Dodaj do ulubionych

długi majowy weekend na Roztoczu

IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 28.04.03, 11:25
Piekna pogoda , urocze miejsca> jutro wyjeżdzam do Zamościa i na Roztocze
moze ktos jeszcze bedzie tam sędzał ten miły czas to prosze o swoje
wypowiedzi.

Uwielbiam tam spedzac swój wolny czas, wybieram sie do Krasnobrodu tak na
otwarcie sezonu , odwiedzę też Żwierzyniec i zobaczę jak sie maja koniki
Polskie i las las to jest moja pasja - spacery i wędrówki . Oczywiście
odpoczynek na łonie przxyrody ... to tez miłe . a kawę bedę pił przedomkiem
na wsi i mam nadzieje że temp. się sprawdzi i dociagnie do 25 stopni C?
Zal , ze tak niewiele osób tu pisze
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: szekla Re: długi majowy weekend na Roztoczu IP: *.dip.t-dialin.net 29.04.03, 00:16
      to jak juz w Zwierzyncu bedziesz to zobacz czy sa juz lody z czernicami, strzel
      pare fotek odnowionemu kosciolkowi na wodzie, moze nad "szumy" pojedziesz? -
      tam zrobilam niezle zdjecia przed paru laty:-)
      a w drodze do Zamoscia pozdrow Szczebrzeszyn, stare kamienne tablice na
      cmentarzu zydowskim, wstap do Michalowa i popatrz na palacyk Zamojskich w
      michalowskim parku....ech zazdroszcze ci tej dlugiej "wocheendy" i tej
      wycieczki po Roztoczu, nic to, kiedys sobie odbije :-)
      • Gość: terrot Re: długi majowy weekend na Roztoczu IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 05.05.03, 11:17
        Ich habe gestern abend aus lange Wochenende in Ost Polen zurickgekommen.
        Piekny, słoneczny długi weakend nja roztoczt to jest to. Darzę niezwykłą
        sympatią ten zapomniany zakątek Polski.
        Byłem także w Zamościu na manifestacji 3-cio majowej , wysłuchałem
        przemówienia Marcina Zamojskiego. znowu Zamojscy są wlodarzami Zamościa a to
        dobrze powinno przysłuzyć się miastu arkad. Wierzę , że ta rodzina pragnie aby
        Zamości rozwijał sie i rósł w siłę.
        Odwiedziłem też Krasnobród - gdzie miało miejsce otwarcie sezonu na majówce 3-
        cio majowej. W zalewie juz jest woda , widziałem nawet pierwszych odważnych
        zażywających kąpieli , narazie słonecznych. Znajomi wynajeli sobie domek nad
        zalewem a ja ich tam odwiedziłem - oddychac tym świeżym , zdrowym powietrzem
        jestem naładowany na kilka tygodni.
        Niestety Szeklo nie odwiedziłem Zwierzyńca ani Szumów, nie byłem też tam gdzie
        brzmi chrząszcz - ale wszystko przede mną , co jakiś czas pozwalam sobie na
        wypad na roztocze.
        Jeden z kolegów podzielił sie informacją , że zrobił sobie rowerową wycieczkę
        Zamość Krasnobród Zamość - a może jeszcze powiesz czy zrobiłes trasę przez
        Adamów czy przez Suchowolę ?
        Tez miałem sie zamiar wybrać na wycieczke rowerową po roztoczu ze znajomym ale
        niestety narazie sie nie udało. Przygotowałem zato rower i z pewnością w
        którąś majowa lub czerwcową sobote rusze na wypad w naturę.
        pozdrawiam
    • Gość: m.spidi Re: długi majowy weekend na Roztoczu IP: *.zamosc.info / 192.168.1.* 29.04.03, 12:11
      No, no ciekawe. Tak zachwycać się tą "nędzną" częścią naszej Polski. A może by
      tak tu pomieszkać, np. w tym Michalowie lub Bodaczowie a nawet i w Zamościu np.
      w wieżowcu na Zamoyskiego. Wszytko to pięknie wygląda z zewnątrz. No dobra
      również jestem fascynatem naszego kochanego Roztocza i tego Padołu jak kto
      woli, a oprócz tego to jeszcze tu mieszkam. I wiecie co kochani, cały czas
      podoba mi się to wszystko o czym piszecie, a w weekend to może sobie pojadę do
      Górecka. Jeszcze zobaczę. Pozdrawiam :)
    • Gość: jurek Re: długi majowy weekend na Roztoczu IP: *.zamosc.mm.pl 29.04.03, 20:29
      Wy przyjezdzacie, ja wyjezdzam :). Zamosc i Roztocze mam na co dzien, wiec dla
      odmiany jade poleniuchowac nad j. biale. A Roztocze powoli budzi sie do zycia
      po dlugiej zimie. Dzisiaj odbylem wycieczke rowerowa na trasie Zamosc-
      Krasnobrod-Zamosc. Fajnie bylo, ale jutro do roboty to chyba nie wstane :)
    • Gość: szekla Re: długi majowy weekend na Roztoczu IP: *.dip.t-dialin.net 29.04.03, 21:41
      oki doki m.spidi ale pogadac chyba mozna, no nie?
      a ja ani nad jezioro ani do Gorecka nie pojade tylko mala rundke motorem po
      gorach
      pozdrawiam i majowej pogody wszystkim zycze
    • Gość: szekla Re: długi majowy weekend na Roztoczu IP: *.dip.t-dialin.net 05.05.03, 18:29
      ...a u mnie dzis 29 stopni w cieniu:-( najlepiej w domu siedziec gdzie chlodno
      i komputer mruczy)
      Taaaaaka pogoda a tu pracowac trzeba, a moze to juz lato sie zaczelo;-)
      • jarek_t1 Re: długi majowy weekend na Roztoczu 09.05.03, 15:04
        Polecam "Rebizanty" nad rzeka Tanwia - i slynne na calym swiecie "szumy":-)

Te okolice sa szczegolnie urokliwe pobliska Puszcza Solska zaprasza na
        romantyczne spacery.
        W miejscowosci Susiec znajdziecie Panstwo zawsze wolne kwatery prywatne.
        Caly ten okreg polecam na tzw. agrowczasy.
        Doskonaly klimat i cisza oraz miejsca widokowe jak to na Kamiennej Gorze
        pomiedzy Huta Rozaniecka a Rebizantami pozostawiaja niezapomniane wrazenia
        (widok na cale Roztocze).
        Doskonala wyzerke jak rownie pokoje noclegowe oferuje "restauracja lesna" w
        Suscu polozona na uboczu od szlakow wedrownych.

Zapraszam
        • Gość: heliov Re: długi majowy weekend na Roztoczu IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 12.05.03, 08:39
          jarek_t1 napisał:

> Polecam "Rebizanty" nad rzeka Tanwia - i slynne na calym swiecie "szumy":-)
          >
          > Te okolice sa szczegolnie urokliwe pobliska Puszcza Solska zaprasza na
          > romantyczne spacery.
          > W miejscowosci Susiec znajdziecie Panstwo zawsze wolne kwatery prywatne.
          > Caly ten okreg polecam na tzw. agrowczasy.
          > Doskonaly klimat i cisza oraz miejsca widokowe jak to na Kamiennej Gorze
          > pomiedzy Huta Rozaniecka a Rebizantami pozostawiaja niezapomniane wrazenia
          > (widok na cale Roztocze).
          > Doskonala wyzerke jak rownie pokoje noclegowe oferuje "restauracja lesna" w
          > Suscu polozona na uboczu od szlakow wedrownych.
          >
          > Zapraszam

Zjexdziełem już wiele ładnych miejsc na Roztoczu ale w Rebizantach ani na
          Kamiennej Górze nie byłem , także z pewnościś się tam wybiorę przy najbliższej
          okazji.
          B. często bywam na Roztoczu połozonym blizej Zamościa czyli Krasnobród <
          Zwierzyniec ale napewno wyierzemy sie tez tam bo oczywiście lubie poznawać
          nowe miejsca.
          • Gość: MISIA Re: długi majowy weekend na Roztoczu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.03, 22:16
            Słuchajcie mam prośbę ,jeżeli znacie dobre miejsca( i tanie)gdzie można zjeść
            obiadek podczas tras rowerowych po Roztoczu to proszę o namiary , nazwę miejsca
            i adres.Interesuje mnie obszar od Szczebrzeszyna po Krasnobród , Zwierzyniec,
            Józefów,Biłgoraj i Susiec, czyli cały.Robię notatki na wakacje,będę wdzięczna
            za każdą wskazówkę od miejscowych.Pozdrawiam
            • Gość: terrot Re: długi majowy weekend na Roztoczu IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 19.05.03, 13:36
              Gość portalu: MISIA napisał(a):

> Słuchajcie mam prośbę ,jeżeli znacie dobre miejsca( i tanie)gdzie można
              zjeść
              > obiadek podczas tras rowerowych po Roztoczu to proszę o namiary , nazwę
              miejsca
              >
              > i adres.Interesuje mnie obszar od Szczebrzeszyna po Krasnobród ,
              Zwierzyniec,
              > Józefów,Biłgoraj i Susiec, czyli cały.Robię notatki na wakacje,będę
              wdzięczna
              > za każdą wskazówkę od miejscowych.Pozdrawiam

Choć jestem nie do końca "miejscowy" i nie mieszkam na stałe rejonie Roztocza
              to jednak uważam sie za "Zamościanina" a Tobie przekaże takie informację jakie
              posiadam.

Jeśli chodzi o Zwierzyniec najlepiej zjeść obiad w restauracji znajdującej się
              w pobliżu kościoła na wodzie w centrum , dokładnie po stronie stawu -
              przeciwnej od wejścia na wysepkę w kierunku kosciółka. Troche pogmatwałem ale
              mam nadzieję , że zrozumiesz.

Na trasie Zwierzyniec Krasnobród wspaniałe obiady serowoane są w chacie p.
              Stanisława Jachymka w Guciowie. Może nie należą do najtańszych ale za to są
              przygotowywane na miejscu i przepyszne.

• Gość: terrot Re: długi majowy weekend na Roztoczu IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 19.05.03, 13:46
                Gość portalu: terrot napisał(a):

>
                >
                > Choć jestem nie do końca "miejscowy" i nie mieszkam na stałe rejonie
                Roztocza
                > to jednak uważam sie za "Zamościanina" a Tobie przekaże takie informację
                jakie
                > posiadam.
                >
                > Jeśli chodzi o Zwierzyniec najlepiej zjeść obiad w restauracji znajdującej
                się
                > w pobliżu kościoła na wodzie w centrum , dokładnie po stronie stawu -
                > przeciwnej od wejścia na wysepkę w kierunku kosciółka. Troche pogmatwałem
                ale
                > mam nadzieję , że zrozumiesz.
                >
                > Na trasie Zwierzyniec Krasnobród wspaniałe obiady serowoane są w chacie p.
                > Stanisława Jachymka w Guciowie. Może nie należą do najtańszych ale za to są
                > przygotowywane na miejscu i przepyszne.

Ten liścik powyżej wysłałem naciskająć dwa razy spacje choć nie chciałem tego
                jeszcze zrozbić - przez przypadek - także dlatego by ł taki nieskładny i
                niedokończony.
                Ale juz niech tak zostanie co robic.

W Krasnobrodzie można znaleźć coś dobrego w jednej z knajp przy zalewie. Muszę
                powiedzieć , ze może posiłki tam oferowane nie są jeszcze tak smaczne ale
                jednak z roku na rok co raz lepsze.

Ewentualnie polecam restaurację Tadeusza Wszoły na Pszczelińcu od zalewu ok.
                800 metrów w górę - każdy mieszkańiec Krasnobrodu zna Pszczeliniec i napewno
                naprowadzi...

W Suścu wydaje mi się , że najlepsza knajpa znajduje się w pobliżu młyna ,
                przy wejściu na trase szumów..., ale tutaj spodziewam sie , że ktos mnie
                poprawi gdyż dawno byłem w Suścu.

W Majdanie Sopockim mozna zjeść niezły obiadek w poblizu zalewu

To smacznego
                pozdrawiam
    • Gość: terrot Re: długi majowy weekend na Roztoczu IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 23.05.03, 15:42
      A postanowiłem tutaj napisać parę słów, gdyz właśnie zaczyna się kolejny
      weekend a ciagle trwa maj.
      Otóż jadę do Zamościa , pogoda zapowiada siem doskonale , ma byc około 25
      Stopni, a prawdopodobnie zostane do poniedziałku bo wtedy ma być nawet 30 st.
      a ja jestem spragniony upału jak ryba wody. Ma zamiar też zobaczyc na żywo co
      tam z tym Forum gos.
      A zatem do napisania

Bis bald
      • Gość: MISIA Re: długi majowy weekend na Roztoczu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.03, 21:38
        DZIĘKI,dzięki,dzięki.Za wszystko!
        • czuk1 Re: długi majowy weekend na Roztoczu 27.05.03, 21:50
          To my tubylcy dziekujemy za to , że tak Wartościowy Turysta /ka/ zechciał/a/
          zgłębiać swoje wrażenia... też na Zamojszczyżnie, na Roztoczu.

obserwator P.MISI
        • Gość: terot Re: długi majowy weekend na Roztoczu IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 28.05.03, 09:23
          Gość portalu: MISIA napisał(a):

> DZIĘKI,dzięki,dzięki.Za wszystko!

A proszę bardzo ...
          Można wiedzieć kiedy się wybierasz?
    • wiloa weekend na Roztoczu rok pozniej:) 18.07.04, 10:34
      poczytalam jeszcze o zeszlym lecie a przypominam sobie ze bylo cieplej i tu sie
      to potwierdza
      a osob juz pisze troche wiecej:) pozrow. wiola
      • czuk1 Re: weekend na Roztoczu rok pozniej:) 18.07.04, 11:14
        wiloa napisała:

> poczytalam jeszcze o zeszlym lecie a przypominam sobie ze bylo cieplej i tu
        sie
        >
        > to potwierdza
        > a osob juz pisze troche wiecej:) pozrow. wiola

I na Roztoczu-właściwym też wypoczywa troche więcej ludzi. To cieszy
        kwaterodawców. Myślę, że z wypoczynku bedą zadowoleni. Na trasach jeżdzi dużo
        samochodów z rowerami na dachach. Ale nie ma w tym nic dziwnego. W porównaniu
        do innych miejsc atrakcyjnych Roztocze i Zamość jest atrakcją -
        • wiloa Re: weekend na Roztoczu rok pozniej:) 18.07.04, 17:59
          ale mam nadzieje ze te rowery zdejmuja z dachow i padeluja tez czasami?
          • januszx Re: weekend na Roztoczu rok pozniej:) 20.07.04, 15:09
            Przypomniałęm sobie te miłe , wakacyjne weekendy sprzed roku, a wiele spośród
            nich spędziłem na roztioczańskich dróżkach..ach...
            Pozdrawiam
            J - t:)
    • szekla Re: długi majowy weekend na Roztoczu 23.07.04, 00:10
      ech Januszu jak ja Ci tych chwil zazdroscilam:-)
      • benia30 Re: długi majowy weekend na Roztoczu 23.07.04, 00:38
        szekla napisała:

> ech Januszu jak ja Ci tych chwil zazdroscilam:-)

Oj, Szeklo, a teraz nadchodzi Twoja chwila... Teraz Janusz będzie zielenił się
        z zazdrości :-)))
        Pozdrawiam!
        benia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka