zmartwiony

(11 wyników)
  • Czesc dziewczyny! Zaczynam przygode z wamii odrazu chce rozwiac swoje watpliwosci... Otoz,jestem w 8 tygodniu ciazy. Lekarz ginekolog stwierdzil na USG zmartwil mnie troche swoimi slowami,ze jak na jego oko ciaza wydaje sie bardzo mała...powiedział tez ze byc moze jest to ciaza wczesna i dlatego ten zarodek wydaje sie taki malutki. Kazał przyjsc tydzien pozniej wiec czekam do wtorku,przy okazji powiedzial ze gdyby cos sie dzialo to do szpitala na izbe przyjec. No wiec 3 dni temu dostalam pl...
  • Jestem zmartwiona, może ktoś ma podobnie? Wczoraj byłam na dokładnych badaniach w szpitalu, lekarz stwierdził hipotrofie u mojej córeczki. Jestem w 32+3 tyg a wyniki: BPD 29 t.c, HC 30+3 t.c, AC 29+4 t.c, FL 30+1 waga płodu 1500 g (mało) TM 8 pkt, AFI 9 cm, przepływy w normie podobno: PIUA 1,14, PIMCA 2,38, LUA 1,53 RUA 0,91 Ktos może wie jakie sa prawidłowe normy w tych przepływach? Malutka ma pępowinę wokół szyji owinięta 2 razy strasznie sie boję, mam kontrolowac dokładnie ruchy...
  • Siemka wszystkim mamom :-) Jestem w 11tc. Lekarz powiedział mi że mam grzybicę. Choć nie odczuwam jej objawów. Dr przepisał tablety dopochwowe po których użyciu czuję jakby mi ktoś żelazo gorące wsadził i strasznie piecze. A w dodatku na ulotce jak byk pisze że nie można stosować leku w I trymestrze ciąży. Nie wezmę więcej tego leku choćby mi pieczara urosła bo boję się o płód. Obecnie czekam na kolejną wizytę i przemywam się ziołami. Podobno mam też torbiel na jajniku i biorę Luteinę r...
  • czy kturas z was miala podejzenie IUGR. Jestem w 37 tygodniu ciazy i mam te podejzenie .Czytalam w necie ze w wiekrzosci radza sie zgony dzieci. Martwie sie bo to juz koniec ciazy a tu takie wiadomosci nieprzyjemne.Jesli kturas z was to miala lub przechodzila prosze o rade z gory dziekuje.I pozdrawiam
  • czesć dziewczyny 20 czerwca wyszłam za mąż. a wczoraj zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny jutro idę do lekarza żeby to potwierdził, ale bardzo się denerwuję. po weselu jakiś czas były dwie imprezki i nie ukrywam że wypiłam na nich sporo alkoholu, martwię się teraz co będzie z dzidzią, dodam tylko że dwa tyg temu robiłam test i nic nie wykazał a tu wczoraj niespodzianka, proszę odpiszcie mi czy mogłam nieodwracalnie zaszkodzić dziecku
  • Z góry przepraszam za szczegóły. Mianowicie widzę w środku coś czarnego (z pomocą lusterka), może jakieś szwy jeszcze no bo te zewnętrzne mam zdjęte a wewnętrzne zostały do rozpuszczenia. Nie wiem co to:/ A żeby było mało mam wrażenie jakby mi coś w pochwie siedziało, a poza tym jak sobie oglądam 'tam' to wydaje mi się że wszystko się zmieniło, jakby inne, jakby wszystko się obniżyło. Martwię się i boję, że 'to' nie wróci do normy sprzed porodu a raczej sprzed nacięcia:(. Może wcześnie...
  • witam, chciałabym zapytać ile waży lub ważył wasz maluszek w 35 tyg. ciąży. ja robiłam usg we wtorek (a w niedziele rozpoczął się 35 tc) i mały waży z usg 2285gram. lekarz mówi że to w normie i waga jest prawidłowa.z kolei ja martwie się, że to może mało bo brzuch mam ogromny, jakbym nosiła bliźniaki, termin porodu jeszcze daleko, na plusie mam jakieś 23kg. czy powinnam się martwić? bardzo proszę o poradę wszystkie mamy, które też miały takie obawy. bardzo dziękuję. być może wątek już...
  • Od 3 dni bardzo mało ruchów czuję. Jakieś 5-7 na dzień i są delikatne. Jestem w 24 tc. Wcześniej, już dłuższy czas dzidzia przyzwyczaiła mnie do częstych i dosyć mocnych kopniaków, a już napewno były częste, conajmniej 10 na godzinę. Czy moje obawy są uzasadnione czy to normalne? Miałyście tak?
  • Witam dziewczyny wczoraj miałam kontrolne usg. Okazało się że łożysko jest raczej 3 stopnia niż 2 (36tc) Przez to moja Księżniczka jest malutka - 2200gram i wymiary na 33 - 34tc.Lekarz powiedział że nie widzi powodów do niepokoju - muszę być pod stałą kontrolą.Wiem że 3 stopień łożyska oznacza że jest ono w pełni dojrzałe ale czy to oznacza że wcześniej urodzę?Może ktoś tak ma?Pomóżcie!!! ania i 36tc nadia
  • Witam wszystkie "brzuchatki":) Zakładam ten wątek, ponieważ potrzebuję Waszego wsparcia! Tydzień temu zrobiłam badanie krwi beta HCG, które wykazało ciążę (wynik 1523). Powtórzyłam po 4 dniach- 4360, czyli rozwój jak najbardziej prawidłowy. Wczoraj poszłam do ginekologa. Oględziny moich narządów i wyniki badania krwi bardzo mu się podobały, ale gdy zrobił usg dopochwowe okazało się, że nie jest różowo:( Widać pęcherzyk ciążowy i małą plamkę w środku, która najprawdopodobniej jest...
  • Od dwóch dni przez kilka godzin mam ból w prawj pachwinie (między brzuszkiem a nogą) Pocieszam się że to może nadwyrężenie jakiegoś mięsnia nogi lub jakiś nerwoból...ale tak naprawde to niepokoję się troszkę bo moze to od dzidzi...może to jakiś niepokojący znak. To nie jest jakiś uporczywy ból, troszkę dokucza ale tylko dlatego że czuję go pulsacyjnie. Bardzo się zmartwiłam tym i nie wiem czy pójść na usg dopochwowe? Jak myślicie czy to badanie pomogłoby rozwiązac problem? Nie chc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się