wolny

(89 wyników)
  • Mam mały problem. Czy drużbowie i druhny na ślubie muszą być stanu wolnego? Wydaje mi się, że tak. Więc co z żoną jeśli przyjaciel męża poprosił go o bycie drużbą na ślubie? Proszę o zdanie osób zamężnych lub tych, które spotkały się z podobna sytuacją.
  • Proszę dziewczyny, pomóżcie jeśli zna któraś jakieś wolne terminy w salach (okolice Piastowa, Pruszkowa) to piszcie. Bo krucho cosik. Zaklepaliśmy sobie jedną salę, którą niby mieli powiększyć do przyszłego roku :( się jednak okazało że im sie nie uda i mamy problem, bo teraz żadnej innej sali w tej okolicy znaleść nie możemy. Jestem załamana nie wiem, co robić. Niby można przełożyć na 2008... ale wiecie jak to jest. Chciałoby sie już. Pozdrawiamy***
  • Właśnie doszło do mnie, że wyprawiając ślub w święto (mam tu na myśli konkretnie 15/08- dzień wolny od pracy) mogę mieć problem ze znalezieniem fryzjera, makijażystki ... Jakie macie doświadczenia w tym względzie? Może tylko niepotrzebnie się martwię...
  • Wlasnie weszlam na strone i zobaczylam, ze sie oglaszaja. Moze ktos z Was szuka sali na ok.40 -50 osob To wokolicach Tychow, woj. slaskie
  • Hey :) Mam pyt. - ile dni wolnego przysluguje pracownikowi ze wzgledu na uroczystosc slubna? Slyszalam, ze dwa, ale nie mam pewnosci..
  • Hej! jak w tytule: czy to jest konieczne? Czy moga byc zamezni? Renia
  • mamy wolne terminy marzec, 5, 19 kwietnia, maj, 5 lipca, 25 października, zapraszam na naszą stronę members.lycos.co.uk/defacto/news.php konrad.mniow@wp.pl
  • -- Podobno ma sie jakies 2 dni wolne ale czy to tez przysluguje tym co pracuja na 1/2 etatu? mój suwaczek tego dnia moj slub
  • Czy w sytuacji, gdy ślub cywilny odbył się w 2004 roku i nie wykorzystałam z tego tytułu żadnego dnia wolnego, to po ślubie kościelnym mogę wykorzystac jakis dzień wolny? Z tego co wiem, przysługują 2 dni wolne od pracy. Jeśli tak, to jakie dokumenty powinnam przedstawic w pracy?
  • i ile po?
  • mozna wstrzymac sie od glosu, mozna uzasadniac, mozna wystosowac nowa kandydature [sonda=Na miejsce nowego króla wybieram] [*]gazecię co jej płacą [*]mariolkę od kisielu [*]stworzenje-kołom-mówimy-NIE :P [*]vivi22 [*]martinę15 [*]zaden z ww sie nie nadaje [/sonda]
  • Ale mam pytanie.....no cóż, stało się...moja sister jest w ciąży. Ślub jak najbardziej chcą wziąć, tylko że... terminy na sale są już na połowę roku następnego... może macie jakiś pomysł rozegrania takiej sprawy?? Czy wesele zawsze musi być w sobotę??? Jak znaleźć wolny termin??
  • Stereotyp jest, że kiedyś ludzie się młodziej pobierali między innymi dlatego, że na ogół panna na wydaniu wychodziła za pierwszego chętnego, a kawaler chcący się ustatkować żenił się z pierwszą wolną (oczywiście jeżeli pierwszy chętny względnie pierwsza wolna spełniał cenzus majątkowy), a teraz grymaszą. Ja np. jestem na prostej drodze do ożenienia się ze swoją trzecią dziewczyną. Znam jednak pary, gdzie pierwszy dla obojga związek skończył się przed ołtarzem, bynajmniej nie z ...
  • Jak to jest..czy to tylko głupi przesąd czy rzeczywiscie tak jest?
  • Nie moge znalezc nikogo :( Nawet moja ukochana pani fryzjerka, ktora znam od lat mi odmowila :( Wizazystki tak samo nie moge znalezc, a boje sie brac kogos obcego do domu.. Poza tym chyba w domu nie da sie zrobic loczkow itp ;) Macie jakies rady?
  • Witam serdecznie, gdzies kiedys mi sie to obilo o uszy, mam racje, ze przysluguje nowozencom dzien wolny, w poniedzialek po slubie? Prosze o info, nie ukrywam przydalby sie;) Dzieki, pozrawiam, karolka
  • www.kameruni.com/ hm w drugą stronę też by się parę perełek znalazło. Ot jakiś fotograf sobie taki blog założył.
  • Urlop(10)

Dziewczyny, jak planujecie w pracy brać urlop? Ile dni przed a ile dni po weselu? Pytam, bo mam problem. Po pierwsze, nasz ślub odbędzie się 130 km od miejsca w którym mieszkamy. Po drugie mamy już zarezerwowany tygodniowy wyjazd ale 10 dni po ślubie. Dla uproszenia konkrety: 06.08 - ślub 07.08 - poprawiny 16.08 - wylot 23.08 - powrót Jak byście to zaplanowały? Muszę wstępnie podać w firmie kiedy chcę skorzystać z urlopu :(
  • jw. tzn kiedy nie pracujecie, uczycie się itp. My: razem gramy w gry komputerowe - za jego sprawką oczywiście jeździmy na rowerach - za jego sprawką czytamy razem księżki - to moja sprawka hihi często chodzimy do kina - to zawsze oboje uwielbialiśmy chodzimy na zakupy - głównie moje (N cierpliwie zajmuje mi kolejke do przymierzalni na wyprzedażach jak ja buszuje w szmatkach) układamy puzzle - teraz się przezucamy na te 3D chodzimy na siłownie albo biegamy... teraz czas się zapisać n...
  • Oddam salę na 07.07.07 Sala mieści się w Warszawie przy ul. Jagiellońskiej 73. Menu własne, ustalone na 130 zł. Sala dla max 70 osób, lecz wtedy nie zostaje miejsce do tańca, bo sala nie ma parkietu, my mieliśmy rezerację dla 60 osób, przyjęcie u nas przeiwdziane było max do godziny 2:00, ale jest możliwość przedłużenia. W koszt wliczona obsługa kelnerska, nie ma korkowego, właściciel daje do dyspozycji bar, można zatrudnić za dodatkową opłatą barmana i zakupić alkohol do barku. N...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się