Forum eDziecko edziecko Małe dziecko
ZMIEŃ
      zamykane

zamykane

(12 wyniki)
    • Od kiedy mój mąż zamknął się w łazience NIE NA ZAMEK tylko normalnie, na klamkę i nie mógł wyjść. Coś tam się nagle popsuło, zacięło i w końcu musiał wywazyć drzwi od środka. Ale od tamtej pory boje się zamknąć np synka w pokoju, bo gdyby to się powtórzyło i on tam został sam... brr. Ma niewiele ponad rok i nie zrozumiałby, dlaczego nie można wyjść, że trzeba się odsunąć od drzwi.
    • Cześć. Czy stosujecie/stosowaliście/zamierzacie stosować, ewentualnie co myślicie o metodzie wychowawczej polegającej na zamykaniu dziecka dwuletniego samego w pokoju (żeby się uspokoiło, wyciszyło, przemyślało) jeśli nie chce zrobić czegoś, czego oczekujemy lub robi coś, czego wg Was robić nie należy, generalnie "jest niegrzeczne"?
    • Mój niespełna 2 letni synek praktycznie nie mówi. Kilka słów, ostatnio dużo w "swoim" języku. Bardzo ładnie rozumie co do niego mówimy, oczywiście nie rozumie tego czego nie chce zrozumieć:). Bardzo często mówi "a cio to?" Czytamy mu książeczki, dużo z nim rozmawiamy, omawiamy to co widzimy wokół nas itp. Niemniej jednak niewiele mówi. Czy znacie może jakieś metody/sposoby aby mu "pomóc". Dodam, że nie jest to dla nas wielki problem, niemniej jednak jeśli moglibyśmy jakoś wpłynąć ...
    • Szok. wlasnie dzisiaj dostalam rade od mojego szwagra zebym za zle zachowanie zamykala syna w lazience!! Mój syn rzeczywiscie jest trudnym dzieckiem (ma 4,5 roku) nie slucha nas wogóle krzyczy , bije siostre i rzuca czym popadnie gdy nie moze dostac to na co ma ochote. A mój szwagier poradzil nam ze powinnismy zamykac go za takie zachowanie w lazience! Bylam w takim szoku ze wogóle wpadlo mu to do glowy ze nawet nie zapytalam czy powinnismy zostawiac mu tam chociaz swiatlo czy p...
    • Moje Drogie! Mój synek wszedł w tzw. okres buntu. Nagle zaczyna się złościć, nie wiadomo o co mu chodzi, bo nic nie chce powiedzieć. Rzuca zabawkami, odpycha mnie itp. Na szczęście nie rzuca się na podłogę i wali głową. Jak Wy przeszłyście przez ten okres, bo moja cierpliwość wisi na włosku. Narazie po prostu wychodzę z pokoju i zostawiam go aż się uspokoi, ale aż mnie ściska jak słyszę jego "krzyko-płacz". Pomóżcie! Monika
    • Czesc moja mala skonczyla w pazdzierniuku 2 latka i spi w dzien 1-1,5h wiecej " "niepozwalam" staram sie ja delikatnie budzic bo na wieczor jest problem ,napiszcie prosze jak wasze maluchy usypiaja bo ja juz przy swojej wysiadam potrafi czasami lezec 1,5h i dalej ma gdzies spanie chociaz jest zmeczona a jak chce je zostawic sama to jest taki placz ze mi jej szkoda (mama,mama,mamusia)wiec dalej sie meczymy az w koncu zasypia a ja juz niemam sily na nic ,pewnie powiecie zebym odstawila sp...
    • Witam, za krótką chwilę przeprowadzamy sie do domu, gdzie są dwie pary schodów - parter/piętro oraz pietro poddasze. Nasza córka ma 1,5 roku. Umie wchodzić i schodzic po schodac ale wymaga asekuracji. Wydaje nam sie ze w domu konieczne będzie założenie bramek na schody. Mam pytanie - do jakiego wieku dziecka Wam sie takie bramki sprawdziły / były potrzebne? Wybór bramki jest trudny ponieważ cześć ma atest dla dzieci do 24 mca. Zreszta inaczej wybiera sie bramkę na pół roku ( ro...
    • hej moja corcia ma 17 miesiecy i mimo ze wiem iz to sprawa indywidualna kiedy dziecko zaczyna mowic to troszke mnie niepokoi fakt ze corcia bardzo malo mowi jedynie"mama" "tata" lala...a swiergoli caly czas po swojemu, pyta sie po swojemy, krzyczy na nas po swojemu:)) pomyslalam ze moze do jakiegos logopedy czy co?..jak glupieje to mnie uswiadomcie:) glupio mi nawet pediatry zapytac, zeby mnie nie wysmial:) a jak jest z waszymi dziecmi/ pozdrawiam laurka
    • Moja Julka skończyła 22 miesiące i mało mówi w porównaniu do rówieśników, mimo że poświęcam jej dużo czasu od pierwszych miesięcy, dużo do niej mówię, czytam jej książeczki po kilka razy dziennie, bardzo lubi słuchać, a przede wszystkim oglądać. Mówi ładnie mama, tata, baba,kaka, moja, nie, julia, aga i dużo słów swoim językiem np: nizia to kaczka, buga to księżyc itp. i kilka razy dziennie śpiewa lalalala..... Ja wiem, że każde dziecko rozwija się indywidualnie, ale czy jest powó...
    • Moja (17 mcy) córcia dotychczas ok 11.oo była kładziona do łóżeczka ja wychodziłam z pokoju zamykałam drzwi. Dzidzia zapiskała troszke i za moment już spała. Teraz nie .. Potrafi cały dzień buszować mimo, że jest ledwo żywa i np. popołudniu zasnąc w foteliku do karmienia lub w samochodzie). Jeśli ją zostawię w łóżeczku samą ryk wycie, dziecko wpada w histerię i trochę czasu zajmuje zanim ją uspokoję. Czasem udaje mi się ją uśpić kładąc się razem z nią na łóżku. Trochę gorzej jest kiedy jest o...
    • Mój maluch zaczął się "przemieszczać", a u siebie zaobserwowałam pierwsze objawy paniki z tym związanej. Wszystkie kable pochowane, papiery i papierzyska przeniesione na najwyższe półki, obrusy zadarte do góry itd, itp. Za jakis czas pewnie nabędę osłonki na kontakty i na rogi stołów, tylko cały czas nie mam pojęcia co zrobić z szufladami w kuchni, bo szkrab uwielbia je otwierać, a one są na przeklętych kółeczkach i same się zamykają razem z małymi paluszkami. Może Wy Drogie Mamy macie jakieś...
    • Moje dziecko skończy za miesiąc 2 latka i nic prawie nie mówi .owszem gada po swojemu mówi mama, tata, baba, ale nic sensownego pozatym Bardzo poważnie zaczynam się martwić!!!Dodam tylko jeszcze że od września poszedł do żłobka! Napiszcie dziewczyny co o tym sądzicie,prosze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się