna tracic moc (mam wrazenie ze go zalewa paliwo) czasami gasnie ale nie mam problemow y ponownym odpaleniem, dzieje sie to przy rozgrzanym silniku i na wyzszych obrotach. Wymienione sa swiece, kable przy kopulce, katalizator, podcisnienie jest OK na dniach chce wyminic cewke zaplonowa (po prostu pokolei wykluczam co mozliwe)Moze ktos mial podobn...
  • Chce kupic auto z takim przebiegiem, czy jest to oplacalny biznes? ile kilometrow moge zrobic bez remontu silnika? pozdrawiam i prosilbym o szybka odpowiedz :)
  • Poszukuję instrukcji obsługi lub naprawy VOLVO V-40 model z 1998 roku. W języku polskim lub ewentualnie w angielskim. Chętnie odkupię (nawet ksero). Proszę o kontakt klr5000@op.pl
  • Witam! Mam pewien problem i chciałbym Was prosić o radę. Kupiłem niedawno Volvo 850 2000 benz. 96r. Przyszedł czas na wymianę oleju i nie wiem na jaki olej wymienić. Do serwisu nie oddam bo nie mam do nich zaufania a poza tym lubię samemu grzebać sie przy aucie. Najprawdopodobniej do tej pory był przynajmniej pół syntetyk bo większość aut tutaj (w Irlandii) na takim jeździ. Pewności jednak nie mam i boję się narobić sobie problemów. W poprzednim volvo wymieniłem olej w serwisie i ...
  • Witam, kilka miesiecy temu, w ZIMIE (celowo to podkreslam), mialem problem z ukladem chlodzenia. Spod maski samochodu, ktory pracował na wolnych obrotach (na postoju), zaczeły wydobywac sie kleby gestej pary. Para wydostawala sie ze zbiornika na plyn chlodzacy. Wylaczylem silnik, gdy objawy ustaly, zauwazylem, ze plynu do chlodnicy jest troche mniej, wiec uzupelnilem niedobytek woda (nie wiecej niz 1/2 litra). Mineo kilka miesiecy i sytuacja sie powtorzyla - znowy samochod n...
  • Witam, pytanie raczej z tych banalnych: Mam volvo 245 z 83 roku z silnikiem B23A (2.3 litra z gaźnikiem). Silnik świeżo po remoncie i zastanawiam się jaki olej mu najlepiej zaaplikować - mineralny, półsyntetyk czy syntetyk. Może mi forumowicze szanowni coś poradzą bądź odradzą... Pozdrawiam Krzysiek
  • Jeżdzę seatem cordobą. Od dłuższego czasu mam ochotę na zmianę auta. Mysle o v40 albo v70 - silnik - diesel. Jaka macie opinie o tych autach? Czy sa kłopoty z serwisem? Czy fakt, że volvo nie ma własnych dizli wpływa na ich prace w samochodach? jak zawieszenie silników, współpraca ze skrzynią biegów, spalanie? Z góry dziekuje za opinie. Nigdy nie miałem volvo i ni jeżdzi nimi nikt z moich znajomych. Artur L.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się