Dodaj do ulubionych

Ujawnić Prawdę

21.03.06, 15:13
Zmierzając do poznania PRADWY w życiu publicznym region
środkowowschodni "Solidarności" wystąpił z inicjatywą ujawnienia tajnych
współpracowników PRL-owskich służb specjalnych, realizując to jakże ważne
przedsięwzięcie specjalny zespół, przy współpracy z IPNem ujwanił listę
tychże współpracowników , esbeków, także z Zamościa .

Trudno nie dostrzec długoletniego wpływu tych ujawnianych ludzi na wiele
negatywnych zjawisk naszego publicznego życia jak korupcja, afery... ,
szczególnie niepokojące jest to ,że wiele z tych osób do dziś zajmuje
eksponowane stanowiska i ma wpływ na nasze życie.
Nareszcie wydaje się ,że przyjdą czasy sprawiedliwości i Ci którzy
prześladowali Uczciwych, bardzo zaangażowanych w walkę o Wolność ludzi będą
przynajmniej musieli się przyznać do swej niechlubnej przeszłości !.
Należy podkreślić , że lista tajnych współpracownikiów została bardzo
dokładnie sprawdzona i umieszczone na niej zostały jedynie te osoby co to
których nie było żadnych wątpliwości o współpracy z PRLowskim aparatem .

Wydaje mi się ,że warto przynajmniej słowem wspomóc tych dzielnych ludzi...

A szczegóły można poznać na stronie:
www.solidarnosc.lublin.pl/
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: Ujawnić Prawdę 21.03.06, 23:07
      Prawda jest pośrodku. Wielkich rewelacji z tej listy nie uzyskujemy. Z
      Zamojszczyzny są jakieś pojedyńcze osoby , punktowo - z kilku wiekszych
      zakładów pracy, głównie już nie istniejących. Z tej listy znam tylko jednego
      takiego "działacza opozycji solidarnościowej" (w cudzysłowiu - bo jak się
      okazało, faktycznie był kapusiem) z Zamościa, drobnego biznesmena( obecnie już
      "upadłego"), miejskiego działacza kolejnych partii prawicowych, ścigającego
      ostro b.komuchów. Widziałem go jako prymitywnego człowieka. I teraz jak
      znalazłem go na liście, pasuje mi do tego całego towarzystwa sbeków. Ale
      maskował się nieźle ???!!! Wrednota to on jest.
      m
      • koziorozka Re: Ujawnić Prawdę 21.03.06, 23:17
        Mnie zainteresowało nazwisko z listy TW (tajnych współpracowników) Jerzy Kloc.
        Czy to jest facet po Politechnice Warszawskiej, czy przypadkowa zbieżność? Czy
        ktoś wie?
        • czuk1 Re: Ujawnić Prawdę 21.03.06, 23:21
          Myślę, że nie. Dowiedz się wśród znajomych. Mam "przeczucie" (na podstawie
          rozmów z tym facetem) że on nie ma wyższego wykształcenia.
          m
          • rolzam Re: Ujawnić Prawdę 18.02.07, 12:50
            A powoli i tu w regione zamojskim wychodzi kto był donosicielem. Kto jak się
            zachowywał gdy na przykład był stan wojenny . Wtedy już było wiadomo dokładnie
            jak ta partia działa i służy komu. Wtedy jeszcze dużo ludzi tez w Zamościu
            wysługiwało się partii i esbekom. A ludzi ucziwych prześladsowali długo . Potem
            w III Repuplice dostali nędzne renty a urzednicy i funkcjonariusze , co sytem
            utrwalali pare tysięcy! . Dobrze ,że to sie teraz zmieni, Sprawiedli choć w ten
            sposób zostaną zauważeni. juz Ubot jadę do Bałera do pracy a mam nadzieje że
            niedługo nie będę musiał już jeżdzić możesz się uspokoić
            • ubott.1 Re: Ujawnić Prawdę 18.02.07, 14:23
              Wiec podobnie ma sie chyba miec i z kziężmi. Prawda ma chyba dotykac wszystkich.
              • rolzam Re: Ujawnić Prawdę 18.02.07, 21:18
                Tak jest ale najpierw trzeba osądzić ten cały chory aparat . Ten co tym
                wszystkim rządził. Tych funkcjonariuszy ,tych aparatczyków , co prześladowali
                ludzi. Męczyli też jak dużo Księzy Popiełuszkę , Suchowolca ,
                Niedzielana ,Zycha i wielu innych . A walczyli z nimi bo im chcieli system
                obalić. A Kościół tak był strasznie prześladowany. Specjany departament tylko
                dla Kościoła utworzyli Funcjonariusze.Tak
                Żeby chociaż teraz te emerytury im zrównać do najmniejszych . A nie że idzie
                taki funkcjonariusz po Zamościu i się smieje z Opozycjonisty . A ten nie może
                powiązać końca z końcem. Trzeba jechać do pracy
                • czuk1 Re: Ujawnić Prawdę 19.02.07, 07:52
                  Do Koziorozki. Zarząd Nadszańca (Hali Targowej) to nawisko i osobę zna.
                  • rolzam Re: Ujawnić Prawdę w końcu 19.02.07, 10:01
                    O właśnie dobrze Czuk mówi. O tych ludziach z tego aparatu bezpieczeństwa.
                    Takich zatwardziałych komunistów. Co to w komuniźmie oszukiwali łamali innych
                    ludzi , ucziwych porządnych. Zmienił się ustrój w 89 . Wiem nie wszyscy tacy
                    byli ale dużo ich było.
                    A komuniści sobie objeli ważne stanowiska i w Zamościu też jak np w zakładach
                    na Kilińskiego czy gdzie tam jeszcze. Poprostu się dogadali z nowymi władzami
                    parenaście lat temu i zostali. A potem mieli znajomków i zatrudniali dzieci czy
                    znajomych na stanowiskach. A ile uczciwych ludzi musiało handlować byle czym
                    żeby przeżyć .Zamiast tych ludzi co się kompromitowali w stanie wojennym w
                    PZPRrze poprostu zdymisjonować czy usunąć ze stanowisk. Teraz w końcu wychodzi
                    kto jest kto.I jeszcze mają pare tysięcy renty czy emerytury za zasługi.A
                    uczciwy dalej biede klepie.
                    Dobra zaczynają się prace u Bałera trzeba się zbierać, jeszcze pare spraw
                    załatwić.
          • miet.b Re: Ujawnić Prawdę 19.02.07, 15:48
            Miałem kolegę w szkole podstawowej o nazwisku Jerzy Kloc zgadza się rok
            urodzenia. Właśnie nie wiem czy to ten. Kontakt straciłem z nim zaraz po szkole
            podstawowej. Po rozmowie z innymi kolegami mówią, że może to być on.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka