yvonne75 18.04.09, 18:25 ...czy ktos moze wie gdzie i jak mozna je kupic na terenie Niemiec? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: Produkty Ziaji... 18.04.09, 18:26 Chyba ich nie ma - co najwyzej przez internet. Odpowiedz Link
yvonne75 Re: Produkty Ziaji... 18.04.09, 18:31 patrzylam na ich stronie w necie ale jest mozliwosc conajwyzej skontaktowania sie z nimi przez maial ale nie wiem czy to tez odnosi sie do ewentualnej sprzedazy....cholera !!!!! Odpowiedz Link
fan.club No to kliknij w końcu na ten "kontakt"! 18.04.09, 18:37 www.ziaja.com/page/pl/kontakt/gdzie_kupic/e_sklep Odpowiedz Link
yvonne75 Re: No to kliknij w końcu na ten "kontakt"! 18.04.09, 19:01 ...co tez poslusznie uczynilam...duzo wczesniej niz tu napisalam!ukazaly sie adresy -i owszem-wszystkie w Polsce.Zaden z nich nie prowadzi sprzedazy wysylkowej. Odpowiedz Link
fan.club Dobry numer! 18.04.09, 19:55 Dobry, bo wszytkie te adresy umieszczono pod nagłówkiem e-sklepy. Czyżby to okreslenie w Polsce oznaczało co innego niż sklep internetowy, czyli sklep z wysyłką? Odpowiedz Link
znana.jako.ggigus napisz do nich 18.04.09, 20:05 byc moze ozesz zamowic razem z paroma znajomymi wieksza paczke( jakbys byla z okolicy Monachium, to ja sie dopisuje), ale wtedy jestes jakby zagr. podmiotem gosp. i potrzebujesz ten specjalny nr podatkowy VAT (ja mam taki, moge uzyczyc):)) ja tak zamowilam paczke z Bielendy, ale razem z paroma osobami Odpowiedz Link
annajustyna Re: napisz do nich 18.04.09, 20:07 Aa, to to Bielenda wtedy byla, a juz myslalam, ze tez Ziaja... Odpowiedz Link
ewa553 Re: napisz do nich 19.04.09, 10:25 ja uzywam tylko jednego kremu ziaji (z koziego mleka) i jestem bardzo zadowolona. Przywoze sobie raz w roku z Polski. Kazdy z nas przeciez albo tam jezdzi, albo ma odwiedziny stamtad i tak to trzeba organizowac. A skad Ty jestes? Jade w sierpniu na slub, to moge komus cokolwiek przywiezc. Odpowiedz Link
lepian4 Re: skora nie capi po takim kremie? 21.04.09, 07:58 Skora nie capi, ale Schleichwerbung nam sie szerzy. Ja potrzebuje eine gute Bohrmaschine. Wiesz, gdzie mozna kupic tanio i dobrze owo cudo teczniki? Moj kuzyn ma taki fajny sklep, ale zrobil urlop. Szkoda, bo czekac nie moge. Odpowiedz Link
ewa553 Re: skora nie capi po takim kremie? 21.04.09, 08:37 nie uwazam tego watku za Werbung. Dlaczego nie podzielic sie uwagami na temat uzywanych kosmetykow? Ja od Ziaji uzywam tylko tego jednego, reszte kosmetykow mam od Marberta i Stendhala:)))) A Bohrmaschine kupilam stosunkowo niedawno w Bauhausie. Cacko nie maszyna, ma taka raczke do trzymania druga reka, wlasnie sie przydala do przewieszania obrazow. Byla niedroga! Odpowiedz Link
florena82 Re: skora nie capi po takim kremie? 27.04.09, 18:21 Matko czy wy po Polsku nie mozecie pisac? rozumiem ze czasami czegos nie da sie przetlumaczyc, ale "Bohrmaschine" ?? Odpowiedz Link
shabbat.shalom Matko czy wy po Polsku nie mozecie pisac? 27.04.09, 22:22 florena82 napisała: Matko czy wy po Polsku nie mozecie pisac? rozumiem ze czasami czegos nie da sie przetlumaczyc, ale "Bohrmaschine" ?? --------------------------------------------- Odpowiedz Link
jureek Re: Matko czy wy po Polsku nie mozecie pisac? 28.04.09, 18:10 florena82 napisała: > Slazak? Ja jestem Slązakiem. I co z tego? Jura Odpowiedz Link
florena82 Re: Matko czy wy po Polsku nie mozecie pisac? 28.04.09, 21:21 Nie wiem, po prostu jak slysze na ulicy osoby mowiace po Polsku, wtracajace co jakis czas niemieckie slowo - to pozniej w wiekszosci okazuje sie, ze te osoby pochodza ze Slazka ... Odpowiedz Link
shabbat.shalom Re: Matko czy wy po Polsku nie mozecie pisac? 29.04.09, 09:15 jureek napisał: Ja jestem Slązakiem. I co z tego? Jura ------------------------------ Odpowiedz Link
reif.fuer.die.psychiatrie Re: skora nie capi po takim kremie? 21.04.09, 11:01 Polnische Haut verträgt nur polnische Produkte ! Odpowiedz Link
reif.fuer.die.psychiatrie Re: skora nie capi po takim kremie? 21.04.09, 11:05 Lepian, krecisz cos, 1 € Laden nie prowadzi wiertarek Odpowiedz Link
henwoj2 Re: VAT 26.04.09, 14:09 Napisz coś więcej o załatwieniu takiego numeru,żeby można było bez VATu w Polsce kupować. Interesuje mnie (pewnie niektórych również) cała procedura załatwiania. Mogła byś wątek założyć. Było by klarownie. Odpowiedz Link
znana.jako.ggigus napisalam do Bielendy 26.04.09, 16:13 i to oni mi to zaproponowali, potrzebowali tylko nru platnika VAT-u i to wsz. Bo kupowalam z zagranicy. Nie wiem, na ile to byl legalny chwyt, ale kosmetyki byly tanie, tansze niz wp olskich hurtowniach. Mankiem byla przesylka, bo sporo koszotwala, wiecej niz zwyczajna przesylka pocztowa, ale to byla jakas zaufana firma Bielendy. Czyli piszesz fo firmy i podajesz, ze z zagranicy i chcesz kupic i juz. Odpowiedz Link
annajustyna Re: napisalam do Bielendy 26.04.09, 16:29 A potem powinnas byla odprowadzic VAT w DE. Tak na moja logike (byc moze bledna). Odpowiedz Link
znana.jako.ggigus byc moze 26.04.09, 23:56 nie wiem, moze jest VAT od jakiejs sumy? nie dzwonilam do FInamtu i nie pytalam, nie zajmuje sie tym regularnie, zarobkowo Odpowiedz Link
margotje Re: napisalam do Bielendy 03.05.09, 22:45 annajustyna napisała: > A potem powinnas byla odprowadzic VAT w DE. Tak na moja logike (byc moze bledna > ). a niby z jakiego tytulu? Odpowiedz Link
znana.jako.ggigus no wlasnie 03.05.09, 23:57 ponizej pewnej sumy nie trzeba placic vatu, a jedna transakcja na rok wiosny urz. skarbowemu nie czyni. Odpowiedz Link
misiucha1 Re: Produkty Ziaji... 21.04.09, 13:22 Yvonne o jaki krem dokladnie ci chodzi?pozdrawiam Odpowiedz Link
sisterkaz Re: Produkty Ziaji... 24.04.09, 19:02 Proponuje popytac w polonijnych sklepach,sama sie tam zaopatruje w produkty Ziaji,w Siegen konkretnie . Odpowiedz Link
florena82 Re: Produkty Ziaji... 26.04.09, 10:26 Zawsze pozostaje ebay: http://beauty.search.ebay.de/Ziaja_Beauty-Gesundheit_W0QQcatrefZC11QQcoactionZcompareQQcoentrypageZsearchQQcopagenumZ1QQdfspZ32QQflocZ1QQfromZR40QQftrtZ1QQftrvZ1QQga10244Z10425QQsabfmtsZ1QQsacatZ12155QQsaobfmtsZclassifiedQQsaobfmtsZinsifQQsaslcZ2 Odpowiedz Link
annajustyna Ludzie, litosci! ZiaI, bez jot... 26.04.09, 11:33 Odmiana jak nadzieja, knieja etc. Odpowiedz Link
ewa553 Re: Ludzie, litosci! ZiaI, bez jot... 28.04.09, 08:44 Dostalam list od Mai? Nie, nie, protestuje, list jest od Maji, Majki itd!! Odpowiedz Link
annajustyna Re: Ludzie, litosci! ZiaI, bez jot... 28.04.09, 09:06 Tylko i wylacznie od Mai! Na nic sie nie zadza protesty, takie sa reguly. Odpowiedz Link
znana.jako.ggigus nie masz racji 29.04.09, 00:09 Maja, Maji, bo Mai to bylby list od Mai Odpowiedz Link
znana.jako.ggigus uuups sorek annajustyna 29.04.09, 00:10 ma racje, sprawdzilam w slowniku, bo pomyslalam o nadziei i kniei Odpowiedz Link
annajustyna Re: uuups sorek annajustyna 29.04.09, 09:28 O odmianie imienia Maja toczyla sie swego czasu dyskusja na forum o imionach - okazalo sie, ze wiele mam, ktore tak nazwalo wlasne dzieci, odmienia niepoprawnie :/. Odpowiedz Link
leziox Re: uuups sorek annajustyna 30.04.09, 20:49 Zawodowo bywam w kraju ze dwa razy miesiecznie.Moge przywozic potrzebujacym rzeczy na zamowienie,bo z powrotem wracam raczej na pusto.Byleby nikt nie zamawial altanki na dzialke :-).Ziaja to popularna firma kosmetyczna,nie ma klopotow zakupienia tego co komu potrzebne w kraju. Odpowiedz Link
yvonne75 Re: uuups sorek annajustyna 03.05.09, 17:50 Yyyyyyy.....i co? kupisz mi plyn do higieny intymnej?!nie wiem czy altanka nie sprawilaby mniej problemu:) Odpowiedz Link
annajustyna Re: uuups sorek annajustyna 03.05.09, 17:53 Yvonne, padlam:) Osobiscie polecam z wyciagiem z debu Bielendy:). Odpowiedz Link
yvonne75 Re: uuups sorek annajustyna 03.05.09, 17:57 jak bede miala okazje to ...uhm....zastosuje:)wlasnie sie doczytalam ze Ziaja wlasnie obordzila w rozmaite plyny i plyniki-dlatego dziwi mnie ze cholera taka firma i nie ma tu zadnego przedstawicielstwa...no chyba ze ma,ale ja o tym nie wiem:( Odpowiedz Link
shabbat.shalom Re: Produkty Ziaji... 04.05.09, 07:59 yvonne75 napisała: > ...czy ktos moze wie gdzie i jak mozna je kupic na terenie Niemiec? ------------------------------------ Odpowiedz Link
leziox Re: Produkty Ziaji... 04.05.09, 12:45 Problemem nie jest zakup plynu do higieny intymnej tylko przeslanie tego w Niemczech,w zaleznosci od tego gdzie mieszkasz,bo to naraza cie na dodatkowe koszty. Odpowiedz Link
leziox Re: Produkty Ziaji... 07.05.09, 07:15 Ps.nie mam zamiaru uprawiac tu kryptoreklamy :-) ale posiadam mozliwosci przewozu towarow o wadze do jednej tony na kraj,moze sie komus ta wiadomosc przyda.W razie jak co,kontakt na emalie gazetowa. Odpowiedz Link
zawzieta Re: Produkty Ziaji... 08.05.09, 19:43 yvonne75 napisała: > ...czy ktos moze wie gdzie i jak mozna je kupic na terenie Niemiec? Uczęszczam na kurs niemieckiego i dzisiaj widziałam krem Ziaji u koleżanki Szwedki. Myśle więc, że ona kupiła go na terenie Niemiec. Jak chcesz to dowiem sie gdzie go nabyła... Odpowiedz Link
florena82 Produkty Ziaja - Online Shop. 09.05.09, 12:43 prosze: www.ziaja-shop.de/ W sklepie musisz zamowic za minimum 5 €. Mindestbestellwert: EUR 5,00 Versandkosten: Die Versandkosten richten sich nach der Höhe des Bestellwertes: * EUR 0,00 bei einem Bestellwert von mindestens EUR 40,00 * EUR 1,50 bei einem Bestellwert von mindestens EUR 30,00 * EUR 2,50 bei einem Bestellwert von mindestens EUR 20,00 * EUR 3,50 bei einem Bestellwert unter EUR 20,00 Odpowiedz Link
yvonne75 Re: fajny link!!! 19.05.09, 20:04 bardzo dzeikuje wszystkim za okazane zainteresowanie watkiem.dzeiki za link,ale...sposrod wybranych produktow nie ma tego ktorego szukalam.niestety... Odpowiedz Link