Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      zamykane

zamykane

(14 wyniki)
    • Samotny facet, w okolicach czterdziestki,artysta muzyk, rozwiedziony. Hoduje dwa koty, są jego rodziną. Karmi je, pilnuje, leczy. Kocha je nad życie. Na zewnątrz wariat, świr i maniak totalny. Tak naprawdę wrażliwiec, czuły, dobry człowiek. Trochę himeryczny. Poznajemy się, coś iskrzy... dużo iskrzy. Będzie kontunuacja znajomości na wyższym poziomie, to oczywiste. Wczoraj wiadomość - są problemy, koty chore, zamykam się, nie martw się o mnie. Wiem, że powinnam odpuscić i poczekać....
    • Ostatnio wszystkie porazki powoduja u mnie zamykanie sie na swiat:( niczego nie chce i nic mi nie potrzeba. Wiecej, mam olbrzymi ped do samotnosci i odgradzania sie. Kiedys bylam przebojowa, zle sytuacje wywolywaly u mnie wrecz agresje w pozytywnym tego slowa znaczeniu, i pchaly do kolejnych dzialan, do nowych prob... A teraz? Totalna niemoc:( Znajomi mnie nie poznaja. Jak swojej glowce wytlumaczyc, ze to nie tak? Niby zdaje sobie z tego sprawe, a i tak nic nie robie...
    • Poradnia Psychoterapii Przeciwdziałania Przemocy w Rodzinie przy ul. Belgijskiej 4 w Warszawie została powołana w dniu 28.22.2003 zarządzeniem 935/2003 prezydenta Warszawy Lecha Kaczyńskiego. Poradnia funkcjonuje w strukturach Samodzielnego Zespołu Publicznych Zakładów Lecznictwa Otwartego Warszawa-Mokotów. Od 2004 roku Poradnia funckcjonowała w ramach przyznanej dotacji podmiotowej z Urzędu Miasta. W chwili obecnej w Poradni zarejestrowanych jest ponad 750 pacjentów z następu...
    • Witam,mam pewien problem z sąsiadką.Mieszkam w bloku,w którym jak się wchodzi na piętro są dodatkowe drzwi.Nie ma zamontowanych domofonów ani na dole klatki schodowej ani przy tych nieszczęsnych drzwiach. Otóż moja sąsiadka postanowiła zamykać te drzwi na klucz w ciągu dnia(przedtem była ustalona godzina zamykania na 22)Mimo kilkunastu próźb aby tych drzwi nie zamykała w ciągu dnia,robi to nadal.Goście mnie chcący odwiedzić,kurier czy listonosz nie może się do mnie dostać.Sprawę zgłosił...
    • Zdaje sobie sprawe, ze historia ta zabrzmi jak tandeta z BRAVO!, ale mam pewna rozterkę i prosiłbym o jakies komentarze. Szczególnie kobiety. Opowiem krótko. Podoba mi sie pewna dziewczyna. Znamy sie od roku. Wspaniale nam sie ze soba gada, mamy wiele wspolnego. Niedawno powiedziałem jej, ze czuje do niej cos wiecej niz do kolezanki, ale zdaje sobie sprawe, ze to uczucie moze nie znaleźć odwzejemnienia (ona ma chlopaka). Od tego czasu jestesmy jakby troche blizej siebie (choc tak n...
    • kiedy bylam dzieckiem -uczniem, czesto szlam do szkoly nieprzygotowana, - nienawidzilam szkoly - nawet jezeli byl jakis sprawdzian tak robilam. Wyobrazalam sobie ze zamkne oczy , otworze je i nie bedzie zadnego sprawdzianu. Czesto mialam szczescie bo ktos zachorowal cos wypadlo i sprawdzian byl przelozony. Ale lufy zbieralam rowno. Mobilizowalam sie dopiero w ostatecznosci. Ale nigdy sie nie balam bo myslalam ze moge zamknac oczy i wszystko bedzie wygladalo inaczej. Na szczescie f...
    • W zwiazku - trzeba byc cierpliwym, okazywac milosc, nawet jesli partner jej w poszczegolnych momentach nie okazuje, zamyka sie? Pomimo wszystkiego byc cieplym i serdecznym czy okazac dume i honor i takze odwrocic sie ? Ciekawi mnie co wy na to.
    • Usłyszane od Mamy. Najpierw link: www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1666747.html Wracała wczoraj z pracy za wycofującymi się strajkującymi górnikami. Raczej - wlokła się. Uchyliła szybę samochodu. Chciała porozmawiać. Zapytała ich, skąd są. Po śląsku zaciągnęli, że z Bytomia. Młodszy na nią naskoczył, że co ją to obchodzi. Podszedł starszy. Przeprosił za kolegę. Zaczął opowiadać o zamykanych kopalniach, o strachu, co dalej. Mama o bezrobociu w stolicy. Na konie...
    • pracuje w biurze. Mam problem ze wspolpracownikiem, ktory odwrotnie niz ja lubi chlod w pomieszczeniu. Ja jestem cieplolubna. Ja pracuje tu od 10 lat a on rok. Jestesmy w tym samym wieku. Pomieszczenia te dopiero od dwoch lat sa po remoncie z ociepleniem. Wczesniej przez 8 lat pracowalam tam zima w temperaturze 8-15C. Nabawilam sie chorego gardla ktore teraz reaguje na chlod wywalonymi migdalami i przeziebieniem. Po remoncie temperatura jest w sam raz 20C i nareszcie moglam swobodnie prac...
    • tak sie zlozylo ze osobiscie nie mozna. prosze o porade wirtualna. problem: nieumiejetnosc utrzymania poprawnych relacji z bliskimi osobami. mimowolne dzialania destrukcyjne w kazdym zwiazku po uplywie max kilku miesiacy od wejscia w zwiazek. niedopuszczanie kogokolwiek do swojego wnetrza. wychladzanie sie i zamykanie w obawie przed bolem. autyzm osobisty i spoleczny.
    • "Zważywszy twój charakter, zostawiając ci swobodę, zamykam cię w granicach ciasniejszych niz te, które ja mógłbym ci zakreslic." M. de Lafayette "Księżna de Cleves" Zastanawiam się...czasami własny charkter stanowi kule u nogi, ironia, prawda? Czy mozna chciec dwoch rzeczy jednoczesnie? Czy czesto zdarza sie, ze tracimy cos w imie trzymania sie przekonan, ktore istnieja tylko sila rozpedu, bo juz dawno przestalismy w nie wierzyc? Jak czesto slepo tkwimy przy regulach gry, ktore d...
    • Wczoraj przez przypadek zobaczyłam , że w mojej apteczce znikło kilka leków. I gdzie je znalazłam? W kosmetyczce teściowej, po prostu wzięła sobie je bez pytania i informowania o tym. Więc głośno zaczęłam ich szukać, zapytałam grzecznie czy czasem czegoś sobie nie wzięła i ona zaprzeczyła !!! Potem przyniosła mi 2 rzeczy że jakoby znalazła je gdzieś w kącie bo musiały wypaść, resztę zostawiła. Niestety to nie jedyne rzeczy które sobie ,,pożycza”, ubywa mi perfum, lakierów do...
    • w związku z potrzebą zmian programowych i odzyskania wolnych mocy przerobowych na serwerach Gazety z dniem 30.04.2004 forum psychologia zostanie zawieszone.Zwracam sie z prośbą o zamykanie wątków i ogranicznie poziomu wypowiedzi do minimum.
    • Isnieje wiele dowcipów, skeczy i tym podobych w których występuje kochanek ukryty w szafie, czasem na balkonie czy pod łóżkiem. Czy w waszym życiu też wydarzyło się coś podobnego? Bo ja na przykład nie wyobrażam sobie że muszę kogos przed kimś ukrywać. I gdzie? Pewnie w pawlaczu ... :o) lilablue

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się