Forum Ukryte emagiel
ZMIEŃ
      wolny

wolny

(38 wyników)
    • cieszę się bo słoneczny, cieszę się, bo załatwiłam już mega ważną sprawę nie wychodząc z łózka cieszę się bo spałam do 6 ;) muszę jeszcze iść na badania okresowe nie cieszę się, bo dzien wolny przymusowy bezpłatny nie cieszę się, bo jeszcze wypłaty nie ma więc nawet nie ma gdzie iść z pustym portfelem żeby bardziej się cieszyć....:) posieję moje nasionka jeszcze.....
    • za 1 maja skoro wypada w sobote nalezy się wolne,nie?a jeśli ja jestem na zwolnieniu do 4maja to mi sie tez należy czy nie?
    • jestem przeciw. bo jak tak dalej pójdzie, to będziemy świętować od stycznia do grudnia.. chleba i igrzysk :/
    • czy jak my byłyśmy młode, tzn młode jesteśmy, ale jak byłyśmy w wieku szkolnym to też 14.10 był dniem wolnym od szkoły? Bo u mojej młodej nie ma zajęć w tym dniu. Można zostawić dziecko w świetlicy, lub wogóle nie przyprowadzać...
    • Jak to teraz wygląda, orientujecie się w najnowszych przepisach? Urlop okolicznościowy wynosi chyba 2 dni. Kiedyś przysługiwało do 10 dni L4 jeśli żona wymaga opieki (zdrowotnie), pytanie czy jest tak nadal i kto ma wystawić zwolnienie? Zwykły internista czy lekarz szpitalny? Czy pracodawca może odmówić mężowi zwykłego urlopu w momencie kiedy jego praca odbywa się w delegacji a żoną i noworodkiem nie ma kto się zaopiekować. Jesteśmy z mężem zameldowani w różnych miejscach (on pod Krakowem, ja...
    • ...się chce do pracy!!!!!! bo ja jutro kurffa wcale nie odpocznę bo niby jak [b]sama[/b] z dwójką małych dzieci nie żebym była fizycznie zmęczona ale za to psychicznie bardzo nie mam chwili dla samej siebie. ciągle są ze mną. że już świruję. nigdzie nie wyjdę. do żadnej knajpy. jeśli nikt do mnie nie przyjdzie to... resztę sobie dopowiedzcie. jedyne oderwanie to ta praca. ja chcę do pracy!!! :D nigdy nawet przez myśl mi nie przeszło, że kiedykolwiek to powiem. oj, idzie zima ;)
    • Ale kurna zamiast wolnego sprzątam mieszkanie. Bo syn w nocy zwymiotował na kołdrę i wykładzinę. Mąż do pracy, dzieci do przedszkola, a ja zamiast cieszyć się wolnym dniem piorę dywanik, kołdrę i poszewki... Te poszewki to jeszcze w pralkę wrzuciłam, ale kołdrę w ręku prałam. Ufff dobrze że już schnie. Teraz jeszcze dywanik i po robocie... Całą noc się wietrzyło ale smrodek jest nadal brrr teraz też okna otwarte... A chciałam się na forum poudzielać dzisiaj :-( To się pożaliłam
    • kończy się u was kłótnią? Bo u nas zawsze. Nie potrafimy dzielić przestrzeni życiowej 24/ha przez 7 dni w tygodniu. Chyba go jednak zabiję. Nawet na pewno :/
    • kuuuuuuurrrrrrrwwwwwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tak mnie brzuch napi#$#$%^&*() że chyba zejdę aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa już dawno tak nie było, ale dobrze żem nie zacionrzyła :D
    • CHyba porzucę ZI. Wolni farmerzy mogą hodować zwierzątka. na razie jestem parobkiem, ale mam nadzieję że to szybko się zmieni :)
    • jak relokować kury z jednego kurnika do drugiego?
    • Zostałam przytłoczona wolnym czasem tylko dla siebie. Przed godziną wyprawiłam młodą z tatą i dziadkami na działkę. Co prawda jutro idę do pracy ale sobota i prawdopodobnie niedziela będą wiały lekką nudą. Prać, sprzątać i gotować nie zamierzam. Dzisiaj sobie odpocznę, od jura odeśpię czternastogodzinne maratony w pracy a dalej.. co począć?? :)
    • M. wyjechał na weekend, a ja mam zamiar się rozpieszczać, będę się zdrowo i smacznie objadać, popijać winkiem, obejrzeć kilka dobrych filmów, jutro odwiedza mnie przyjaciółka na wino i pyszne jedzenie, w niedzielę jak będzie ładnie może wybiorę się na spacer do lasu. Żadnych zakupów, marketów, sprzątania, mam wszystkie zakupy zrobione, chata wysprzątana i się rozkoszuję samotnością ;)
    • Pierwszy raz od niepamiętnych czasów mam wolne przedpołudnie, idę do pracy na 12. W związku z tym ugotowałam dwie zupy, usmażyłam naleśniki, zrobiłam nadprogramowe pranie ręczne. A teraz piję sobie kawę i wiecie, co ona, znaczy ta kawa smakuje zupełnie inaczej. I najważniejsze jestem jeszcze w szlafroku. Nawet mi się to podoba.
    • Przedszkole to super instytucja. Jak się trafi na fajne pani to już super fajnie i miodzio. Ale szkoła... Co chwila mają wolne - 12 listopada wolne, 16 grudnia bo 6 klasy mają próbne egzaminy (nieistotne, że w mojej szkole są dwa osobne, niezależne budynki i klasy 0 i 1 nawet nie widują szóstoklasistów), 27-31 grudnia wolne bo jak mi pani w sekretariacie obrażona powiedziała "LUDZIE po świętacj musza odpocząć (nie jestem ludziem i pracować muszę), 7 stycznia wolny po jest to piatek po 6 (...
    • świątecznych wypadających w sobotę? Jeszcze odbieramy innego dnia czy już decyzje zapadły? Teraz wypadają: 25.12.2010 r. i 01.01.2011 r. i się zastanawiamy jak to jest.
    • atmosferycznie że tak powiem. Bo niby wolne od pracy ale jednak kościelne. Jeśli kościelne to wiadomo - "dzień święty święcić" . Ale w ubiegłym roku, i dwa, i trzy i pięć lat temu też było a jednak byliśmy w pracy, potem się szło na mszę. I było tak jakoś bardziej normalnie moim zdaniem I teraz tak patrzę na pierdolnik w moim domu i nie wiem, sprzątać czy nie sprzątać i świętować? Ale jak w takim bałaganie, bo ja nie umiem? Przydałby się jeszcze jeden dzień wolny na porządki.
    • Poczynając od jutra, kończąc na 17 czerwca będę zaiwaniać od 7 do 19 łącznie z sobotami i niedzielami.. Panie, dodaj mi sił.. --
    • wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8419820,Trzech_Kroli___dniem_wolnym_od_pracy.html i za dodatkowe święto, odebrali nam 6 dni wolnego.
    • którego pogrzeb jest w sobotę? Mogę wykorzystać ten jeden dzień urlopu w innym czasie? Pani Wąż

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się