Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      zamykane

zamykane

(17 wyników)
    • Anielka właśnie skończyła 11 mies. Od wczoraj ma taką 'zabawę': zamyka, a właściwie zaciska oczy (aż jej się nos marszczy) i tak usiłuje chodzić trzymając się kanapy. Również siada czy klęka z zamkniętymi oczami. Co to ma być? Oczywiście po krótkim czasie, kiedy 'idzie' wzdłuż kanapy, traci równowagę. Nie jest to bezpieczne, co mam z robić?
    • czy jak jest ciepło to macie okna uchylone tam gdzie dziecko przebywa? i jak jest po kapieli i strasznie robi sie duszno to otwieracie okno czy raczej nie?
    • Mam pytanie do rodziców, którzy chodza ze swoimi niemowlaczkami na basen. Jak wygląda ćwiczenie nurkowania? Wiem, że najpierw trzeba dziecko oswoić z wodą itp, żeby się nie bało i traktowało to jak zabawę. Ale oglądałam na you-tubie że dzieci sobie nurkują też, uważam że to jest naprawdę świetne, ale przyznam że boję się trochę tego spróbować. Czy to trzeba jakoś specjalnie zaczynać, z plecków czy z brzuszka? jak to się robi na zajęciach na które chodzicie? Pytam ponieważ nie zalapała...
    • Od około miesiąca mam ogromny problem aby uspać mojego 8,5 miesięcznego synka. Do tej pory usypiał leżąc przy mnie na łóżku, a czasami gdy nie mógł zasnąć brałam go na ręce i na siedząco nieco lulałam. Po każdej z tych metod odkładałam do łóżeczka. Aaaale tak jak napisałam powyżej od miesiąca mamy niezły hardkor:) Każda próba uspania kończy się po półtora godzinnej męce płaczem (nie tylko synka;))Za nic w świecie nie chce zasnąć. Wierci się, przewraca na brzuszek, krzyczy coś pod...
    • Witam wszystkie forumowiczki. Od pewnego czasu (dokładnie od moemntu kiedy podczas kąpieli wyszliśmy z fotelika wkładanego do wanienki, jak mała zaczęła siedzieć sama) mamy problem z myciem włosków. Poniewaz ma dosyć bujną czuprynkę (ma 11 m-cy) po umyciu włosów szamponem trzeba je dokładnie spłukać. I tu się pojawia problem. W foteliku jak siedziała to po prostu miała lekko odchyloną głowę i woda nie leciała jej do oczu. A teraz za żadne skarby sama nie odchyli głowy tym bardzi...
    • dziewczyny w taka pogode jak dzis na przyklad czy macie w domu otwarte okna. Ja jestem bardzo zimnolubna i meczy mnie siedzenie w domu przy zamknietych oknach wiem ze jak mala biega po podłodze to moze i tam chlodniej ale jakby nie bylo na dworze powyzej 15 stopni. Ostatnio byłam u znajomych jedni z dzickiem inni bez wszystkim zimno wszyscy maja pozamykane okna a jak wychodzi ktoś na balkon to maleństwo zabieraja z pokoju. Wiem ze kazda z nas postepuje wg własnej intuicji ale tros...
    • od kiedy mój synek skończył miesiąc (teraz ma prawie 8)śpi przy otwartym oknie. teraz zaczęło być już zimno w nocy, więc chciałam je zamknąć, ale synek w ogóle nie może spać i ciągle się rzuca.pokój jest wywietrzony, bo okno zamykamy jak my idziemy spać czyli ok23, a synek śpi już od 20.30.ale jak zamykam okno to on się w nocy budzi. jest lekko ubrany, przykryty cienkim kocem lub nawet nie, temperatura w pokoju ok. nie może usnąć, a gdy otworzę okno, to po 10 min zasypia. przy otw...
    • Mój, dziś dwu miesięczny synek, urodził sie z nie zamkniętym przewodem Botala (przetrwałe krążenie płodowe). Leżał przez 5 dni w inkubatorze i tam mu zamykali ten przewód farmakologicznie. Niemiałam pojęcia o co chodzi, ponieważ nigdy wcześniej nie spotkałam się z czymś takim. Pani doktor mówiła, że tak sie czasami zdarza, że to nie choroba tylko przypadek. Niedawno czytałam trochę na ten temat tu w internecie i okazuje się, że niektóre takie przypadki kończą sie zabiegiem operac...
    • Mój problem może się wydać zabawny ale serio- ręce opadają. Już wyjaśniam. Niedługo urodzi nam się dziecko. Mamy kota, którego ze względu na bezpieczeństwo i higienę malucha chcę odizolować na noc- czyli zamykać w największym pokoju, oczywiście z wodą, kuwetą itd. przez jakiś miesiąc, dwa po urodzeniu dziecka. Tylko na noc bo jak nie śpię to mogę kontrolować czy 5kilowy kot nie zalega na małym dziecku ;) Tymczasem mój szanowny małżonek wpadł na inny pomysł i pomimo mojego sprzeciwu co jak...
    • Proszę o pomoc. Dzisiaj rozbił mi się na płytkach termometr rtęciowy, rtęć rozpryskała się na drobne kuleczki po całej kuchni, najpierw zaczęłam to zmiatać, ale jeszcze bardziej się rozdzielało, więc pozbierałam odkurzaczem. Potem jeszcze chodziłam na kolanach z latarką przy podłodze i zbierałam jeszcze niektóre kuleczki. Najgorsze jest w tym wszystkim to, że mam raczkujące dziecko, nie wiem czy rtęć nie została na moim ubraniu i gdzie indziej, jutro jeszcze raz odkurzę, ale boj...
    • jeszcze raz ponawiam pytanie czy i jak sterylizuje się butelki w mikrofali?
    • Moj synek niedawno skonczyl roczek i zauwazylam, ze zaczely sie u niego pojawiac ataki zlosci, ktore mnie przerazaja :( Wiele rzeczy próbuje wymuszać - krzykiem, płaczem, wierzganiem, takim dziwnym stękaniem ze złości. Gdy cos mu sie nie podoba, uderza rekami w to, co mu sie akurat pod nie nawinie (stól, a nawet i mama). Nie wiem jak powinnam reagowac, gdy to robi... Np gdy bije mnie, chwytam jego raczki i mowie, ze nie wolno.. A moze powinnam go ignorowac? Z reguly jak tylko puszc...
    • Moj synek ma 4 miesiące- byliśmy na basenie już 3 razy i ogólnie jest super mały szaleje cały zadowolony. Ale mnie osobiście przeraziła informacja od trenera,że na 6 lekcji maluszki będą nurkować!!! Strasznie się boję- chciałam się dowiedzieć od mam które też z maluszkami chodziły jak to wygląda i czy nie miały czasami jakiś strasznych sytuacji,że np dzidzia się dławiła albo coś...
    • moja mała ma 7 miesiecy i zastanawiam sie czy można gotowac zupki w wiekszej ilości i póżniej je zamrażać. Czy któraś z mam tak robi i w czym zamrażacie i na jak długo do zamrażarki?
    • pytanie: jak tytuł postu co ja mam robić????!!!!! teraz ja piszę padając na nos a on leży w łóżeczku i płacze; położyłam go, zamknęłam okno, włączyłam radio i...... próbuję......... czy zaśnie czy to jest metoda z "uśnij wreszcie"? co ja mam robić???? już nie mam siły, tak jest każdej nocy (budzi się co 1,5 godz) a odespać nie mam kiedy, bo ptaszyna ma brata, który bryka w dzień proszę o rady; czy jak zastosuję metodę z "uśnij wreszcie" to w nocy nie będzie się budził?? pomocy!!!!! poz...
    • najpierw nauczyłam zasypiania na rękach, w szpitalu byłyśmy miesiąc cały w lipcy na bioderka i żeby nie płakała nauczyłam noszenie dopóki nie zaśnie, po powrocie do domu tak zostało, teraz waży 10kg i nie miałam już siły, pierwszym krokiem było usypianie wieczorem po kąpieli nie na rękach, dawałam butelkę kładłam się obok i nuciłam, po wypiciu, dawałam smoczek, gasiłam lampkę i dalej nuciłam, pierwszy raz było źle, wierciła się marudziła płakała, ja nieugięta całowałam nuciłam żeby zagł...
    • Moj problem moze jest typowy, bo co dziecko to obyczaj ;-) Moja corcia ma 2,5 miesiaca i tylko przez pierwszy miesiac porzadnie sypiala w dzien (albo i to nie). Wynagradza mi to co prawda nocami, bo od godziny 21 do 6 rano z 1-2 przerwami na karmienie (ale spi ze mna w lozku) paktycznie 'nie ma dziecka' chyba nie mozna sie wyspac lepiej przy takim niemowlaku. Za to w dzien nie spi prawie wcale moze 1-2 razy po pol godziny a czasami tylko po 15min. dluzej w sumie wychodzi usypianie niz ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się