jasia37 29.09.08, 08:28 czy zmienilibyscie z GbR na GmbH,mam taki zamiar wiem ze chronie przez to swoje mienie prywatne,macie jakies doswiadczenia na co trzeba uwazac w gmbH,dzieki za info Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konrad-walenrod chronie przez to swoje mienie prywatne... 29.09.08, 11:20 jasia37 napisała: > czy zmienilibyscie z GbR na GmbH,mam taki zamiar wiem ze chronie > przez to swoje mienie prywatne,macie jakies doswiadczenia na co > trzeba uwazac w gmbH,dzieki za info ×××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××× W przeszłości byli już tacy cwaniacy. Chcieli swoją rodzinę i gospodarstwo domowe jako GmbH zadeklarować. Ale Urząd Podatkowy wywiódł ich szybciutko na właściwą drogę... ----------------------- Odpowiedz Link
jasia37 Re: GbR......... 30.09.08, 10:45 dziekuje za odpowiedzi,jezeli to tylko sprawa kredytow to nie mam zamiaru ich brac,myslalam moze ze sa jakies inne sprawy ktore powinnam miec na uwadze,co prawda bede chciala zrobic to z adwokatem i on ma mi powiedziec za i przeciw gmbh ale nie raz sie nawinie jakis punkt o ktory powinnam go zapytac,jak cos to za wszelkie info dziekuje pozdr Odpowiedz Link
konrad-walenrod Die Limited, eine englische GmbH 30.09.08, 12:21 jasia37 napisała: > dziekuje za odpowiedzi,jezeli to tylko sprawa kredytow to nie mam > zamiaru ich brac ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ A tym już myślałaś? Powstają w Niemczech, jak grzyby po deszczu i nie trza tak wielkiej gotówki jak przy GmbH. (...) Die Limited, eine englische GmbH, ist mittlerweile weltweit in jedem Mund. Wer ein Unternehmen gründen möchte, der steht vor der Entscheidung für welche Gesellschaftsform soll er sich entscheiden. Manchmal ist eine Limited, englische GmbH keine so schlechte Wahl. Die deutsche GmbH Gründung ist komplizierter aber teilweise auch sicherer. (...) www.dir-info.de/themen/limited-englische-gmbh.html Odpowiedz Link
gadupa Spadaj z tym szajsem na forum London! 30.09.08, 13:46 Zadna solidna firma niemiecka nie bedzie robila gescheftow z tym podwodnym badziewiem. Po kiego ty tutaj wogole siedzisz? Odpowiedz Link
gadupa Re: GbR......... 30.09.08, 10:53 Ty chyba zwariowalas Chcesz rozmyslenia na temat GmbH opierac na radach tych nieudacznikow z tego forum ?! Masz forse na GmbH to zamelduj. Odpowiedz Link
jasia37 Re: GbR......... 09.10.08, 14:19 dzieki za wszystkie odpowiedzi i pewnie zamelduje to gmbh,ta angielska forme tez mi odradzono,ale dzieki za wasz czas i informacje.pozdr Odpowiedz Link
lewap.a Re: GbR......... 20.11.08, 15:24 Przekonanie o ochronie mienia prywatnego pod szyldem "GmbH" jest bledne.Radze zapoznac sie min. z §§ 67-75 Abgabenordnung (AO). Odpowiedz Link