Dodaj do ulubionych

Który mop? Leifheit czy Vileda?

02.09.15, 11:18
allegro.pl/mop-leifheit-piccolo-z-nakladka-57023-wyciskacz-i5628842255.html
allegro.pl/vileda-nowy-zestaw-ultramax-mop-wiadro-okazja-i5347304844.html
Ktos kiedyś zachwalał Vilede, inni, ze już jest przereklamowana... Z kolei w tym pierwszym w tym kiju jest wyciskacz, ciekawe na ile skuteczny. Może ktoś cos poradzi. W domu panele oraz gres poler.
Obserwuj wątek
    • magia Re: Który mop? Leifheit czy Vileda? 02.09.15, 11:43
      Używam Viledy ultramax 5-10 lat i nie bardzo rozumiem czego od mopa oczekujesz, skoro piszesz, że przereklamowane.
      Myć myje, jak każdy.
      Wiadro z wyciskarką skuteczne - mam od początku to samo, więc trwałe.
      Wymieniałam kij 2 lata temu, bo zaczął rdzewieć, ale wciąż działał - nie był pogięty, teleskop też ok.
      Wkłady dobre - nic sie nie rozwarstwia, nie urywa. dobrze się wyżymają i piorą.

Można trafić na atrakcyjne promocje na same wkłady typu 2 za 30zl..
      • fantomka44 Re: Który mop? Leifheit czy Vileda? 02.09.15, 13:37
        Od wielu lat mam viledę i świetnie się sprawdza. Wymieniam tylko szmaty.
    • katkago Re: Który mop? Leifheit czy Vileda? 02.09.15, 14:06
      Leifheit! Solidny niemiecki sprzęt na lata. Polecam jednak model, który ma mechanizm wirujący w drążku. Vileda faktycznie przereklamowana. Ja mam złe doświadczenia z tą firmą.
      • lawia77 Re: Który mop? Leifheit czy Vileda? 02.09.15, 17:52
        ja używam leifheit picobbello od 5 lat, teraz kupiłam nowy w wersji xl bo mam duże mieszkanie i ułatwia mi to pracę, warto odrazu kupic sobie wkład wymienny zeby zamiennie uzywać, polecam bardzo, mam drewnianą podłoę w całym mieszkaniu łącznie z łazienką i super sie sprawdza, nie rdzewieje bo jest aluminiowy
        • patir23 Re: Który mop? Leifheit czy Vileda? 02.09.15, 19:05
          Aj nie doczytała, Ty masz picobello a ja w linku picollo...
    • patir23 Re: Który mop? Leifheit czy Vileda? 02.09.15, 19:01
      Ale czy ten picobello to ten co zalinkowałam? A masz taki co ten wyciskacz jest w kiju? Czy z jakims wiadrem?
      • lawia77 Re: Który mop? Leifheit czy Vileda? 03.09.15, 17:52
        no taki mam www.youtube.com/watch?v=iLALa06O7N0
        • gosjana Re: Który mop? Leifheit czy Vileda? 03.09.15, 19:32
          też mam ten, który linkuje lawiA77, jestem bardzo zadowolona, świetnie myje, dobrze wyciska wodę, szczoteczka też czasem się przyda wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka