zagadki

(26 wyników)
  • 1. Mamy w Bielsku fajne tablice z nazwami ulic... Proszę podac nazwę tej, która jest napisana z błędem ORTOGRAFICZNYM !!!! 2. Jak nazywa się ostatni urodzony w Bielsku Podlaskim piłkarz, który zagrał w najwyższej klasie rozgrywkowej (obecnie Ekstraklasa, wcześniej I liga - może kaukonsky ma tu jakieś fory, a może nie...) nagród nie przewiduję wuj pozdrawia
  • 91.244.217.26/borowski/stint2012-1.jpg oj ojoj!
  • Zagadka(21)

A propos krytyki berezowca za budowe apteki na ul. Kazimierzowskiej. Z tego co wiem to ten grunt od wielu, wielu lat czekał sobie na potencjalnego nabywcę (!!!), gdyż w planie zagospodarowania przestrzennego był oznaczony jako teren na działalnośc usługowo - handlową. Ludzie sobie łazili, pieski robiły kupki a nikt nie zadał sobie trudu, żeby sprawdzic do kog to należy. Zagadka Nie jestem tego pewien na 100 %, ale wydaje mi się że w centrum miasta ( ul. Mickiewicza) jest działka o...
  • Czy ktoś pamięta progrma Mann do Materny Materna do Manna? Była tam taka część programu, która nazywała się Pajacyki, a w której autorzy prezentowali róznego rodzaju debilizmy z życia wzięte. Taki jeden Pajacyk i ja wypatrzyłem. A zagadka jest taka: gdzie w Bielsku można zagrać w BADBINGTONA? (pisownia oryginalna), a może ja nie wiem co to BADBINGTON? :) nagród nie przewiduję, ale zapraszam do wnikliwego spoglądania na nasze miasto i piętnowania właśnie takich Pajacyków - sam z...
  • gdzie zostało wykonane to ujęcie ? img88.imageshack.us/img88/8075/5lipca0151.jpg
  • Zagadka(14)

Co to takiego jest? www.badongo.net/pic/457020 www.badongo.net/pic/457021 Dla zwycięzcy to_ja8 stawia piwo, które wygrałem w jego zagadce jakiś czas temu.
  • co to oznacza :ビェルスクポドラスキー późno już więc i zagadka bardzo prosta :D a propo bardzo fajnie brzmi tłumaczenie fonetycznne :D pzdr
  • Jaka to ulica? img80.imageshack.us/img80/3062/p1120663s.jpg Nazwy ulicy nie podaję, ale podpowiadam że to jest ulica w Bielsku Wyrazy współczucia zarządcy ulicy ...
  • Czy ktoś wie ilu pielęgniarzy pracuje w bielskim szpitalu??? Czy wogóle mężczyźni w Bielsku sa pielęgniarzami??? Jaki powinien być idealny pielęgniarz???
  • Jeżeli komuś (np. mnie) spodobała się zagadka z przejściem przez rzekę forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=252&w=55819769 , proponuję następną: Jest wojna. Czterech rannych/ kontuzjowanych żołnierzy pozostało na „wrogiej” stronie rzeki. Aby się uratować muszą przejść przez most. Jest on zaminowany i później zostanie wysadzony w powietrze za 17 minut. Każdy żołnierz w trochę inny sposób kontuzjowany. Dlatego też mogą przejść w odpowiednio: 1, 2, 5 i 10 minut. (Ponieważ mos...
  • a oto fragment ujęcia wykonany przez stepby, co to może przedstawiać ? img257.imageshack.us/my.php?image=cotogv8.jpg
  • Zagadka(54)

Jakie zwierzę widoczne jest na tym zdjęciu i u kogo z forumowiczów na posesji zrobiona została ta fotka ;) img166.imageshack.us/img166/8240/obraz025customya0.jpg
  • img249.imageshack.us/img249/1650/ocenapracybobrwsj2.jpg dlaczego pies to zrobił ?
  • Jakiego zdarzenia z historii miasta przypada dzisiaj rocznica? Możecie odpowiadać słowami własnymi, pancerniaków, w ostateczności również językiem "Monitora Powiatowego".
  • Na początek tekst: Policjanci z Bielska Podlaskiego wyjaśniają okoliczności sąsiedzkiej bójki. W jednej ze wsi koło Bielska Podlaskiego mieszkają dwie skłócone ze sobą rodziny. Ich pola graniczą ze sobą. Od lat między nimi trwa spór o miedzę. Spór, którego rozstrzygnięciem zajmuje się Sąd. Wczoraj po kolejnej rozprawie wszyscy wrócili do domu. Jedni poszli na łąkę przestawić krowy, drudzy ciągnikiem z przyczepami pojechali po siano. Ich drogi zbiegły się na moście. Mężczyźni ko...
  • zagadka(25)

zagadka z Newsweek'a bardzo mi sie spodobala Kiedy rok ma 24 dni? ... P.S. kto ma ciekawe zagadki niech nie zatrzymuje ich dla siebie!!!!!
  • "(...) Ja wiem, że w polskiej telewizji jest teraz wiele amerykańskich bajek. Ale one są wymysłem szatana i prowadzą prosto ku zatraceniu. Oto jedna z polskich stacji emituje bajkę "Teletubbies", w której występuje postać o imieniu Tinky Winky. Postać ta jest wyraźnym symbolem zboczenia, jakim jest gejostwo. Po pierwsze jest różowa, kolor geji, po drugie ma na głowie antenkę w kształcie trójkąta, a to przecież ich symbol. Po trzecie, nosi coś w rodzaju torebki, jak reszta tych zboczeńcó...
  • Zwracam się z uprzejma prosbą do wybitnego specjalisty w sprawie narodowości o pomoc.Jakiej jestem narodowosci jeśli mój jeden dziadek podawał narodowośc ukraińską ,jego żona (moja babcia)białoruską ,drugi dziadek polską ,babcia białoruską .Dwie prababcie podawały narodowośc białoruską .Zaznaczam ,że wszyscy pochodzimy z Bielska ,część z wsi pod Hajnówką .Ja jestem narodowości Polskiej,tak się czuję ,po polsku rozmawiam i w Polsce w Bielsku się urodziłem.A ...
  • fotkistepa.prv.pl/pl/001/003/ tym razem nie opisywałem !!!
  • zagadka(16)

gdzie w Bielsku jest sklep w którym nie można kupić pół bochenka chleba?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się