zagadki

(24 wyniki)
  • Witam, ostatnio widzialem program w ktorym rozwiazuje sie rozne rzeczy i trzebatrafic na otwarta linie, wtedy sie wchodzi do programu itd, wiadomo o co chodzi...w jednym programie dali zagadke i nie wiem w jaki sposob wyliczyli odpowiedz? moze ktos z was wpadnie na odpowiedz tej zagadki, o to ona: w autobusie jechaly 3osoby, kazda osoba miala w rekach 3koszyki, w kazdym koszyku byly 3kotki, kazda kotka miala 3 kocieta. na przystanku wysiadla jedna osoba. Ile nog jest w autobusie...
  • Witam, To moj pierwszy post i odrazu pierwsza zagadka, ktora wedlug mnie jest jedna z najbardziej tajemniczych w historii Miasta.... Jesli znacie Ksiezna Daisy i jej zycie, to zapewne bedziecie miec latwiejsze zadanie. Mianowicie powiedzcie mi, komu ksiezniczka Daisy powierzyla swoj pochowek przed smiercia i z czym rzekomo pochowala ja ta wybrana osoba...Jesli znacie odpowiedz to znakomicie. Ja ze swojej strony moge dodac jedno....nie wiem gdzie sie znajduje to miejsce, gdzie ks...
  • Dopisz przynajmniej jeden wiersz: 1 11 21 1211 111221 312211 13112221 1113213211 31131211131221 13211311123113112211
  • Witam - proszę o pomoc wałbrzyszan w ustaleniu jaką ulicę przedstawia to zdjęcie: wroclaw.hydral.com.pl/427165,foto.html Raczej na 100% jest to Wałbrzych, gdyż projektantem wg opisu był architekt miejski Rogge. Na 100% nie jest to Chopina, ani osiedle Kamionek na Starym Zdroju. Świątecznie! moose
  • Z jakich dwóch połączonych słów/wyrazów, a podpowiem że są to nazwy dwóch zwierząt, powstaje zupełnie nowe słowo/wyraz. Należy pominąć wszelkie polskie kropki, kreski i ogonki, nad czy pod literami. Liczę, że jak odpalę jutro kompa, to odpowiedź będzie już znana/podana. Pozdrawiam zagadkovo
  • Trzech kolesi idzie na wódkę do baru, każdy ma po 10zł.dają barmanowi te 30zł ,a wódka kosztuje 25 , mówią do niego że nie będą mieli się jak podzielić resztą tzn 5zł i żeby oddał im po złotówce a sobie wziął resztę czyli 2 zł i tak zrobił .Czyli właściwie złożyli się po 9zł. Jednak 3x9 =27 barman wziął 2 zł więc gdzie podziała się złotówka?
  • Zagadka(4)

Zagadka nie jest trudna, ale proszę o odpowiedź. Co przedstawia i gdzie się znajduje owa budowla: img258.echo.cx/img258/2910/dsc026617mn.jpg :)
  • gosc
  • Skupcie się ;-) Poniżej pomoc do rozwiązania zagadki . przychodzi klijent do sklepu z częściami do samochodów ... chce kupić uszczelkę pod kolektor wydechowy do swojego samochodu... miły pan sprzedający w tym sklepie stwierdza że ... NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK katalog z uszczelkami pod kolektor w którym będzie napisane do którego auta jest dana uszczelka ... mówi przy tym że ludzie przychodzą ze starą uszczelką ... A TERAZ ZAGADKA ! W którym sklepie w naszym "pięknym"...
  • Zagadka(9)

Zgadnijcie kto zostanie człowiekiem roku 2010 w plebiscycie ogłoszonym przez "niezależny", "obiektywny",itp, itd - Tygodnik Wałbrzyski.
  • Zagadka(9)

Wiadomości TVP poinformowały widzów, że zamek Książ naszpikowany będzie wkrótce kamerami i innym ustrojstwem elektronicznym, połączonym trzydziestoma kilometrami kabla. Komentarz zilustrowało oko kamery, która pokazała dwie białe postacie stojące na drabinach niczym dwie Białe Damy z młotkami w rękach . Pod drabinami ze ślepiami utkwionymi w obiektyw przemknęło nagle czarne, wąsate widmo. Kto zgadnie kogo przypominało?
  • ile jest liczb trzycyfrowych????
  • www.twoje-sudety.pl/index.php?action=show&type=news&id=3719&comment=add#komentarz Mnie rowniez bardzo interesowalo zycie ksiezniczki "Daisy", dotarlem do ciekawych ksiazek i artykulow odnosnie jej zycia i pochowku, ktore stanowilo tajemnice nawet dla jej wnuka Ksiecia Bolko. Ciekawe kto przejmie legendarny 6 metrowy sznur perel...o ile jeszcze sie zachowal przy szkielecie Ksieznej.
  • Zagadka(21)

Kto wczoraj w Libercu machał wałbrzyską flagą podczas biegu Justyny Kowalczyk? Podpowiedź: napewno nie ja. Pozdrawiam, radcom
  • www.dami.walbrzych.pl/?pid=temat Dlaczego nie kandydował na prezydenta? Ma tyle fajnych pomysłów, a wy się go czepiacie!
  • Ostatnio brak zagadek dotyczących Wałbrzycha.Więcej nie będzie?
  • 1. Kto był inicjatorem budowy schroniska-restauracji Kolbebaude na Barbarce? Obelisk poświęcony tej osobie znajdował się koło obiektu. Z czego obiekt słynął oprócz wspaniałego widoku na Kotlinę Wałbrzyską? 2. Kto natomiast stał za budową ruiny na Chełmcu, a kto wyłożył kasę i kiedy to miało miejsce (margines 5 lat)? 3. Do kogo należała "Ma fantasie" i gdzie się znajdowała? 4. Skąd kotwica w Rynku na kamienicy? 5. Ile lat liczy sobie szpital na Batorego? 6. Co znajduje się w najwyższym...
  • W natłoku miałkich, zawistnych wątków proponuje wykazanie się konkretną wiedzą. 1. Skąd się wzięła kotwica w Rynku na budynku nią ozdobionym? 2. Kim był Andreas Bock i co o nim dziś przypomina? 3. Od kiedy w Wałbrzychu kursowały: - tramwaje - autobusy miejskie i podmiejskie - trolejbusy? Pytania niełatwe, powodzenia moose
  • 1. Czy numery nieparzyste na ulicy Niepodległości przekraczają 300 ? 2. Podać nazwy dzielnic, w których znajdują się ulice Stroma, Spadzista, Górna, Niska :) 3. W której części miasta znajduje się Kozi Rynek ? (proste) 4. Jaką nazwę nosi skwer przy ulicy Wrocławskiej, vis a vis kościoła św. Józefa Robotnika ? 5. Podać imię i nazwisko patrona III LO 6. Który z szybów kopalnianych dostarczał wodę pitną dla dzielnicy Sobięcin ? 7. Podać wysokość książańskiego stołbu :) 8. Potok Szczaw...
  • 1. które miejsce w Wałbrzychu jest najniżej położone? 2. ile jest krzyży pokutnych w Wałbrzychu i gdzie się znajdują? 3. gdzie znajdowało się oficjalne miejsce straceń w Waldenburgu? 4. kiedy założono (dokładnie - co do dnia, hehe) KS GÓRNIK? 5. kiedy "wystąpił" na stadionie Górnika Lech Wałęsa? 6. która wałbrzyska kopalnia miała najwyższy komin? 7. gdzie znajdował się / znajduje się pomnik Ślązaków poległych w I w. św.? 8. gdzie znajdowała się przed wojną w WAŁBRZYCHU skocznia narciar...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna