Dodaj do ulubionych

ubezpieczenie w Allianz - opinie?

17.03.06, 14:24
Jezeli jest oferta pakietowa w ALLIANZ dla danej marki samochodu, lepsza niz
w PZU (tzn znacznie tansza składka) - to czy warto?
glownie chyba najwazniejsze dla mnie jest AC - macie jakies doswiadczenia w
tym, jak ALLIANZ obsluguje i likwiduje ewentualne szkody w ramach AC?

czy faktycznie działaja sprawniej i szybciej? a jak faktyczne wypłaty -
bardzo okrojone?

dzieki, pozdr

Obserwuj wątek
    • polokokt Re: ubezpieczenie w Allianz - opinie? 17.03.06, 14:30
      witam
      Ja mialem ubezpieczonego VW w salonie zarz po kupnie w pakiecie w Allianz.
      W tym samym roku uderzylem w samochod jadacy przedemna. Na drugi dzien
      podjechalem do centrali w wawie, wypelnilem kila kwitkow i odstalem skierowanie
      do Szewczyka na naprawe. W miedzy czasie, poniewaz maski nie mozna bylo
      otworzyc w czasie ogledzin w centrum likwidacji szkod to wiem ze u Szewczyka
      byl rzeczoznawca z Allianz i patrzyl co pod maska jest jeszcze do wymiany po
      jej otworzeniu. Odebralem auto po niecalym tygodniu, bez zadnych problemow,
      podpisauajc tylko ze dwa papierki. Potem do domu przyszlo dokladne wyliczenie
      kosztow naprawy na 4000 PLN
      Skladka za ten sam pakiet na nastepny rok wzrosla o 200 PLN, wiec uwazam ze
      bardzo dobra firma.

Ale ja wybralem opcje naprawy bezgotowkowej, byc moze jak wybierzesz opcje
      naprawy gotowkowej i sam zaplacisz a potem bedziesz chcial od nich kase to
      bedzie to wygladalo jakos inaczej.
      Pozdrawiam
    • pancwynar Re: ubezpieczenie w Allianz - opinie? 17.03.06, 14:43
      ostatnio a propos ubezp. komunikacyjnych była audycja w jednej z rozgłośni
      podobno na podstawie badań najbardziej zadowoleni klienci (jakość obsługi, sposób likwidacji szkód etc.) ubezpieczyli się w ALLIANZ; drugie było PZU:)
      to tyle z tego co usłyszałem
      ja wiem jedno - z daleka od Warty:)
      • gagatek_33 Re: ubezpieczenie w Allianz - opinie? 17.03.06, 15:16
        Mam ubezpieczenie pakietowe w Allianz. Pewnej listopadowej nocy ktos przebiegl
        sie po mojej masce, naprawa więc z AC. Były ciężkie przeboje, bo nie chcieli
        zakwalifikować części do wymiany. Po odwołaniu i ponowej opinii rzeczoznawcy -
        uznali. Czyli wszystko skończyło się dobrze, naprawa bezgotówkowa w ASO, ale za
        opieszałość duży minus. Sprawa ciągnęła się 3 miesiące!
        • nakiel1 Re: ubezpieczenie w Allianz - opinie? 17.03.06, 15:26
          Niedawno chyba w "Motorze" był ranking w którym typowano najbardziej przyjazdne
          klientowi firmy ubezpieczeniowe. Pod uwagę brano m.in. skargi klientów dot.
          wypłaty odszkodowań. Za najlepsze uznano PZU i Allianz (kolejności nie
          pamiętam). Na dole tabeli usytuowała się Samopomoc.
    • beghorton Re: ubezpieczenie w Allianz - opinie? 17.03.06, 15:53
      Ja mam słuzbowe - nie ma problemów nawet z szybą czołową, wszystko od ręki
      tylko czasami goście (likwidatorzy) to straszne chamy. Byłem w Warcie, PZU, ale
      w A zawsze trafiałem na takiego któremu trzeba było zwrócić uwagę....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka