wolny

(51 wyników)
  • W zeszłym tygodniu robiłam Total BHCG i wyszedł mi wynik 29540mlU/ml w tym tygodniu chciałam sprawdzić czy jest przyrost i babki w laboratorium sie pomyliły i zrobiły mi HCg- wolna podjednostka Beta wynik 34,90 ng/ml niby dla norm ok ale czy jest przyrost? pomóżcie proszę
  • W którym tyg. robi się te badania? Czy można to załątwić jednego dnia, przy jednym pobraniu krwi? Proszę o podpowiedź :-)
  • Czy wiecie co może być tego przyczyną i o czym to może świadczyć? Miałam robiony test PAPP-A z USG genetycznym, poziom PAPPA ok, USG wszystko ok a B-HCG 2x wyższe niż powinno być. Określone na podst. wyników ryzyko zespołu Downa niskie, Edwardsa też niskie. Czy któraś z Was miała taki wynik?
  • Czy wiecie jaki jest prawidlowy wynik wolnej bety hCG i papp-a w 12tc?moj lekarz wyjechal ,odebralam wynik i nie ma tam interpretacji, bede wdzieczna za fachowa wiedze!
  • Witajcie, Mam jedno pytanie, jestem w ciąży i to na samym początku, pracuję ok. 15 km od mojego miejsca zamieszkania (inna miejscowość). Wiem, że jak byłam z pierwszym dzieckiem w ciąży (6 lat) to przysługiwał mi dzień wolny na badania kontrolne. Nie wiem jak jest teraz, czy coś się zmieniło ?? Jeżeli macie na potwierdzenie tego przywileju jakiś kawałek ustawy itp. będę wdzięczna ;)) PS. pytam bo moja kadrowa jest trochę dziwna i wolę nie pytać jej o zdanie tylko was ;) asik
  • OM 13.07 Cykl 31 dni, więc teoretycznie 30.07 owulacja Beta HCG we wtorek: 189 Beta HCG w czwartek (dziś): 195 Na USG jeszcze (czy już?) nic nie widać, miałam dopochwowe. Czy możliwe, że w granicach 5 tygodnia jeszcze nie widać? Jutro chcę zrobić kolejną betę i sprawdzić, wizytę u gina mam wieczorem jutro. Słyszałyście o przypadkach kiedy beta mało rosła, a później podskoczyła i ciąża była OK czy niekoniecznie?
  • Czy dodatkowe dni wolne od pracy (w tym roku za 01.05, 25-26.12) przepadaja w przypadku nie wykorzystania ich w bieżącym roku? Inaczej mówiąc - czy są to dni na równi urlopu wypoczynkowego, czy może tak, jak jest z tymi na opiekę nad dzieckiem? (te dni nie przechodzą na kolejny rok kalendarzowy)
  • Na jak długo najkorzystniej (pod względem finansowym) iśc na zwolnienie? Od poniedziałku do piątku, czy może korzystniej jeszcze sobota i niedziela? Kto moze pomóc w odpowiedzi?
  • po pierwsze to od OM ma byc juz 7w2d a jest wg wielosci zarodka 6w1d, po drugie dlugo lekarz nie mogl znalezc tetna plodu a jak juz znalazl to jest wg niego zdecydowanie za wolne. mam brac duphaston i kolejne usg za 5 dni... czy juz wszystko stracone??? czy musi byc chore? czy ktoras tak miala?????
  • Ile z was żyje jak ja w wolnymm związku to znaczy na kocią łapę?Czy takie pary pomyślały o problemach po urodzeniu didzi?Bo mnie chodzi dokładnie o chrzciny o tym jak księża będą marudzić że nie dadzą chrztu,bo ślubu nie mamy i inne pierdoły....Ja mam to w dupie bo pieniądz robi wszystko i księża inaczej mówią jak się da w łapę.A tak z innej beczki ja ślubu wziąść nie mogę bo jestem rozwódką i ciekawe co księża na to brrrr drażni mnie wszystko.I czy poza tym są inne problemy w urzędach ...
  • Czy któraś z Was miała na początku ciąży wolny wzrost HCG beta? Czy to zawsze jest wyrok??HCG beta we wtorek 98,0 a w czwartek 137, 21.Napiszcie bardzo Was proszę!!
  • dziewczynki czy wiecie co się dzieje jeśli lekarz stwierdzi zbyt wolny rozwój płodu? czy słyszałyście o takim przypadku? co wtedy jakaś farmakologia czy...? :(
  • tzn. ile mój mąż może mieć wolnych dni na okoliczność urodzenia dziecka, czy przysługują mu jakieś wolne dni na opiekę nad mamą po porodzie itp... może ktoś się orientuje w tym temacie
  • Witam wszystkich! Mam pytanko...Czy wiecie moze cos na temat przyslugujacego wolnego dla meza po porodzie? Jakas opieka czy cos podobnego...Czy to tylko dotyczy cesarki czy jesli rodzilabym naturalnie tez? Jak dlugi to jest okres jesli wogole jest? Pozdrowionka Goska
  • Doradzcie mi prosze jak wypelnic te wolne, dlugie dni do terminu ? Wiekszosc rzeczy dla dziecka gotowa, ubranka wyprane i wyprasowane. Jest jeszcze pare drobiazgow do dokupienia. Uszylam kocyk do lozeczka i pokrowiec na ochraniacz na szczebelki. Dodam, ze w domu mamy remont (ktory nie zakonczy sie przed styczniem) wiec jakies wieksze porzadki i przygotowania pokoju dla dziecka odpadaja. Lozeczko zloze juz blizej terminu, nie chce teraz "zagracac" sypialni i zabierac przestrzen. Cwicze joge w...
  • czy któraś z Was wie dlaczego nie wolno pić ich w ciąży? nie mam żadnych medycznych informacji na ten temat nie posiadam. tylko jak ktoś mnie widzi że mam w ręku Red Bulla albo TIGERA to zaraz się drze nie pij tego bo ci nie wolno! a jak pytam, ale dlaczego nie? to słyszę BO NIE! WIECIE COŚ NA TEN TEMAT? Dodam, że mam ciśnienie 80/60 albo 75/50. I nie piję ich litrami tylko puszkę co 3 może 2 dni.
  • Witajcie , chciałam zapisać się do szkoły rodzeni.dostałam nr.tel.od gina dzwonie dzisiaj żeby się zapisać a pani mi mówi że może mnie zapisać na 4 września ?! po czym ja jej mówię że 4 września to ja już będe miała 2 miesięczne dziecko a ona ze niestety jest "moda " na macierzyństwo i do szkoły rodzenia trza się zapisywać zaraz po zajściu w ciąże :(( gdybym wiedziała to pewnie bym tak zrobiła :( Trochę mi smutno , bo od 14 idę na L 4 i pomyślałam sobie że miło by było raz w tygodniu sp...
  • Proszę o interpretację moich wyników. Otóż laboratorium u mnie w mieście nie robi interpretacji testu potrójnego, tylko daje suche wyniki. Mój lekarz twierdzi, że wszystko jest ok. ale….. no cóż zawsze są jakieś obawy. Lekarz wziął wyniki spojrzał na nie i powiedział że nie ma powodów do niepokoju, nie mam pojęcia jak to zrobił – wyniki powinny być analizowane przez specjalistyczne programy… i właśnie dlatego mam pewne obawy. Na początku muszę zaznaczyć, że mam mięśniaka ...
  • Witam, Jakie dokumenty stwierdzające, że w danym dniu wykonywałam badania związane z ciążą muszę przedstawić pracodawcy aby udzielił mi wolnego płatnego? Chodzi o cały dzień jak i o część dnia pracy? Pozdrawiam Ania
  • Witam wszystkich:)) Przez caly czas bylam - i staralam sie byc - dobrej mysli jesli chodzi o moja ciaze, a tu wczoraj - trach. Poszlam do ginekologa, ktory interpertowal moj raport z USG (tu gdzie mieszkam ginekolodzy nie maja usg w gabinecie i robi sie je w specjalnych inncyh miejscach), i oznajmil, ze serduszko dzidziusia bije za wolno:(( USG bylo robione, jak na moje obliczenia, w 6 tyg+6 dni, choc ocenilo wiek dzidzi na starszy; tetno wynosilo 118 uderzen na minute. Wiem ze po...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się