Dodaj do ulubionych

Rewizjonizm

24.07.25, 05:56
m.youtube.com/watch?v=gbPZLrGoK7g&pp=ugUEEgJwbNIHCQnHCQGHKiGM7w%3D%3D
My już nie żyjemy w zachodniej cywilizacji. Teoretycznie jeszcze gdzieś tam uczą o Sokratesie , Platonie i podważeniu wszystkiego w dochodzeniu do prawdy. W praktyce jednak coraz częściej o czymś mówić nie można. Zaś przesuwane jest właśnie okno overtona w wskazywaniu coraz nowych win narodowi polskiemu. Najlepsze w tym wskazywaniu jest fakt że nic nie mają bo muszą wskazywać absurdy . Oni się przyzwyczaili zgodnie ze swoją postmodernistyczna ideologia że podbitych lunatyków prowadzi się narracjami . Świętymi niepodważalnymi.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Rewizjonizm 24.07.25, 06:01
      Braun wybudził z dogmatycznej drzemki . Nie chcę tu odnosić się do sensacji w duchu jak brytyjski agent wymyślił bajki o komorach i innych tego typu rewelacji. Jednak nie wiedziałem że w całkowicie oficjalnych faktach było tyle zmian w historii i pytanie może być na jakich podstawach przyjmuje się w takim razie dogmaty historyczne
    • dotera Re: Rewizjonizm 24.07.25, 06:08
      Naród polski ma więcej na sumieniu wobec samego siebie niż innych . Z prostego faktu że jesteśmy za słabi od wieków i nie mamy mocodawców na drugim końcu świata jak inni . Nie mamy historii kolonializmu. To my jesteśmy na różne sposoby kolonizowania tylko bardzo chcemy wierzyć że jesteśmy jak narody zachodu a nie bliżej nam do historii globalnego południa
      • dotera Re: Rewizjonizm 24.07.25, 06:18
        Mamy takie położenie że można nas brać w kleszcze dwóch ogni na różne sposoby a my nie mamy z kim zrobić tego samego . Zaś wersji historii w której to jeszcze jest możliwe nie chcemy dogmatycznie najbardziej.
    • dotera Re: Rewizjonizm 24.07.25, 06:26
      Chciałbym nie interesować się historia i polityka. Nie mam żadnych roszczeń do państwa , nie interesuje mnie władza. Interesują mnie skrajnie inne rzeczy. Żyje jednak w kraju w którym polityka i historia chce się nieustannie interesować tobą. My ciągle jesteśmy na froncie z jakimiś zaborcami, którzy chcą nas wykończyć na ile dadzą radę.
    • dotera Re: Rewizjonizm 24.07.25, 06:35
      Tam gdzie inni robili łapanki na Polaków czyli wejście armii czerwonej i komunizmu do którego wprost sympatię wykazywali tam byli przymuszeni ciężko okazuje się po latach. Tam gdzie Polaków ktoś do czegoś zmusza wróg który chciał naszej zagłady biologicznej wprost tam to my jesteśmy inicjatorami .
      • dotera Re: Rewizjonizm 24.07.25, 07:17
        Nas ciągle racza absurdami. Kwestia granatowej policji. Przypominam że po wojnie to towarzystwo miało wszelkie sądownictwo i prokuraturę pod sobą . Po wojnie sądy uznały że granatowa policja w żaden sposób nie kolaborowała. Mogły być pojedyncze przypadki jak wszędzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka