Dodaj do ulubionych

Jaki krem pod makijaż SPF 50?

20.05.15, 22:16
Czy możecie polecić mi sprawdzony krem do twarzy SPF 50 nadający się pod makijaż? Mam cerę suchą i wrażliwą. Szukam kremu, który nie zostawi tłustej warstwy i po którym twarz nie będzie błyszczeć. Doradzicie coś?
Obserwuj wątek
    • keepersmaid Re: Jaki krem pod makijaż SPF 50? 21.05.15, 22:30
      Kiehl's.
      To nie reklama, wiem, ze niedawno otworzyli pierwszy sklep w Polsce, chyba w Arkadii albo w Tarasach, nie pamietam, ale to od jakiegos czasu moja ulubiona marka i SPF 50 tez jest swietny (jest pare ich produktow, ktore mniej lubie, ale ten polecam bez zastrzezen).
      • cassandra7 Re: Jaki krem pod makijaż SPF 50? 28.06.15, 13:52
        A ktory to krem Kiehl's jest taki dobry? Jest kilka z spf 50.
    • ina_nova Re: Jaki krem pod makijaż SPF 50? 22.05.15, 10:20
      Moje ostatnie odkrycie: Anessa marki Shiseido. Wchłania się do matu co było dla mnie ogromnym zaskoczeniem po masie filtrów jakie używałam wcześniej. Ten zdetronizował nieprodukowany już a równie świetny Skin 79 spf 50 (zastąpili go badziewiem spf 35) . Anessa ma dla mnie dwie wady: cenę i dostępność.
    • anus85 Re: Jaki krem pod makijaż SPF 50? 22.05.15, 12:11
      Vichy ideal soleil, będziesz zadowolona w 100%. Nie sprawdził się Iwostin, nawet SVR jest stosunkowo ciężki. Podobno LRP Anthelios XL jest najlepszy, ale tego nie próbowaąłm.
    • issey_miyake Re: Jaki krem pod makijaż SPF 50? 11.06.15, 00:31
      kika155 napisała:

> Czy możecie polecić mi sprawdzony krem do twarzy SPF 50 nadający się pod makija
      > ż? Mam cerę suchą i wrażliwą. Szukam kremu, który nie zostawi tłustej warstwy i
      > po którym twarz nie będzie błyszczeć. Doradzicie coś?

Moim zdaniem, jeden z lepszych bo bardzo lekki to Laser Sunscreen spf 50+ z Cell Fusion C. Mogę podesłać Tobie próbkę tego specyfiku.
      Każdy filtr apteczny, niezależnie od tego czy ultralekki czy żel-krem będzie zawsze pozostawiał tłustą warstwę i będzie się świecił. Chyba, że masz skórę wysuszoną na wiór, to wszystko się wchłonie.
    • czaralila Re: Jaki krem pod makijaż SPF 50? 22.06.15, 15:49
      Ja polecam http://www.vichy.pl/produkty-przeciw-oznakom-starzenia/rozswietlajacy-krem-wyg%C5%82adzajacy-do-skory-suchej-idealia/p2947.aspx - szybko się wchłania i nie zostawia tłustej warstwy :)
    • keti3 Re: Jaki krem pod makijaż SPF 50? 16.07.15, 15:28
      Absolutnie bezkonkurencyjny: Neutrogena Ultra Sheer Dry-Touch Sunscreen Broad Spectrum SPF 55, i długo długo nic....
      • nina_d Re: Jaki krem pod makijaż SPF 50? 20.07.15, 22:46
        Nie piecze Cie po nim twarz? Ja po kwasach i retinie nie moge go uzywac, kupilam teraz Banana Boat i mile zaskoczenie, nic nie piecze!
        • keti3 Re: Jaki krem pod makijaż SPF 50? 21.07.15, 12:58
          nie piecze, jest ok. zero pieczenia, zapychania porów, skóra jest bardzo ładnie nawilżona i wygładzona, nie błyszczy się, nie jest tłusta, nie ma dziwnego trupio-szarego koloru lub podejrzanej pomarańczy, albo bieli. Nakładam ten filtr w przepisowej ilości i wcale nie mam uczucia, ze jest go za dużo, co do tej pory miało miejsce przy każdym kremie z wysokim UV. W lecie odstawiłam retinoidy i kwasy z wyjątkiem acnedermu na noc, więc nie odczuwam pieczenia. Zobaczę, co będzie się działo jesienią, gdy wrócę do locacidu.
          • kasha77 Re: Jaki krem pod makijaż SPF 50? 22.07.15, 12:42
            jeden minus,że nie dostaniesz go w Polsce:(
    • malajkat7 Re: Jaki krem pod makijaż SPF 50? 07.08.15, 14:30
      Ja używam la roche posay, anthelios xl. Jest hypoalergiczny, nie powstają po nim zaskórniki i jest bezzapachwy.
    • ekspert_coco-time Re: Jaki krem pod makijaż SPF 50? 17.09.15, 11:03
      Witam,
      dla osób, które nie przepadają za tłustą warstwą polecam kremy z filtrem w postaci emulsji. Emulsje bardzo dobrze się wchłaniają, więc skóra się nie błyszczy i makijaż świetnie się trzyma. Głównym preparatem, który polecam swoim klientką to Dynamic skin recovery spf 50 firmy Dermalogica. Jest to preparat nie tylko ochronny, ale również zawiera składniki działające regeneracyjnie i przeciwstarzeniowo. Nie jest tani, ale bardzo wydajny i przede wszystkim skuteczny.
      Pozdrawiam
      Sylwia Dzierżyc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka