-
Zadzownila do mnie znajoma z problemem. Wzielam karty do reki i wypadly tryz karty odpowiednie do jej sytuacji.
2 mieczy, 6 pucharow i Krolowa kielichow. Zwrocicie uwage na zywioly, na postaci na talii. Nie jestem zwolennikiem trzech kart, ale cyz potraficie dostrzec sytuacje w tych kartach? Co Wam sie nasuwa?
-
Witam :)
Prosze odgadnac karty na podstawie zdan. Zapraszam do zabawy!
1. Mam poczucie bycia czescia grupy.
2. Czeka mnie konfrontacja z prawda i znaleznienie mojej wlasnej prywatnej drogi.
3. Nie przyjmuje do wiadomosci jakiegokolwiek punktu widzenia, poza moim wlasnym.
4. W tym momencie jestem w punkcie zwrotnym.
5. Nalezy wszystko doglebnie przeanalizowac, aby poradzic sobie z problemami.
6. W rezultacie zyskam glebsze poczucie integralnosci i zaczne realizowac swoje plany.
7....
-
dzisiaj sporo czasu spedziłąm z koleżanką z Niemiec - Niemką , ktora pracuje niedaleko nas
i jada u nas obiady
jak sie okazło Ona tez od dawana interesuje sie Tarotem
zrobiła rozkład dla Wanilkowej
ale zapytałam ją w ramach zagadki , co tak intensywnie pachnie w naszej sypialni
juz pomyslałam, ze nasz piesek cos przyniósł lub zrobił "niespdzianke"
ale to jest ładny zapach tylko intensywny
Heike wyjęła karty ijuz wiem co karty pokazały
kochankowie, 10 puch, 7kiji
kochankowie to wg ...
-
W środę byliśmy w zamku w pobliżu mojego miasta. Jest to miejsce gdzie m.in. młode pary robią sobie zdjęcia ślubne plenerowe. I tam była właśnie jedna para wysiadająca dopiero z samochodu.
Zagadka: o co zapytał mój A. ową parę?
:)
-
robie cos nietypowego własnie - zagadka co to takiego - nagroda przewidziana za prawidłowa odpowiedz :)
-
Zagadka nr 1/
Moja siostra i szwagier mieli bliskie spotkanie z pewnym zwierzakiem. Zadali mi zagadkę:
Co to za zwierzak: Pustelnik
Co zrobił mój szwagier jak je zobaczył: 6 Mieczy
Co zrobiło zwierzątko: 10 Mieczy
To były moje karty. Ja znam odpowiedź. Dla chętnych do zgadnięcia plus karty jeśli mi się wyświetlą prawidłowo.
[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/rc/ia/nibi/Eb8mGfBHnBGQvSaytB.jpg[/img]
-
zrobilam sobie zagadke,dawno nic nie bylo :D
przy okazji mysle ze to fajne dla nas cwiczenie, wiec do dzieła:)
O co pani bedzie pytać,z czym przyjdzie - 7 pucharow(Cesarzow) + Krolowa Kijow
Jaka ona jest osoba - 3 monety
czekam na odpowiedzi:)
-
Witam , dziewczyny i chłopców :) mam dla Was zagadkę , mianowicie co udało mi sie kupić w centrum handlowym ? na co natrafiłam w centrum ?.
-
Mimo podniesionej temperatury na forum może ktoś pokusi się o udział;-)
dziś na facebooku znalazłam fajny obrazek z przesłaniem.
Co przedstawia obrazek?
Co zawiera treść podpisu obrazka o czym jest to "przesłanie"?
Dla zwycięzcy będą karty oczywiście:) życzę powodzenia i zachęcam do udziału:)
-
Dzisiaj moja siostra zadała zagadkę moim kartom: co ona ostatnio zrobiła ze swoim bluszczem (dla niewtajemniczonych to taki kwiatek w doniczce).
Z przełożenia miałam: 7 Kielichów - Diabeł - Rycerz Monet
Właściwie przełożenie powiedziała już wszystko. Ale wylosowałam 2 karty:
Co moja siostra zrobiła z bluszczem - 6 Kielichów
Jak zareagował na to bluszcz - Rycerz Buław
Piękna zagadka, pęałam ze śmiechu.
Talia - Golden Dawn
-
Zapraszam chętnych do zgadnięcia gdzie byłam wczoraj w godzinach 23- 24.30. W rękach trzymałam przedmiot, który jest wypisz wymaluj jak na jednej z kart WA - tak w ramach podpowiedzi.
Zapraszam:)
-
Moim zdaniem tworzenie zagadek rzeczowych jest bez sensu i zabawa w domysły
nie przyniesie poprawy zdolności wróżki/wróżbity. Nie spotkałem się by
jakakolwiek uznana wróżka ustalała przy pomocy kart przedmioty (nie spotkałem
się z rozkładem w którym byłaby pozycja karty mająca pomóc określić przedmiot
rzeczowy), bo to zwyczajnie jest nieprzydatne, mąci w głowie i nie ma nic
wspólnego z praktyką wróżbiarską. Częste patrzenie na karty może utrwalać w
pamięci ich wygląd ale moim skromnym z...
-
Staję w roli królika doświadczalnego :) Może załatwmy to tak, że ja tylko wystawię pytanie a Wy spróbujecie wyciągnąć karty i je odczytać. Jak mnie pamięć nie myli nie było okazji, żebym gdziekolwiek w internecie pozostawił trop.
Zagadkę zapowiedziałem w jednym z ostatnich tematów, pytanie to: dlaczego Zet nie jest zakochany, jaka jest tego przyczyna? (małe ułatwienie: przyczyna tkwi w świadomości\w głowie) :)
Jak to przy zagadkach, w odpowiednich momentach będę lekko naprowadzał :)
-
Dzisiaj rano poprosiłam mojego Tarota, żeby mi pokazał jakieś miłe
zdarzenie, które mnie czeka w tym dniu. Użyłam nowej
talii "Pictorial Key". Myśłałam, że pod stół spadnę ze śmiechu bo
Tarot odpowiedział:
[b]Słońce, 10 Buław, Diabeł [/b](na Diabła dociągnęłam jeszcze 4
Kielichów).
Od razu wiedziałam co to będzie. Intuicja. Zdarzenie zrealizowało
się ok. 16. Zgadnijcie co to było :)
-
Zagadka kto chętny , kto szybki w rozkładzie może być z jednej karty :) Jestem ciekawa jak wam wyjdzie w wyglądzie podpowiadam , że jest twardy a w środku miększy coo to może być ???
-
30 października byłam w Niemczech na urodzinach. 26 października losowałam sobie karty jak mi tam będzie i jak w ogóle będzie (nie chciałam iść, ale musiałam).
Karty Arcus Arcanum
Pokaż mi te urodziny: 7 monet
Ja tam: Moc
Jak się będę tam czula: Kochankowie
Jak długo tam zostanę: 4 pucharów
Jak byście zinterpretowali karty?
-
zagadką byla pewna [b]uciążliwosc , ktora mnie dzisiaj dotknęla w pracy w godz od 10 do 15[/b] ...ciekawa jestem jakie Wam karty wyjda:)
-
Śniło mi się dziś że zgubiłam kasę no i mam wydatek.
Za co musze zapłacić - [b]MAG [/b]- fajnie pokazane.
Może ktoś się pokusi zgadnąć
-
Po ostatnich zagadkach gdzie karty nie okreliły wprost przedmiotu o jakim mowa zastanawiam się czy tarot jest w stanie pokazać konkretnie np: łóżko czy naprowadza jedynie na trop, ale można do niego przypasować kilka innych podobnych rzeczy np: że jest to coś do spania, ale czy to kołdra czy tapczan to już nie. Jak eam się wydaje?
W świeczniku nie pojawiły się karty ognia, światła. W chlebie widziałam coś pieczonego do zjedzenia: ciasto, pączki, ale nadalnie potrafię określić konkretnie chl...