Dodaj do ulubionych

Plac zabaw da dzieci w Zamościu

08.07.06, 16:28
Witajcie!
Chciałaby Wam pokazać jeden plac zabaw dla dzieci w Zamościu. Wygląda
strasznie i nie mogłam się powstrzymać zrobiłam zdjęcia. Czy mógłby mi ktoś
pomóc jak je zamieścić w wątku? Nigdy tego nie robiłam a może zdjęcia i Wasze
opinie zmienią to miejsce. Przecież to miejce dla dzieci.
Pozdrawiam
Iwa
Obserwuj wątek
    • roztoczanski Re: Plac zabaw da dzieci w Zamościu 08.07.06, 23:19
      Bezposrednio na forum, to chyba sie nie da. Mozna wrzucic na serwer, a tu dac
      link. Jak przeslesz do mnie poczta zdjecie, to moge tak zrobic, albo jak wolisz
      dam adres serwera.
      Pozdrawiam.
    • czuk1 Re: Plac zabaw da dzieci w Zamościu 09.07.06, 08:33
      Jest przecież forum nasze fotograficzne - Roztocze.
      Zrobimy wyjątek i postawimy to zdjęcie.
      m
    • koziorozka Re: Plac zabaw dla dzieci 09.07.06, 09:51
      Na tym forum nie można zamieszczać zdjęć.
      Można tu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=795
      oraz tu:
      www.roztocze.net/forum_rol/viewforum.php?f=26
      Tutaj można tylko pokazać link do zdjęcia. Jeśli nie umiesz korzystać np. z
      ImageShack, to prześlij mi (zmniejszone do 1MB) foto a ja w twoim imieniu
      zamieszczę tu link.
    • iwa2004 CD plac zabaw 10.07.06, 09:46
      Wielkie dzięki za odzew i za pomoc w umieszczeniu zdjęć.
      Nie jestem mieszkanką Zamościa, ale często tu przyjeżdzam. Moja najbliżasza
      rodzina przeprowadziła się do tego cudownego miasta. Właśnie jestem na urlopie
      z moim 2 letnim synkiem i razem z nim i moim chrześniakiem wybrałam się na plac
      zabaw. Jakie było moje zdziwienie co tam ujrzałam jak wybrałam się na pobliski
      plac zabaw z dzieciakami. Brakowało tylko jeszcze strzykawek a może i gdzieś
      były w trawie. Chodzi o plac zabaw przy ulicy Kiepury za Miejskim Ośrodkiem
      Kultury. Rozumiem kilka papierków, bo trudno za każdym chodzic i sprzątać.
      Jednak ten plac zabaw jest chyba opuszczony przez dłuższy czas. Opuszczony ale
      nie przez dzieci, bo byli inni rodzice z maluszkami. A co śmieszne, że za
      ogrodzeniem wokół placu zabaw czyściutko. Nie wiem czy ten mój wątek coś
      zmieni, ale mam nadzieje, że tak. Po urlopie ja wyjadę do swojej miejscowości,
      ale tutaj zostanie mój chrześniak i wiele innych dzieci.
      Zdjęcia będą zamieszczone dzięki Waszej uprzejmości.
      Pozdrawiam wszystkich z wyjątkowego miejca jakim jest Zamość.
      • roztoczanski Re: CD plac zabaw 11.07.06, 00:39
        Zdjecia mozna obejrzec:

img479.imageshack.us/img479/2355/miniimg51106bv.jpg
        img474.imageshack.us/img474/7504/miniimg51129sp.jpg
        img153.imageshack.us/img153/7992/miniimg51136kv.jpg
        img107.imageshack.us/img107/480/miniimg51149zd.jpg
        img68.imageshack.us/img68/2154/miniimg51155bx.jpg
        Przeslalem rowniez 3 zdjecia na forum Roztocze, ale tam trzeba poczekac na
        aprobate moderatora, ale jak Mariusz obiecal, to nie bedzie problemu.
        Pozdrawiam.
        • koziorozka Re: CD plac zabaw 11.07.06, 09:09
          W piaskownicy nie ma piasku - poza tym nic na zdjeciach strasznego nie widzę :(
          Czemu je opublikowałaś?
          • mokad Re: CD plac zabaw 11.07.06, 11:33
            Podejrzewam, że bardziej chodziło o zbyt ubogie wyposażenie tego placu zabaw,
            chociaż ilość walających się papierków też razi! - przecież tam mają bawić się
            dzieci. Poza tym co to za piaskownica bez piasku? Huśtawki są chyba z czasów
            kiedy ja na nich bywałam ;) A kiedyś była tam nawet karuzela ...
            Szczerze mówiąc sama ze swoją latoroślą tam niedawno byłam i po prostu się
            zawiodłam. Jest tam zbyt mało atrakcji.
        • roztoczanski zdjecia placu zabaw cd 11.07.06, 21:16
          img338.imageshack.us/my.php?image=miniimg51093kn.jpg
          img472.imageshack.us/my.php?image=miniimg51160nw.jpg
          • roztoczanski Re: zdjecia placu zabaw cd 11.07.06, 22:42
            Mariusz zamiescil juz 3 zdjecia na forum Roztocze:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=795&w=45016964
      • sm205 Re: CD plac zabaw 13.07.06, 13:29
        Straż Miejska w Zamościu informuje, że wymieniony plac zabaw leży na prywatnym
        terenie ośrodka opiekuńczo-wychowawczego, a to znaczy, że teoretycznie jest
        przeznaczony tylko dla jego wychowanków. Został udostępniony publicznie na
        prośbę przewodniczącego zarządu osiedla, który chciał, aby dzieci z pobliskich
        bloków miały się gdzie bawić. Po rozmowie z administratorem obiektu
        dowiedzieliśmy się, że plac jest sprzątany raz w tygodniu, trawa jest koszona
        na bieżąco, niedaleko jest kontener na śmieci. Pan odpowiedzialny za porządki
        zobowiązał się bardziej przykładać do sprzątania, a my ze swojej strony
        postaramy się częściej patrolować ten rejon.
        Mamy nadzieję, że uda nam się wykorzenić niechlubne obyczaje niektórych
        mieszkańców Zamościa i przyczynić się do poprawy bezpieczeństwa i porządku na
        ulicach i placach naszego miasta.
        Jednocześnie prosimy mieszkańców o bieżące zgłaszanie wszelkich naruszeń
        porządku pod alarmowy numer Straży Miejskiej 986, co poprawi szybkość i
        efektywność naszych interwencji.
    • iwa2004 Re: Plac zabaw da dzieci w Zamościu 12.07.06, 13:28
      Wielkie dzięki roztoczanski za pomoc w zamieszczeniu zdjęć a właściwie ich
      zamieszczenie.
      Jeśli chodzi o ten plac zabaw to przeraził mnie jego wygląd. Nie chodzi tylko o
      ubogie wyposażenie. Przecież można je odmalować i odświeżyć i już może być
      kolorowo i radośnie. W piaskownicy nie ma piasku a przecież piasek nie jest
      taki drogi. Plac nie musi mieć najnowszego sprzętu, żeby był atrakcyjny.
      Najbardziej przeraziły mnie psie kupy, brudne butelki, mnóstwo papierków. Mam 2
      letniego szkraba i jak z nim idę na plac to chcę, żeby się tak bezpiecznie
      bawił. A na tym musiałam za nim chodzić i mówić "nie ruszaj", "nie dotykaj",
      itd. W końcu zabrałam dzieciaki i poszliśmy do parku na spacer. Zamość to takie
      cudowne miasto a takie miejsca to zła reklama. Może ja poprostu patrzę innymi
      kategoriami, bo mam dziecko. Samym dzieciom może to nie przeszkadza, ale mi
      jako matce dbającej o bezpieczeństwo i higienę bardzo.
      Pozdrawiam serdecznie
      • roztoczanski Re: Plac zabaw da dzieci w Zamościu 12.07.06, 17:26
        Chetnie pomoglem, tym bardziej, ze temat jest bardzo wazny i dotyczy wielu
        placow zabaw w Polsce. Najgorszy jest brud - psie odchody, potluczone butelki,
        pety itd.
        Niestety czesto sami opiekunowi przychodza z psami i papierosem w zebach.
        Brakuje nam nawyku dbania o czystosc, a przeciez miejsca przeznaczone dla dzieci
        powinny byc pod szczegolna ochrona. Wladze miejskie musza pamietac o sprzataniu
        takich obiektow, a sluzby porzadkowe powinny tego dopilnowac. Niestety
        rzeczywistosc jest inna.
        Pozdrawiam
        • marius68 Re: Plac zabaw da dzieci w Zamościu 12.07.06, 20:55
          Gdzie mieści się ten plac zabaw?
          Trzeba ustalić czy na terenie ktorejś Spóldzielni Mieszkaniowej, czy na terenie nalężącym do Miasta.
          Jest was (nas) trochę na tym forum, zawsze można zadwonić i pomęczyć odpowiedzialne za czystość
          osoby. Lub przynajmniej zasypać je e-mailami. Z za biurka urzędnika czasami nie widać wiele. Tym
          ludziom trzeba uzmysławiać co należy do ich obowiązków.
          Pozdrawiam
          Mariusz
          • czuk1 Re: Plac zabaw da dzieci w Zamościu 12.07.06, 22:35
            Masz rację imienniku. Jeszcze kilka m-cy temu to bum zrobił. Teraz nie mam już
            kontaktu z najgorzej zarządzającymi zasobami spółdzielczymi. I wiem ,że moja
            interwencja wsiowego internaty , nic by dała. Zarządzający wiedzą że jestem ze wsi.
            Przy okazji powiem,że na wsi problem placów zabaw nie istnieje.
            Mamy takie jak w mieście (przeważnie lepsze) oświetlenie, chodniki, sieć
            sklepów, przystanki autobusowe, ładnie utrzymane (na ogół)obejścia i
            ogródki kwiatowe, trawniki. Koszone sa bieżąco rowy.
            To jest w gminie Zamość.
            m
            • roztoczanski Re: Plac zabaw da dzieci w Zamościu 12.07.06, 23:18
              W Szczebrzeszynie problem porzadku na placu zabaw rozwiazano w prosty sposob -
              po prostu go nie ma :(
              Najnowsza linia rozwoju przewiduje, ze turysci beda siedziec na lysym placu
              przed urzedem i sa bezdzietni.
              • roztoczanski Re: Plac zabaw da dzieci w Zamościu 13.07.06, 12:08
                Na forum Roztocze sa nastepne trzy zdjecia iwy
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=795&w=45016964&a=45154180
                • koziorozka Re: Plac zabaw da dzieci w Zamościu 13.07.06, 13:51
                  sm205 napisał:
                  "Straż Miejska w Zamościu informuje, że wymieniony plac zabaw leży na prywatnym
                  terenie ośrodka opiekuńczo-wychowawczego, a to znaczy, że teoretycznie jest
                  przeznaczony tylko dla jego wychowanków. Został udostępniony publicznie na
                  prośbę przewodniczącego zarządu osiedla, który chciał, aby dzieci z pobliskich
                  bloków miały się gdzie bawić. Po rozmowie z administratorem obiektu
                  dowiedzieliśmy się, że plac jest sprzątany raz w tygodniu, trawa jest koszona
                  na bieżąco, niedaleko jest kontener na śmieci. Pan odpowiedzialny za porządki
                  zobowiązał się bardziej przykładać do sprzątania, a my ze swojej strony
                  postaramy się częściej patrolować ten rejon.
                  Mamy nadzieję, że uda nam się wykorzenić niechlubne obyczaje niektórych
                  mieszkańców Zamościa i przyczynić się do poprawy bezpieczeństwa i porządku na
                  ulicach i placach naszego miasta.
                  Jednocześnie prosimy mieszkańców o bieżące zgłaszanie wszelkich naruszeń
                  porządku pod alarmowy numer Straży Miejskiej 986, co poprawi szybkość i
                  efektywność naszych interwencji"

- Brawo!
                  • marius68 Re: Plac zabaw da dzieci w Zamościu 13.07.06, 14:00
                    Brawo!
                    Jak widać czasami wystarczy że ktoś zauważy, inny zadzwoni, aby zmieniać otaczenie na bardziej
                    przyjazne dla wszystkich.
                    Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
                    Mariusz
                  • roztoczanski Re: Plac zabaw da dzieci w Zamościu 13.07.06, 14:05
                    Tym wieksze brawa, ze to chyba pierwszy post sm205, jestem pod wrazeniem, ze
                    post iwy odniosl skutek. Wypadaloby za pare dni zrobic zdjecia i pokazac
                    odswierzony plac zabaw jako dowod, ze takie dzilania przynosza efekty. Moze ktos
                    pstryknie pare zdjec?
    • iwa2004 Pozdrawiam i dziękuję 14.07.06, 10:06
      Witam serdecznie jeszcze z Zamościa. Bardzo dziękuję za pomoc i zainteresowanie
      tematem placu zabaw dla dzieci. Uważam, że należy poruszać tematy, które nas
      drażnią i w jakiś sposób mogą zagrażać bezpieczeństwu naszemu i naszych dzieci.
      Mam nadzieję, że mój post coś zmieni akurat na tym placu zabaw. Dzisiaj wybiorę
      sie z dzieciakami i sprawdzę jak wygląda. W weekend wracam do swojego domku,
      ale będę zagladała na to forum i śledziła co się dzieje w przecudownym
      Zamościu.
      Iwa
      • roztoczanski Re: Pozdrawiam i dziękuję 14.07.06, 12:03
        Witaj!
        Jesli zobaczysz pozytywne zmiany na placu, to moze zrob ponownie pare zdjec,
        zeby pokazac, ze mozna cos w prosty sposob naprawic :)
        Pozdrawiam.
        • iwa2004 Re: Pozdrawiam i dziękuję 19.07.06, 17:13
          Już jestem u siebie z moim maleńśtwem. Niestety nie miałam okazji zajrzeć na
          ten plac zabaw. Jakby ktoś z Was był to prosże o informacje co i jak teraz
          wygląda. Jestem bardzo ciekawa.
          Pozdrawiam
          • roztoczanski Re: Pozdrawiam i dziękuję 19.07.06, 19:16
            Fajnie, ze szczesliwie dotarlas do domu, pewnie taka dluga droga z maluszkiem
            byla meczaca. Zagladaj do nas i zapraszamy ponownie, moze nastepnym razem
            pozwiedzasz pobliskie Roztocze :)
            Serdecznie pozdrawiam.
            • iwa2004 Do roztoczanski ... 21.07.06, 15:29
              Dzięki za życzliwe słowa. Tak rzeczywiście droga dla 2 letniego malucha w taką
              pogodę to jednak jest męcząca. Jednak mamy bardzo dobre połączenie Zamość -
              Warszawa. Na forum Zamość zaglądam bardzo często, bo lubię wiedzieć co sie u
              Was (u nas)dzieje. Jak przyjeżdzam do Zamościa to zawsze staram sie odwiedzić
              znajome strony. Tym razem zabrałam swojego malucha oczywiście na zawiedzanie
              Zamościa letnią porą. Byliśmy również w Zwierzyńcu i Krasnobrodzie. Uwielbiam
              roztocze i jakbym mogła to jeszcze dziś spakowałabym sie i wróciła w moje
              rodzinne strony.
              Bardzo mocno pozdrawiam i do miłego.
              Iwa
              • roztoczanski Re: Do roztoczanski ... 21.07.06, 21:25
                Ja raczej na tej trasie jechalem pociagiem, busy jada szybciej i przewaznie maja
                klimatyzacje, tylko ciasno. Najwazniejsze, ze szczesliwie dojechalas :)
                A jak synek - zaliczyl lazenie po Echu i zalawie w Krasnobrodzie, czy jescze za
                wczesnie?
                Pozdrawiam :)
                • iwa2004 Re: Do roztoczanski ... 23.07.06, 05:38
                  Wcześniej rónież jeżdziłam pociągiem, ale przez te przesiadki ostatnio w
                  Zawadzie to musiałam zmienić rodzaj lokomocji. No i nie miałam wyjścia tylko
                  bus, chociaż BIG STAR (tymi busami jeżdzę) a głównie jego kierowcy mają za nic
                  pasażera. Mam nieprzyjemne doświadczenie i to już nie pierwszy raz. Nie
                  twierdzę, że wszyscy kierowcy, ale ostatnio trafiłam na 2 nieprzyjemnych typów.
                  Ceny mają atrakcyjne i dlatego tyle ludzi jeżdzi akutar tymi busami. Synek
                  zaliczył oczywiście zalew w Krasnobrodzie. Dla niego to niesamowita frajda i
                  dla mnie również. Dzisiaj jedziemy na dalszy ciąg urlopu nad morze do moich
                  teściów.
                  Pozdrawiam serdecznie i do miłego.
                  • roztoczanski Re: Do roztoczanski ... 23.07.06, 08:00
                    To milego i udanego wypoczynku :)
                    Pogoda dopisuje. Moj synek (trzy i pol roku) wlasnie pod koniec czerwca
                    pierwszy raz zobaczyl morze. Woda byla zimna, ale nie chcial z niej wychodzic.
                    Teraz pyta kiedy znowu pojedziemy :)
                    Twoj chlopak chyba bedzie podroznikiem, tyle juz zwiedza :)
                    Serdecznie pozdrawiam
                    • iwa2004 Re: Do roztoczanski ... 07.08.06, 09:13
                      Już wróciliśmy. Mój synek też nie chciał wychodzić z morza. Jak przychodziliśmy
                      na plażę to od razu sie rozbierał i do wody. Chyba będie podróżnikiem, bo
                      jeżdzi i zwiedza od kiedy skończył 3 miesiące. No a teraz ma już 2,5 roku i
                      zabieram go wszedzie ze sobą. Oczywiście zawsze wcześniej sprawdzam miejsca
                      gdzie jedziemy aby były dostosowane do naszych potrzeb. Jestem typem mamy,
                      która uważa, że z małym dzieciekm można naprawdę wiele. Akurat mam wspaniałe
                      dziecko , pogodne i ciekawe życia i świata.
                      Pozdrawiam serdecznie.
                      • roztoczanski Re: Do roztoczanski ... 09.09.06, 22:39
                        Ja bylem ponad miesiac bez internetu, jezdzilismy z moim smykiem na wycieczki
                        rowerowe po Roztoczu, nie byly zbyt dlugie, bo jednak pod gore musielismy obaj
                        dralowac na piechote, najczesciej po Szczebrzeszynskim Parku Krajobrazowym,
                        obejrzelismy tame zbudwana przez bobry w Górecku Kościelnym, synkowi najbardziej
                        podobala sie blotnista sciezka, wracal caly czarny, a w kaloszach mial wode.
                        Pozdrawiam Twojego Malego Podroznika i Ciebie, zycze dalszych udanych wojazy :)
                        • iwa2004 Re: Do roztoczanski ... 10.09.06, 15:08
                          Dzięki za pozdrowienia i Was również bardzo pozdrawiamy.
                          Tez byliśmy w Górecku Kościelnym i w Szczebrzeszynie. Roztocze to wpaniałe
                          miejce do zwiedzania. A każde miejsce ma swój niepowtarzalny inny urok o
                          różnych porach roku.
                          Iwona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka