zagadki

(21 wyników)
  • żodyn?
  • Jako ze sam ostatnio troszyczka je tematow poswiynconych rodowi Korfantego, no to jo mom do wos zagadka Skond pochodzi rod i miano Korfanty?
  • Zagadka(8)

[b]Co to je za Bild? Wto wie?[/b] [img]https://127.0.0.1:7633/service/home/~/618px-4_Gift_Bringers_of_Otto_III%20-%20Sclavinia.jpg?auth=co&loc=de&id=3e2e4134-3102-4ce5-8c24-8d6cd79bd00c:1073748149&part=2[/img]
  • Viermal kurz gelacht... Zwykle godo sie "dreimal..." Fto wynokwiył te ha,ha,ha,ha i co one znaczyły?
  • Przipomniało mi se take słowo ze naszyj godki: [b]Zowitka[/b] Co to je?
  • Ja już znam obecne nazwy tych miejscowości a, w jednym przypadku dzielnicy oraz nazwy rzeki, ale w takiej fomie jak je tutaj podaję występują protokołach sądowych. Cześć z nich na pewno nie będzie sprawiać kłopotu a może się pokusicie o dopasowanie pozostałych?
  • [b]O kim my zapoomnieli wczoraj?[/b]
  • Zagadka(37)

Wto mi powie co to znaczy: [b]jiści[/b] abo, [b]nun dyć to[/b]
  • Downo downo temu.... Wikingowie chycieli Yorgusia,a ze nie bol hachor dali mu szansa,pedzieli: Jak bydziesz cyganiol to ci leb utnymy jak powiesz prowda to cie otrujemy. Musiol cos powiedziec... Powiedziol jedno zdanie i lostawieli go przy zyciu,chcac nie chcac Co pedziol cwany Yorgus?...
  • Sloneczko mam dla ciebie zagadke W jakim okresie przychodzi najwiecej dzieci na swiat ???
  • [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rb/qa/wzpg/5bFSrJvUuBxOy6aYaX.jpg[/img] Zdjęcie przedstawia pewien obiekt, który celowo - aby było trudniej przykryty jest gwiazdkami. Co jest na tym zdjęciu? :D
  • ZAGADKA(26)

Skoond sie mooguo take koouko na trowie zrobic´? schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=45&pos=14
  • jakim naprowda żeś jest: Zagadka jest nastympujonco: Wyobraź se nastympujonco sytuacjo. Nadciongo straszliwy kataklizm typu tsunami, czy huraganu "kathrina". Musisz uciekać z miyjsca swego zamiyszkania, ale niy mosz na to wiela czasu, bo to wszystko jest już bardzo blisko. Starczy Ci ino tela czasu, aby wlyźć do auta i jak nojszybciyj odjechać, aby sie uratować. Na ratunek czekajom tyż 3 znane Ci osoby, kiere byś musioł po drodze wziońć: 1. starszo kobiyta, kiero poczebuje pomoc...
  • 1800 Tote! Deutsches Massengrab in Polen entdeckt Grauenhafter Fund im polnischen Marienburg (Malbork): Bauarbeiter entdeckten ein Massengrab aus dem 2. Weltkrieg – 1800 Tote, offenbar deutsche Zivilisten! Ciekawe, co: www.bild.de/BILD/news/vermischtes/2009/01/07/1800-tote/deutsches-massengrab-in-polen-entdeckt.html
  • jak powszechnie wiadomo, zdaniem miszcza balcia od 1335 roku za sprawa Jana Luksemburskiego Slask mial sie stac niemiecki:)) pytanie brzmi: w jakim jezyku wypowiedzial Jan Luksemburski swoje ostatnie slowa przed smiercia?
  • Niby powieść historyczno, ale ino niby. Sehr spanend! www.buchtips.net/rez954-die-unseligen-koenige.htm
  • ZAGADKA(52)

"Prawda w oczy kole, co ? Najlepi wyrzucic, zamknac, zarzgac dziada, pra?" czyje to słowa? zwycięzca ma prawo zrobic sobie z nich sygnaturkę. powinniście je sobie przykleić na wirchu strony, toż to wasze "zasady". :)
  • Musz sie pochwolic ze jak zmiana pogody sie szykuje to lepi wiym o tym jak ci z telewizji co pogoda przepowiadajom. Po prostu mie tak kolaniska bolom ze wiym ze jusz dyszcze nadciongajom.
  • wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,5118246.html ". Padły ciosy, polała się krew. Sędzia Marciniak złamał koledze nos. Jarosław Stanisławiszyn zgłosił się do szpitala, gdzie został opatrzony." Mysle, ze straca posady! Nie wiem, ale zagadka jest, jak moze malzenstwo w tym samym sadzie pracowac!
  • Co myslicie o tym "Staruszku" ? Tak bowiem mozna powiedziec poniewaz nasz najwiekszy ujadacz ma juz "spory przebieg" . Coz z tego jak w glowce jest zle poukladane . Zal mi go poniewaz mial trudne dziecinstwo i od najmlodszych lat zostal nafaszerowany ideologia faszystowska od protoplasty nozownika . A teraz zagadka :-) Czy wiecie ze wiekszosc forumowiczow zajadne nienawidzacych Polakow ma polskie nazwiska . Przezylem szok gdy sie o tym dowiedzialem ! Ale taka jest prawda...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się