18.10.04, 15:19
Szanowny Wielki Inkwizytorze,
czy mógłbyś sprawić by na forum Zamość w nagłówku pojawiły się odnośniki do
innych tematycznych forów związanych z Zamościem i Roztoczem?
można by umieścić wszystkie wątki "w jednym ręku" tj. odnośiki do forum
Roztocze, forum rozwój zamojszczyzny i innych, jakie nam przyjdą do głowy.
sądzę, że pogrupowanie tematyczne uporządkowałoby niektóre poruszane wątki i
sprzyjałoby intensywniejszej wymianie mysli (promocji różnych wątków i
punktów widzenia na lokalną rzeczywistość).
co o tym sądzicie?
hubert
Obserwuj wątek
    • haesek przykładowo: 18.10.04, 15:21
      forum białystok ma 6 obszarów tematycznych
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=52
      • koziorozka Re: tematy 18.10.04, 15:45
        Czy znacie inne fora, niz Roztocze oraz Problemy i zaulki Zamoscia? Wkladac do
        linkow cala Lubelszczyzne?
        • czuk1 Re Hubertowi .. 18.10.04, 16:09
          Na tle wypowiedzi Koziorożki i Twojego przykładu z Bialegostoku, do Twojej
          propozycji.
          Mnie takie pogrupowanie tematów by nie przeszkadzało.
          Ale...
          - teraz sa już fakty, nie do odwrócenia,
          - teraz sa juz przyzwyczajenia.
          A w ogóle - im wiecej jest specjalistycznych forow (miejsc do dyskusji) tym
          lepiej dla biorących w nich udział specjalistow. Takie zamiary miał bik1111
          (mój kolega) tworząc dla konserwatorów i polityków forum "Problemy i zaułki
          Zamościa", taki zamysł mialem ja zakładając forum "Roztocze"- by zwrócić uwagę
          na tę krainę turystom, miłośnikom, koneserom, fachowcom "od Roztocza", wreszcie
          władzom roztoczańskich gmin.
          Teraz TY tworzysz forum " Rozwój Zamojszczyzny" - niech tam pisza ci co ich ta
          tematyka interesuje.
          Siłą nikogo do wciagnieśz (sam doświadczyłeś - do polityki, do problemtyki UE,..
          Tak, że kwitując Twoja propozycję powiem... jesteś Człowiekiem myślącym.

pzdr mariusz
          • miet.b Re: Re Hubertowi .. 19.10.04, 06:34
            Haeskowi chodzi o techniczną sprawę. Tak jak na forach miast wyróznionych.
            Miasta te są pokazane również na lewym pasku jak wchodzi sie na forum. Aby były
            w tej grupie co Toruń, Radom, czy Częstochowa. Tylko te są chyba wyróżnione a
            nie będące siedzibą wojewódstwa. W tych miastach są też siedziby gazety
            lokalnej. Janusz nic nie moze więc zrobić, nie jest to w jego gesti.
            Tylko te poniższe miasta mają takie wejścia, gdzie jest wszystko.
            Białystok
            Bydgoszcz
            Częstochowa
            Gdańsk-Sopot-Gdynia
            Gorzów Wlkp.
            Katowice
            Kielce
            Kraków
            Lublin
            Łódź
            Olsztyn
            Opole
            Płock
            Poznań
            Radom
            Rzeszów
            Szczecin
            Toruń
            Warszawa
            Wrocław
            Zielona Góra
            Więc Zamość musiałby się starać o specjalny dodatek zamojski gazety wyborczej
            na teren np. dawnego województwa. Związane jest to z nie tylko biurem ogłoszeń,
            ale też z redakcją gazety w Zamościu. Takie zrobiła sobie wyróżnienie GW.
            Jeszcze jedno jak zauważyliście w tych miastach do forum zaliczają się
            odpowiedzi na artykuły prasowe, Zamość jest pozbawiony tego.
            Pozdrawiam
    • januszx jeśli chodzi o linki... 19.10.04, 09:49
      Drogi Hubercie , nietety Mietek ma racje , moje uprawnienia nie sięgają tak
      wysoko;-)) , nie mam możliwości umieszczania tu linków , odnieień do innycch
      stron itp. Kiedyś próbowałem wstawić tekst "Zaproszenie na forum perły
      renesansu" i niestety nie udało się nic nie dały moje interwencje , teraz tylko
      co jakiś czas trzeba ów watek podbijać do góry , nie ma innego sposobu żeby
      mógł byc czytany..., co mam nadzieje może mieć wpływw na pozyskiwanie nowych
      przyjaciół Zamościa...
      Pozdrawiam i życzę miłego dnia
      J
    • wiloa Re: do Admina 20.10.04, 13:55
      a ja jeszcze chialabnym Hrubieszow tez umiescic to takie piekne a jak
      zapomniane na forum miasto
      • czuk1 Re: do Admina 20.10.04, 16:07
        Hrubieszów ma swoje forum w GW, ale jest ono "niemrawe". m
        • wiloa Re: do Admina 20.10.04, 19:45
          Ja wiem ze Hrubieszow jest na forum na gazecie , ale tutaj moglibysmy wstawic
          taki link to moze wiecej ludzi by zobaczylo to forum , ja nawet tam probowalam
          pisac ale malo mi ludzi odpowiedzialo:( pozdrowienia wiola
          • koziorozka Mozna czy nie mozna 20.10.04, 19:58
            Panowie, to w koncu mozna na gore wstawic linki do innych forów Gazety, czy
            nie? Łopatologicznie poprosze mi wyjasnic, bo jakos niekumata jestem.
            • miet.b Nie można 20.10.04, 21:58
              Pierwsza sprawa. Janusz nie jest władny coś zmieniać, najwyżej usunąć jakiś
              post. Stoi on na straży pewnej moralności i przestrzegania regulaminu.
              Haesek założył podobne forum jak Janusz(admin) Zamość, czy Nefri które jest też
              w forach lubelskich.
              Do takich zmian jakie chcecie potrzebna jest zgoda zarządców portalu "Gazeta".
              Można też próbować złamać zabezpieczenia gazety i po prostu włamać się, jest to
              jednak bardzo trudne i nieopłacalne, gdyż trwało to by parę moze godzin, a ten,
              który by to zrobił miałby do czynienia z prokuratorem.
              Wyobraźcie sobie duzą firmę, którą zarządza dyrektor, czy zarząd. Rano idą do
              pracy a tu wszystko poprzestawiane, bo komuś podoba się inna koncepcja, ktoś ma
              pomysł zmienić coś organizacyjnie w zakładzie pracy. Następnego dnia ta sama
              historia, dlatego aby nie było chaosu, ktoś tym kieruje, niestety nasz Janusz
              ma tylko jakieś stanowisko w tej firmie i robi tylko to co musi. W tej firmie
              takich Januszów są niestety setki, a zarządza ktoś inny.

O takich sprawach o jakich piszecie z linkami można legalnie stworzyć tylko
              własną stronę internetową lecz jaka wtedy byłaby nazwa. Strony Zamosc z
              koncowkami pl., com.pl., net.pl., org.pl., com, net, org, info, biz, są już
              zajęte, czyli istnieją.
              Wolne jest jeszcze: roztocze.net.pl i roztocze.org.pl z opłtą 75 zł na rok jak
              na dzisiaj. Mozna też stwarzać inne nazwy, ale wtedy, kto w wyszukiwarce
              znajdzie. Ja podałem tylko przykładowe, których nie ma jeszcze. Właśnie budując
              sobie taką stronkę mozna zrobić własne forum, podzielić je na poszczególne
              miejscowości, czy inaczej. Mozna też dodać linki do każdej strony, króra
              otwiera się w internecie.
              Pozdrawiam Mietek
              • koziorozka Re: Nie można 21.10.04, 11:18
                Nareszcie wszystko jasne. Dzieki.
                • miet.b Ktoś to musiał wyjaśnić 21.10.04, 14:22
                  Myślę, ze dla wszystkich jest wszystko jasne
    • ksfiona Re: do Admina 26.10.04, 09:35
      a może my też mimo trudności technicznych tez mozemy komentowac jakieś artykuły?
      mogłyby być z prasy lokalnej,albo jakiejkolwiek innej,wydaje mi się że forum
      stało by się jeszcze bardziej kontaktowe,no i aktualne...
      • haesek artykuły 26.10.04, 10:34
        ja wklejam nieustannie artykuły prasowe do komentarza...ale ostatnio rzadko kto
        w ogóle chce cokolwiek tu pisać....:(
        hubert
      • januszx Re: do Admina 27.10.04, 12:28
        Jestem zdecydowanie za ;-)) komentujmy artykuły droga Ksfiono;-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka