Dodaj do ulubionych

dobre wiadomości

05.07.03, 18:13
Cieszy bardzo turystów, regionalistów i nas mieszkańców Zamojszczyzny
wiadomość /Roztocze on line/ o przygotowaniu i podjęciu rewitalizacji
kompleksowej Starego Miasta. Powtórzy się wielki remont z lat 1979-80,
podjete zostaną nowe oczekiwane renowacje. Będzie wielka budowa, miejsca
pracy, a potem wielkie rzesze turystów ... i ożywienie gospodarcze Zamościa.

pzdr Mariusz
Obserwuj wątek
    • Gość: terrot Re: dobre wiadomości IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 07.07.03, 09:33
      Zgadzam sie z Tobą , rzeczywiście projekty renowacji starówki są szansą dla
      naszego Zamoscia a takze regionu.
      Przecież turystyka to jedna z podstawowych gałęzi rozwoju Zamościa i Roztocza
      a turysci co raz częściej odwiedzają ten region. Ważne jest żeby zapewnić im
      wysoki poziom świadczonych usług . Pieniądze , które najprawdopodobniej
      popłyną do Zamościa wydatnie w tym pomogą.
      Przez dłuzszy czas nie zabierałem głosu ale trzeba od czasu do czasu włączyć
      sie do dyskusji.
      pozdrawiam
      • Gość: uczennica Re: dobre wiadomości IP: *.stary-zamosc.sdi.tpnet.pl 26.07.03, 01:15
        a odnowia 1 LO ? bo ta szkola sie zawali niedlugo. ja wiem ze to zabytem i tam
        wielkich zmian nie mozna wprowadzac, ale wymienic do konca okna albo pomalowac
        szkole z zewnatzr to by sie przydalo. Ze juz nie wspomne o tych dwoch ruderach
        przed szkola - cala starowka odnowiona prawie ... wlasnie prawie bo to te dwa
        budynki sie wala tylko :/
        • bs13 Re: dobre wiadomości 26.07.03, 07:37
          Gość portalu: uczennica napisał(a):

> a odnowia 1 LO ? bo ta szkola sie zawali niedlugo. ja wiem ze to zabytem i
          tam
          > wielkich zmian nie mozna wprowadzac, ale wymienic do konca okna albo
          pomalowac
          > szkole z zewnatzr to by sie przydalo. Ze juz nie wspomne o tych dwoch
          ruderach
          > przed szkola - cala starowka odnowiona prawie ... wlasnie prawie bo to te dwa
          > budynki sie wala tylko :/
          Dziękuję przekażę Twoje b.słuszne uwagi na forum Roztocze on line.
          Ma być w budynku Akademii tworzona Państwowa Wyższa Szkoła napewno bedą musieli
          rozebrać rudery wokół /ale to mniejszy problem/.Na remont budynku Akademii
          Zamojskiej trzeba już miliony. Jeśli by się znalazły - to trzeba wyprowadzić na
          okrez remontu I LO. Elewacje Akademii /jako makijaż/robione były w latach 80-
          tych. Mogliby /rzadzący Zamościem tę operację powtórzyć, ale czy staruszce
          pomoże makijaż? Najgorsze, że przez dziesiątki lat nie rozwiazywany jest problem
          remontu kapitalnego budynku - tak związanego z historią Polski - Akademii
          Zamojskiej.
          pzdr stach
          • Gość: terrot Re: dobre wiadomości IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 04.08.03, 15:04
            W Rzeczpospolitej 3-ciej, bądź co bądź...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka