Dodaj do ulubionych

Wakacyjne wyprawy

23.05.05, 11:19
Zbliża się lato a więc i pora wakacji i urlopów. Wiele osób własnie teraz
planuje sobie jakieś wyprawy, wycieczki czy wczasy. Napiszcie proszę o
miejscach, które szczególnie chcielibyście polecić, które wazsym zdaniem
naprawdę waro zobaczyć. Wiem, że takim miejscem na pewno jest Zamość i
Roztocze no ale tego chyba akurat nie ma potrzeby reklamować wśród bywalców
tego forum. Tak więc gdzie według Was warto pojechać tego lata. Proszę
napiszcie.
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: Wakacyjne wyprawy 23.05.05, 14:25
      dwie trzecie wolnego czasu na wszędzie tam, gdzie jeszcze nie byłam a jedna
      trzecia na jakis dobrze znajomy kąt.
      • benia30 Re: Wakacyjne wyprawy 23.05.05, 19:42
        koziorozka napisała:

> dwie trzecie wolnego czasu na wszędzie tam, gdzie jeszcze nie byłam a jedna
        > trzecia na jakis dobrze znajomy kąt.

Koziorozko, mamy podobną metodę spędzania wolnego czasu :-)) Z tym że moje
        proporcje są troszkę inne: jedna piąta wolnego czasu - odkrywanie nowych miejsc,
        cztery piąte - moja ukochana Roztoczańska wioseczka...
        pozdrawiam
        b...
        • januszx Re: Wakacyjne wyprawy 23.05.05, 20:08
          Też jestem bliższy Beni , lubię to co znam :-) - to wrzucam całe roztocze :-) ,
          choć czasami pociągają mnie nieodkryte szlaki ja określiłbym tę relacje pół na
          pół:-)
          pozdrawiam
          J
          • konradts solina 25.05.05, 14:49
            Polecam wypad w Bieszczady , pewnie wiekszość zna ale pozwólcie ,że szczególnie
            zareklamuje Solinę a także Polańczyk po drugiej stronie zalewu , niby sztuczny
            ten zalew ,ale mi się bardzo podoba spacer po tej ogromnej tamie, żświetne
            widoki się roztaczają po obu stronach
            • benia30 A może na zachód? 25.05.05, 23:33
              Urzeka cała Kotlina Kłodzka - miasta: Kłodzko (twierdza i podziemna trasa
              turystyczna), Polanica, Duszniki, Lądek. A przede wszystkim Góry Stołowe -
              Szczeliniec i Błęne Skały. Skalny labirynt, przejścia głębokimi szczelinami, no
              i widoczki zapierające dech w piersiach...
              Chyba będzie to jedna piąta część mojego tegorocznego urlopu...
              • miet.b Re: A może na zachód? 26.05.05, 03:12
                W następnum tygodniu znów będę w Polanicy, wezmę teleskop aby obserwować ze
                szczytów piękną panoramę, oraz na pewno księżyce Jowisza
                • andzia311 Re: A może na zachód? 26.05.05, 11:33
                  Jesli bedziesz w Polanicy to koniecznie udaj sie do Ladka Zdroju oddalony okolo
                  30 km ale ma piekne Domy Zdrojowe Polecam "jerzego". Apropos wszystkie domy
                  maja meskie nazwy. Jerzy - jest w stylu Cesarza Wilhelma z pieknymi mozaikami w
                  basenie kapielowym. Natomiast w czesci terapeutycznej atmosfera przedsionkow
                  palacu krolewskiego. Wszystkie lazienki posiadaja wanny z marmuru i w ogole
                  jest palacowo. Stamtad masz blisko do "jaskini niedzwiedzia" a na szlaku
                  spotkasz "chatke na kurzej stopie" w Wapienniku. Wapiennik to stary piec
                  sluzacy wypalania wapna. Kupil go jakis profesor z Wroclawia i urzadzil w nim
                  cos w rodzaju hotelu - agroturystycznego. Calosc wyglada we wnatrz jak "domek
                  slimaka" od pomieszczenia do pomieszczenia przechoidzimy bez schodkow czy
                  windy. Odbywaja sie tutaj bardzo ciekawe spotkania z ludzmi ze swiata nauki i
                  koncerty czy recitale.
                  Ta "kurza stopka" to domek jak w bajce na nodze, dzie wszystko jest tak
                  zakomponowane iz wyglada jak w krzywym zwierciadle a calosc otoczona ogrodem
                  japonskim.
                  To tylko dla informacja dla koneserow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka