zagadki

(19 wyników)
  • Czołem Salonowi kibice:) Przed nami mistrzostwa Europy. Piłka klubowa na kilka tygodni zapadnie w śpiączkę, a na boiskach żwawo hasac będą reprezentacje, czyli kadry narodowe poszczególnych państw. W tym nasza kadra, miejmy nadzieje żwawa.... I taka mała zagadka: - na jakim meczu i kiedy padł europejski rekord frekwencji widzów? Niech za podpowiedz posłuży Wam słowo: Euro. Tam szukajcie. W zamierzchłej historii, a dla młodocianych nawet w prehistorii futbolowej:) Poz...
  • Czołem:) Jako że Sibeliuss w innym wątku zapytuje o szkockie spudniczki, taka mała filmowa zagadka: - co to za film - "To bodaj jedyny film przedstawiający Francuza w roli nowojorczyka będącego Szkotem i Szkota w roli Hiszpana będącego starożytnym Egipcjaninem":) Film sprzed paru ładnych lat, ale dawniej baaardzo znany:) Pozdro Krzysztof
  • Zagadka(28)

Autobusem jedzie 7 dziewczynek kazda ma 7 plecakow w kazdym plecaku jest 7 duzych kotow kazdy duzy kot ma 7 malych kotkow. Ile jest razem nog?
  • w pokoju było sobie coś i nic cos wyszło przez okno a nic drzwiam co zostało w pokoju?????? zagadka po tym jak mnie smardzew rozgrzal zagadką o mnie---he co to ludziom do głowy nie przyjdzei
  • Zagadka(9)

Trzech gosci w hotelu zadzwonilo po room servis i zamowilo dwie duze pizze. Delivery boy wkrotce je dostarczyl razem z rachunkiem na $30,00. Kazdy z gosci dal mu banknot $10,00 i chlopak wyszedl. Na razie wszystko jasne. Kiedy delivery boy daje kasjerowi te $30,00 ten mowi mu, ze zaszla pomylka. Rachunek powinien byc tylko na $25,00 a nie na $30,00. Kasjer daje chlopakowi piec banknotow $1,00 i mowi mu, zeby zaniosl je z powrotem trzem gosciom, ktorzy zamowili pizze. Na razie ...
  • Gwiazda mi przypomniał, że miałam Wam zadać zagadkę ;) Do knajpy przychodzi trzech kolegów. Zamawiają pizzę za 30 zł i od razu płacą. Kelner przyjmuje zamówienie, bierze kasę i idzie do szefa kuchni, i tu się okazuje, że szef kuchni zna naszych kolegów i postanawia udzielić im 5 złotowego rabatu. Kelner wraca, koledzy znają knajpiane zasady i postanawiają dać mu napiwek. Więc kelner, z tych pięciu złotych bierze sobie 2 złocisze, a 3 złote oddaje kolegom. Pytanie jest, ile za pizzę...
  • Zagadka dla kibiców piłkarskich. 60 lat temu przyszedł na świat pewnien znany piłkarz. Kto? Pozdro Krzysztof
  • "Przedstawiał postać renesansową. Lubiłem jego irytujący dom, w którym zawsze było tyle ludzi, że w cztery oczy porozmawiać z gospodarzem dawało się nie wcześniej niż koło północy. (...) To co powiedziałem wcześniej, odnosi się do fortyfikacji, jakimi otoczył swoją osobowość, lecz nie do niej samej. Trzeba specjalnej hipotezy, by domyślić się tego, co trwa intra muros. Przypuszczam, że lęk. Nie wiem, czego się obawiał - może siebie. Musiał mieć bardzo wiele do ukrywania - skoro tak wypr...
  • mąż nie mąż rzucił kamieniem nie kamieniem w ptaka nie ptaka na drzewie nie drzewie kamieniem nie kamieniem i trafił nie trafił.... o kogo i o co chodzi?
  • W nawiązaniu do wątku zagadki pizzowej - napiwki wywołane przez Altu. Napiwek od rachunku ze sklepu internetowego spożywczo-przemysłowego od kwoty ok. 1000 złotych ile powinien wynosić? Transport i dostawa jest wliczony w tą kwotę. Czy jeśli daję około 5 - 9 zł do zaokrąglenia do pełnych 10 złotych to bardzo dużo? bardzo mało? Jak robicie? Dajecie w takich sytuacjach napiwki? Jakie?
  • Wiecie czym sie rozni rozdzielnosc majatkowa pomiedzy malzonkami a intercyza? :)
  • "Tak się ostatnio zastanawialiśmy, ile razy miesięcznie można zrywać koalicję, tak żeby jej nie zerwać. I wyszło nam, że baaardzo dużo. Widocznie Tusk się mylił. Koalicja PiS-u z LiS-em wcale nie jest "moherowa". To niezrywalna koalicja z irydu. Ewentualnie z gumy. Policzyliśmy. W ostatnim miesiącu było kilkadziesiąt sytuacji, w których: a) zrywano koalicję, b) nie zrywano koalicji, c) mówiono: ''to partnerzy zrywają koalicję'' i d) stawiano warunki trwania koalicji. Poniżej wyp...
  • buty, torebka, spodnie czy kubek?
  • "- Ja to proszę pana mam bardzo dobre połączenie. Wstaję rano, za piętnaście trzecia. Latem to już widno. Za piętnaście trzecia jestem ogolony, bo golę się wieczorem, śniadanie jadam na kolację, więc tylko wstaję i wychodzę. - No ubierasz się pan - W płaszcz, jak pada. Opłaca mi się rozbierać po śniadaniu? - Aaaa... fakt. - Do PKS mam pięć kilometry. O czwartej za piętnaście jest PKS - I zdanżasz pan? - Nie, ale i tak mam dobrze, bo jest przepełniony i nie zatr...
  • Oh, don't call me funny bunny I'll blow your money, money I'll get you to my bad ass spinning for you. Gotta tease you nasty guy So take it don't be shy Put your cherry on my cake And taste my cherry pie There's a young lad coming from the village (Mitra-lassiee, Mitra-lass) Walking by his side is a wild young pony (Mitra-lassiee, Mitra-lass) See him walking there! Hear him singing Eeeeee The world is full of terror If someone makes an error He's gonna blow us up t...
  • wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60153,4240578.html
  • Z pociagu wysiadlem na stacji Torun Glowny. Ma to cos zwiazek z radiem. :-) Sa tu duze anteny... Na terenie obiektu nie mozna uzywac komorek... Kto zgadnie? ;)
  • Ja może się nazywać Andrzej O., zamieszany w aferę związaną z kontraktem na broń dla irackiej armii), właściciel firmy "OSTROWSKI ARMS" - produkującej wyposażenie dla wojsk ? ROTFL :-D
  • Przygotowałem na naszym forum automobilistów serię zagadek motoryzacyjnych. Jak ktoś ciekaw takich rzeczy to zapraszam do wzięcia udziału :-) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14718&w=33972530

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się