tetys 15.03.06, 22:02 Nocne pogaduchy tak nam się rozrosły, że zakładam nowy wątek:) Witam nocnych marków! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 15.03.06, 22:08 Pomysłowy jesteś, lecz ja dzisiaj leniuchuję i kończę pracę w godzinach wczesnowieczornych! Do usłyszenia jutro! Miłych snów!!! Odpowiedz Link
tetys Re: Nocne Pogaduchy 3 15.03.06, 22:09 Dobranoc! Przypomnij mi Gaju, żebym w niedzielę na demonstrację wziął płytkę z arabskim! Bo zapomnę i będę się wracał 40 km:)) Odpowiedz Link
gajasirocco Poranne Pogaduchy 3 16.03.06, 10:29 ...byle nie piechotą! A więc do zobaczenia na wiecu... Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 16.03.06, 20:55 Ja na stanowisku w Karawanseraju! Dopiero się wzięłam za prasówkę i czytam o kryształowych łzach dziecka...(więcej w prasie) Odpowiedz Link
tetys Re: Nocne Pogaduchy 3 16.03.06, 21:38 Miłego wieczoru! A ja się uczę właśnie o potopie szwedzkim i o baroku...Idę zrobić karkade na orzeźwienie:)) Odpowiedz Link
tetys Re: Nocne Pogaduchy 3 16.03.06, 21:54 Jednak zamiast karkade jest smaczny czaj zielony prosto z Indii:) I muzyka rodem z Bollywood. I książka do historii...;) Odpowiedz Link
tetys Re: Nocne Pogaduchy 3 16.03.06, 22:12 Prawda? Taka polsko - indyjska:)) A herbatkę mam taką smaczną, bo z całych liści, a nawet całe gałązki się trafiają. Także prawdziwa zielona herbata, nie jakiś sproszkowany pył z supermarketu:)) Chociaż osobiście za zieloną herbatą nie przepadam, wolę kwaśną egipską:) Odpowiedz Link
kkaminska Re: Nocne Pogaduchy 3 16.03.06, 22:18 Ja popijam zieloną z grejpfrutem...palce lizać hehe Odpowiedz Link
tetys Re: Nocne Pogaduchy 3 16.03.06, 22:21 Zielona z grejpfrutem? To dopiero połączenie:)) Odpowiedz Link
kkaminska Re: Nocne Pogaduchy 3 16.03.06, 22:36 Nietypowe zgadzam sie, ale smakuje wybornie :) Odpowiedz Link
tetys Re: Nocne Pogaduchy 3 16.03.06, 22:40 Nie wątpię, może kiedyś sróbuję:) Na razie od dłuższego czasu chodzi mi po głowie słodziutki arbuz(oraz zaliczenie z historii)...mniam! Odpowiedz Link
kkaminska Re: Nocne Pogaduchy 3 16.03.06, 23:09 Oj ale mi smaka narobiłeś ;) Normalnie pierwsza rzecz we wtorek to będzie arbuzisko ;)))) Odpowiedz Link
tetys Re: Nocne Pogaduchy 3 16.03.06, 23:17 A kiedy będzie moje arbuzisko? W czerwcu...?:(( Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 17.03.06, 22:03 I jak tam wieczorny piątek spędzacie? Beduinka w Aleppo, Tetysek gdzieś baluje, a ja pilnie pracuję w Karawanseraju...Spodziewam się jeszcze zaocznej studentki na nockę, więc cierpliwie czekam i załatwiam dla zabłądzonych Egiptomaniaczek bileciki powrotne z HRG! Odpowiedz Link
tetys Re: Nocne Pogaduchy 3 17.03.06, 22:09 Ja prowadzę zaciętą dyskusję na temat nietolerancji religijnej i medialnego 'syfu' wciskanego europejczykom i amerykanom przez TV. Ale to wątek na inny temat:)) Właśnie dowiedziałem się np., że po zamachach 11 września w całym świecie arabskim zaczęto wielkie świętowanie... Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 17.03.06, 22:17 A ja posądzałam Cię o jakieś zabawy, a Ty takie poważne dysputy prowadzisz... A w Karawanseraju nadal klienci zamawiają wycieczki do Egiptu! Odpowiedz Link
kkaminska Re: Nocne Pogaduchy 3 18.03.06, 00:28 A ja właśnie wróciłam z kina. "Hostel"...bardziej chorego filmu już chyba ludzkość nie wymyśli. W każdym razie mam taką nadzieje... Ogólnie po kinie wieczór miły choć już rozpoczęłam pierwsze pożegnania... Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 18.03.06, 23:14 Włączyłam sobie ponownie film o Tunezji oraz Libii i podziwiam cudowne jeziora na Saharze! Przepiękne!!! Odpowiedz Link
tetys Re: Poranne Pogaduchy :) 19.03.06, 10:57 Dziś mam duzo do zrobienia, niedługo wychodzę już z domu, powoli kierując się w stronę placu Zamkowego:) Do zobaczenia! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Poranne Pogaduchy :) 19.03.06, 11:24 A ja się chyba spóżnię, bo przed 12 mam jeszcze klientów na Egipt, więc muszę poczekać... Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Poranne Pogaduchy :) 19.03.06, 12:38 Tetysku! Reprezentuj godnie Karawanseraj, bo mogę się nie wyrobić, dopiero teraz przyszli Egiptomaniacy po bileciki! Myślami jestem z Wami na Placu Zamkowym! Odpowiedz Link
tetys Re: Poranne Pogaduchy :) 19.03.06, 16:34 No i jestem! A więc było przede wszystkim zimno, ale atmosfera jakże gorąca! Mnóstwo ludzi, w większości młodych, ale także tych starszych, 50+:) Policja jak zwykle niezbyt miła, ale to chyba normalne przy takich akcjach. Powalające były przyśpiewki, np. przy pałacu prezydenckim "Gdzie jest kaczka? Nie ma, nie ma jej..." Ale niektóre były chamskie, a wręcz wulgarne...tych nie będę przytaczał. "Żadnej krwi - za ropę!" Pozdrawiam! Odpowiedz Link
gajasirocco Popołudniowe Pogaduchy :) 19.03.06, 17:18 A ja się nie wyrobiłam, miałam dzisiaj niesamowity ruch. Wiedziałam, ze mnie godnie zastąpisz, a ja Ci w zamian jutro wiosenkę przyślę, taką słoneczną, cieplutką, zielono-kwitnącą (i schowam na zaplecze szuflę do śniegu, by nie wywoływać wilka z lasu)! Odpowiedz Link
tetys Re: Popołudniowe Pogaduchy :) 19.03.06, 17:29 Ok - czekam na wiosnę:) Tymczasem w środę zawitam u Ciebie w Karawanseraju, po wykładzie o islamie w Ambasadzie USA:) Czyli tak gdzieś koło 17. Będziesz? Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Popołudniowe Pogaduchy :) 19.03.06, 17:33 Oczywiście będę na stanowisku w Karawanseraju. Zapraszam na wiosenną herbatkę!!! Odpowiedz Link
beduinka Re: Nocne Pogaduchy 3 19.03.06, 18:01 a ja dzisiaj w nocy z wami nie pogadam, bo wybieram sie na koncert Odpowiedz Link
tetys Re: Nocne Pogaduchy 3 19.03.06, 18:03 Ja dzisiaj miałem koncert na Nowym Świecie:) Tylko nogi zmarzły:) Odpowiedz Link
gajasirocco Jeszcze nie nocka! Wytrzymajcie ciut, ciut....! 19.03.06, 18:12 Tobie marzną, Beduince przemakają... a mi sztywnieją przy pracy komputerowej w Karawanseraju! Biedne te nasze nóżki!!! Odpowiedz Link
beduinka Re: Jeszcze nie nocka! Wytrzymajcie ciut, ciut... 19.03.06, 18:15 no ale nocka mnie tu nie bedzie a po za tym u mnie jest 19:15... jeszcze ciut ciut i dobranocka i spac Odpowiedz Link
beduinka Re: Nocne Pogaduchy 3 19.03.06, 18:13 ja bede miala w cytadeli Halab - piosenkarz: Sabah Fakhry Odpowiedz Link
gajasirocco Wczesnowieczorne Pogaduchy 3 19.03.06, 18:32 Podawaj dokładne adresy, bo nie trafimy....więc baw się dobrze! Odpowiedz Link
beduinka Re: Wczesnowieczorne Pogaduchy 3 19.03.06, 18:40 gajasirocco napisała: > Podawaj dokładne adresy, bo nie trafimy....więc baw się dobrze! ja juz jestem w srodku w budynku, chociaz koncert za godzine sie rozpocznie pan Sabah teraz mikrofony wyprobowuje - wystarczy, ze 10 krokow zrobie i moge go widziec jak do sali macie dojsc - z fala tlumow najlepiej :)))) Odpowiedz Link
tetys Re: Wczesnowieczorne Pogaduchy 3 19.03.06, 18:49 To pozdrów go od nas, jak masz okazję:) Odpowiedz Link
beduinka Re: Wczesnowieczorne Pogaduchy 3 19.03.06, 18:53 tetys napisał: > To pozdrów go od nas, jak masz okazję:) jak na razie gosciu z jego chorku przeszkadza mi w pisaniu i zaprasza na jego wlasny koncert :))))) Odpowiedz Link
beduinka Re: Nocne Pogaduchy 3 19.03.06, 19:26 glodna jestem ide posluchac muzyki :-))))))))))) Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 19.03.06, 22:04 A jutro wiosenka się zaczyna!!!!!!!! Życzę WAm słoneczka, ciepełka, częstych wyjazdów do naszych ukochanych KA...i miłych snów! I oczywiście powodzenia w szkole, podczas matur, egzaminów, w pracy, w domach rodzinnych, zdrówka i czego sobie na wiosnę zażyczycie! Odpowiedz Link
beduinka Re: Nocne Pogaduchy 3 19.03.06, 22:12 gajasirocco napisała: > A jutro wiosenka się zaczyna!!!!!!!! raczej pojutrze (jak chcesz to wejdz na messengera - teraz) Odpowiedz Link
beduinka Re: Nocne Pogaduchy 3 19.03.06, 22:10 teraz to juz chyba czas na nocne pogaduchy - godz. 23:07 pana Sabaha (Poranka) - nazwalabym Wieczorem mnie troche przysypial, ale ludziom bardzo sie podobalo koncert trwa nadal - ale dla nas dziennikarzy nawet na terenie tej sali koncertowej przygotowano komputery z netem, bysmy mogli byc na biezaco w kontakcie z naszymi redakcjami - wiec jestem w kontakcie z wami Odpowiedz Link
tetys Re: Nocne Pogaduchy 3 19.03.06, 22:15 Witaj dziennikarko:) Ja jako twój podwładny w naszej arabskiej redakcji mówię dobry wieczór:) Odpowiedz Link
beduinka Re: Nocne Pogaduchy 3 19.03.06, 22:18 tetys napisał: > Witaj dziennikarko:) > Ja jako twój podwładny w naszej arabskiej redakcji mówię dobry wieczór:) oni mnie tu sami przyklelili do dziennikarskiej swity - a wiec w niej tkwie witam redaktora Tetysa :)))) Odpowiedz Link
tetys Re: Nocne Pogaduchy 3 19.03.06, 22:26 Taa...kiedyś napisałem 2 artykuy do gazety w UK:) To były czasy;) wymyślony numer dowodu osobistego, data urodzenia....:) Młodość:) Teraz słucham muzyki z Bollywoodzkiego filmu "Khabi Khushi Khabie Ghum". A co grają w Syrii w kinach? Odpowiedz Link
beduinka Re: Nocne Pogaduchy 3 19.03.06, 22:34 tetys napisał: > Taa...kiedyś napisałem 2 artykuy do gazety w UK:) > To były czasy;) wymyślony numer dowodu osobistego, data urodzenia....:) > Młodość:) > > Teraz słucham muzyki z Bollywoodzkiego filmu "Khabi Khushi Khabie Ghum". > A co grają w Syrii w kinach? filmy arabskie - o milosci badz komedie, amerykanskie w stylu zabili go i zabil... boolywood tez sie znajdzie Odpowiedz Link
tetys Re: Nocne Pogaduchy 3 19.03.06, 22:38 Chyba zacznę oglądać arabskie filmy:) A jak wygląda np. "Shrek" po arabsku? Ciekawe, czy w ogóle jest... Odpowiedz Link
beduinka Re: Nocne Pogaduchy 3 19.03.06, 22:41 tetys napisał: > Chyba zacznę oglądać arabskie filmy:) > A jak wygląda np. "Shrek" po arabsku? Ciekawe, czy w ogóle jest... jest... i na szczescie nie mowia w fusha jak w wiekszosci tlumaczonych kreskowek - lecz w dialekcie egipskim Odpowiedz Link
kkaminska Re: Nocne Pogaduchy 3 19.03.06, 23:52 Ja i tak najbardziej zlewam z "Ulicy Sezamkowej" ("Aleem Semsem") ;) Odpowiedz Link
beduinka Re: Nocne Pogaduchy 3 19.03.06, 22:51 dobranoc - u nas prawie polnoc, a ja jeszcze musze wrocic do hotelu a koncert sie jeszcze nie skonczyl :))) chilke poslucham i spac jutro - konferencja: Islam, a prawa czlowieka Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 19.03.06, 23:28 Dołączam do mojej dziennikarskiej gromadki. Specjalnie dla Was rezygnuję ze snu! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 19.03.06, 23:35 Chyba tak na poważnie pobiegłaś do łóżeczka. Uważaj na śpiwory oraz inne cennosci w tym gościnnym mieście! Do usłyszenia jutro, moja dziennikareczko! Odpowiedz Link
beduinka Re: Nocne Pogaduchy 3 20.03.06, 12:35 gajasirocco napisała: > Chyba tak na poważnie pobiegłaś do łóżeczka. Uważaj na śpiwory oraz inne > cennosci w tym gościnnym mieście! Do usłyszenia jutro, moja dziennikareczko! spac poszlam o trzeciej bo najpierw wysluchalam do konca koncertu a potem pojechalam samochodem z zastepca przewodniczacego Ligii Panstw Arabskich - bowiem o godz. 1 w nocy organizatorzy nie chcieli mi pozwolic samej wracac do hotelu i musialam byc odwieziona. A towarzystwo trafilo mi sie wysmienite - i samochod tez (ale o tym pssss) Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 20.03.06, 12:58 Napewno nikomu nie zdradzimy, z kim podróżujesz.... Odpowiedz Link
gajasirocco Poranne Pogaduchy 3 20.03.06, 09:09 No i zima się kończy, dzisiaj o 19,26 początek wiosny! (przynajmniej u nas, nie wiem, jak tam w dalekiej Syrii-może u Was jutro) Odpowiedz Link
beduinka Re: Poranne Pogaduchy 3 20.03.06, 12:40 u nas jutro obchodzony jest - Dzien Matki - Dzien Wiosny - a wsrod Kurdow Swieto Neiruz Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Poranne Pogaduchy 3 20.03.06, 12:59 ...i właśnie na to święto wybierali się do Syrii nasi "Kurdowie"...i nie zdążyłam Ci nic przekazać...czekamy na następne okazje! Odpowiedz Link
beduinka Re: Poranne Pogaduchy 3 20.03.06, 13:10 juz kilka miesiecy temu przekazalam ci liste potrzebnych drobiazgow :)))) coz jeszcze poczekam :)))))) Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Poranne Pogaduchy 3 20.03.06, 14:12 ...a ja wszystko z listy przekazałam Twojej koleżance. Dlaczego nie zabrała? Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 21.03.06, 02:55 W Karawanseraju trwają nocne prace...wysyłamy klientów w świat daleki....oj, dużo pracy!!! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 21.03.06, 03:28 Może warto się na trochę położyć?????? Kończę wysyłać grupę do Tunezji... Odpowiedz Link
bogbastet Re: Nocne Pogaduchy 3 21.03.06, 08:14 Gaju, ja bym padała już dawno na pychol o takiej godzinie. Odpowiedz Link
gajasirocco Poranne Pogaduchy 3 21.03.06, 08:57 Padam, padam...i znów trzeba dalej pracować. Oby do wyjazdu...Od paru dni nie czułam wcale powietrza, a to już wiosna! Odpowiedz Link
bogbastet Re: Poranne Pogaduchy 3 21.03.06, 12:16 Ale chyba bardzo lubisz to, co robisz, prawda? Wtedy łatwiej przetrwać taki natłok zajęć. Mieszkam daleko, więc nie mogę Ci pomóc inaczej niż trzymając kciuki, a kwiecień i Egipt coraz bliżej:) Zazdroszczę Ci tego wyjazdu, oczywiście tylko w pozytywnym sensie:) Pozdrawiam ciepło! Odpowiedz Link
bogbastet Wieczorne pogaduchy:) 21.03.06, 18:07 Gaju, ja już jestem w domku, ale Ty pewnie nadal zabiegana, załatwiająca, pomagająca:) Przeczytałam sobie dzisiaj Twoją "Relację z podróży" do Syrii. Wiesz, że oprócz zachwytów i podziwu dla Twojej odwagi, chęci poznawania świata od tej mało ekskluzywnej strony, wzruszyła mnie także. Tak po prostu, nawet nie umiem powiedzieć dlaczego, który fragment. Po przeczytaniu zrobiło mi się tak jakoś ciepło na duszy i bardzo chciałam Ci o tym napisać. Aha, powiem jeszcze coś o czym oczywiście doskonale wiesz:) Beduinka to wspaniała osoba! Miłego wieczoru. Odpowiedz Link
tetys Re: Wieczorne pogaduchy:) 21.03.06, 18:15 Mi też się podobała bardzo ta relacja:) Tak samo jak relacje Beduinki z Bliskiego Wschodu, Egiptu i Maroka. Wszyscy wiemy, że i Gaja i Beduinka to niebywale wspaniałe osoby! Miłego wieczoru nawzajem! Odpowiedz Link
bogbastet Re: Wieczorne pogaduchy:) 21.03.06, 18:26 Hej, hej:) ja się dopiero przyzwyczajam do tej wspaniałości:) Nie tak często spotyka się takie osoby, muszę się "oswoić":) Do Egiptu wybierasz się w czerwcu, tak? Wiesz już gdzie? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
tetys Re: Wieczorne pogaduchy:) 21.03.06, 18:32 Do Hurghady, 8 czerwca. Już odliczam dni. Pozdrawiam:) Teraz zabieram się za fizykę, zasady dynamiki i równie pochyłe, wracam wieczorem na pogaduchy przy herbatce:) Do zobaczenia! Odpowiedz Link
bogbastet Re: Wieczorne pogaduchy:) 21.03.06, 18:57 Wcale się nie dziwię, że odliczasz:) Mam nadzieję, że ja ok. września też zacznę:) Efektywnej nauki! Odpowiedz Link
beduinka Re: Wieczorne pogaduchy:) 01.04.06, 18:50 tetys napisał: > Mi też się podobała bardzo ta relacja:) > Tak samo jak relacje Beduinki z Bliskiego Wschodu, Egiptu i Maroka. > Wszyscy wiemy, że i Gaja i Beduinka to niebywale wspaniałe osoby! > > Miłego wieczoru nawzajem! ooo... dzisiaj co chwila trafiam na jakies mile posty o mnie :))) buziaki Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Wieczorne pogaduchy:) 21.03.06, 18:35 Jestem mile wzruszona Waszymi zachwytami. Wszystkie wspomnienia są pisane w biegu, są to raczej takie relacje z podróży, które mają Wam pomagać w podróżach. Dzisiaj jestem tak zabiegana, ze nawet nie mam czasu ładnie podziękować za tyle pięknych słów. Odpowiedz Link
bogbastet Re: Wieczorne pogaduchy:) 21.03.06, 19:00 Na pewno pomagają i jednocześnie zachęcają do nich. Czytając je czuję się jakbym już troszkę tam była:) Wysyłam dobrą Energię, żeby Cię wsparała w pracy! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Wieczorne pogaduchy:) 21.03.06, 19:52 Dzięki z całego serca, uwielbiam otrzymywać "dobrą energię"- zazwyczaj przywożę ją z krajów arabskich i póżniej obdzielam wszystkich. Na gruncie europejskim jakoś jej nie czuję. A najwięcej otrzymuję jej podczas kontaktu z delfinami (poczytaj relację na Sirocco) Odpowiedz Link
tetys Re: Wieczorne pogaduchy:) 21.03.06, 20:44 Tak Gaju, delfiny są dla mnie zwierzętami aż nazbyt inteligentnymi. Żal mi zawsze tych delfinków w delfinariach, one nie są tak szczęśliwe jak te na wolności. Chociaż sprawiają pozory, to z ich oczu można to wyczytać. A Twoja adoptowana delfinica... Chciałbym kiedyś popływać z takimi na wolności, może kiedyś w Sharm mi się uda spotkać jakieś... Pozdrawiam! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Wieczorne pogaduchy:)o delfinach 21.03.06, 21:09 Możesz spotkać w czerwcu w HRG, wypływając statkiem w stronę wyspy Fanous. Są tam przepiekne rafy, m.in. Dolhin Reef, gdzie mieszkają delfiny, żółwie, makrele, barakudy. Dość często w tych miejscach można spotkać małe grupki delfinków, podpływają nawet do pływających ludzi. A więc powodzenia! ( a taka całodzienna wyprawa z obiadem na statku i 3 snoorkowaniami kosztuje ok. 10$) Odpowiedz Link
tetys Re: Wieczorne pogaduchy:)o delfinach 21.03.06, 21:14 Ooo! Nie wiedziałem:) Zobaczyć delfiny na wolności to jedno z moich marzeń! Nie przepuszczę takiej okazji! Tylko tydzień to trochę mało czasu na to wszystko:) Pozdrowienia i garść dobrej energii! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Wieczorne pogaduchy:)o delfinach 21.03.06, 21:22 Twoją pozytywną energię wchłaniam codziennie!!! A do delfinków się wybierz napewno, bo to najtańsza wycieczka. Zresztą tuż przed wyjazdem lub na miejscu Ci wszystko wytłumaczę! Odpowiedz Link
tetys Re: Wieczorne pogaduchy:)o delfinach 21.03.06, 21:37 Gaju, a może wiesz jak najłatwiej dostać się do ambasady USA? Jadę jutro na ten wykład. To jest przy Alejach Ujazdowskich. Najbardziej pasuje mi z dworca Wileńskiego lub ronda De Gaulla(tego z palmą). A jak później do Ciebie z tamtąd? Mimo, żem Warszawiak, to komunikacja miejska w stolicy zawsze sprawiała mi trudności:) Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Wieczorne pogaduchy:)o delfinach 22.03.06, 09:08 Narazie nie mam pojęcia. Poszukam jakiegoś połączenia...łatwiej mi idzie jazda prze Hurghadę niż naszą stolicę! W ogóle nie bywam w mieście, częściej w Afryce niż w centrum. Odpowiedz Link
beduinka Re: Wieczorne pogaduchy:) 01.04.06, 18:48 bogbastet napisała: > Aha, powiem jeszcze coś o czym oczywiście doskonale wiesz:) Beduinka to > wspaniała osoba! :)))))))))))) Odpowiedz Link
bogbastet Poranne pogaduchy:) 22.03.06, 06:24 Dzień dobry! Wieczorem to zupełnie wypadam z gry niestety, może coś się zmieni jak już dłuuugo będzie jasno:) Gaju, Twój opis spotkania z delfinami mam oczywiście za sobą (po pierwszej wizycie na stronie sirocco). Sprawiłaś, że jeszcze bardziej (czy to możliwe??) chcę dotknąć delfina, poczuć jego obecność blisko siebie. To jest takie moje marzenie od dawna. Jak wiesz jestem tutaj zupełnie nowa i dopiero odkrywam kolejne informacje o osobach będących na forum. Moje pytanie pewnie będzie zabawne, ale co mi tam. Czy dobrze wywnioskowałam z Twojej rozmowy z Tetyskiem, że do Egiptu jedziesz na dłużej niż "ustawowy tydzień lub dwa", a może kilka razy? Życzę miłego dnia i pozdrawiam:) Odpowiedz Link
tetys Re: Poranne pogaduchy:) 22.03.06, 07:18 Gaja jest osobą uzależnioną od Egiptu. I musi tam być przynajmniej raz na kilka tygodni! Dłużej niż miesiąc bez Egiptu żyć nie potrafi:) Pozdrowienia poranne! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Poranne pogaduchy:) 22.03.06, 09:18 Właściewie mnie podsumowałeś -osoba uzależniona- i to bardzo, ale nie tylko od Egiptu, a raczej podróży. Podróże są moim zyciem, realizacją moich marzeń, a najbardziej lubię miejsca, w któórych słyszę, jak bije moje serce...a to dzieje się w krajach arabskich, więc tam najczęściej uciekam, gdy jestem przepracowana. Nie mogę na długo, bo przecież jest Karawanseraj i czekają moi klienci, a praca po odchowaniu dzieciaków jest teraz najważniejsza, bo dzięki niej mogę realizować swoje marzenia. Staram się łączyć pożyteczne z przyjemnym i jakoś mi to wychodzi! Jestem szczęśliwa, "masrur", bo mam swoją pasję, mam swoje delfinki, które gdzieś tam na mnie czekają, mam swoje rafy koralowe i otrzymuję co miesiąc silną dawkę pozytywnej energii od prostych ludzi w Afryce!!! Dlaczego u nas się ludzie bezinteresownie nie uśmiechają???? Odpowiedz Link
bogbastet Re: Poranne pogaduchy:) 22.03.06, 17:16 Gaju, wydaje mi się, że jest w Tobie tyle ciepła dla innych, bo czujesz się szczęśliwa i spełniona, i w dodatku nie boisz się o tym mówić. Niewielu osobom to się udało, praca połączona z pasją w jedno, to naprawdę bardzo dużo, bo przecież większość naszego życia spędzamy pracując. Pytasz „Dlaczego u nas się ludzie bezinteresownie nie uśmiechają????” Chyba dlatego, że bezinteresowność staje się towarem deficytowym i przez to wielu trudno w nią uwierzyć. Sami nie zdobyliby się na nic takiego, więc nie mogą pojąć, że są jeszcze tacy ludzie, którym bycie miłym sprawia po prostu przyjemność. Myślę, że warto się uśmiechać choćby dla samej siebie, wszystko wkoło robi się wtedy weselszeJ Niestety ostatnio ludzkie potrzeby przewartościowały się. Najważniejsza nie jest już bliskość z drugim człowiekiem, ale pogoń za pieniądzem, który daje poczucie bardzo złudnego szczęścia. Wydaje mi się, że ludzie w Afryce są jeszcze na tyle ubodzy, że nie zagubili się we wszechogarniającym pędzie, wiedzą, że najważniejszy jest człowiek. Może właśnie dlatego, mimo biedy, są szczęśliwsi i potrafią się uśmiechać. Odpowiedz Link
gajasirocco Popołudniowe pogaduchy:) 22.03.06, 17:50 Tak pięknie to ujełaś! A ja przed chwilą pożegnałam naszego Tetyska i sama po kilku dniach wracam do domu, bo pracowałam ostatnio non-stop! Gorąco wszystkich pozdrawiam, zwłaszcza naszą Beduinkę w dalekim Kurdystanie! Odpowiedz Link
bogbastet Re: Popołudniowe pogaduchy:) 22.03.06, 19:14 Przyłączam się do pozdrowień dla Beduinki:) Dobrze, że Tetysek Cię wspiera, miło jest mieć takiego dobrego duszka obok siebie. Tetyska też pozdrawiam! Pewnie zabrał się teraz do nauki. Ja właśnie wróciłam z zakupów, bo lodówka świeciła pustkami, a moja piękna kocica musiałaby chodzić z pustym brzuszkiem. Zażywaj zasłużonego odpoczynku, Gaju!!! Miłego wieczoru życzę wszystkim:) Odpowiedz Link
gajasirocco Wieczorne pogaduchy:) 22.03.06, 20:32 Tym razem przesyłam pozdrowionka z domu, a nie z Karawanseraju! Odpowiedz Link
bogbastet Poranne pogaduchy:) 23.03.06, 06:46 Dzień dobry! U mnie od samego rana świeci słonko i jakoś tak od razu łatwiej mi się wstaje i wszystko wydaje się takie ładne:) Gaju, tym pytaniem o Tabę (wakacyjne singlowanie) spowodowałaś, że mam ochotę krzyknąć: ja!!!! I jest mi tak niezmiernie przykro, że nie dam rady. Mam nadzieję, że bez kłopotu znajdzie się para. Życzę wszystkim bardzo miłego dnia:) Odpowiedz Link
tetys Re: Poranne pogaduchy:) 23.03.06, 10:20 Dzień dobry! Gaju - Tobie życzę zakończenia przygody z tenisistami, bo przez nich wpadniesz w jakąś depresję! Słoneczko pięknie świeci, uśmiech na twarzy, czas do szkoły! Miłego dnia! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Poranne pogaduchy:) 23.03.06, 11:45 Tetysku, już finalizuję moją grupę tenisową i wracam do indywidualnych rezerwacji, które są mniej męczące! Życzę wszystkim miłego słonecznego dnia! Odpowiedz Link
tetys Re: Poranne pogaduchy:) 23.03.06, 12:14 Ja sobie jednak dzisiaj zrobiłem wolne, bo się nie najlepiej czuję. Ale leniuchować nie będę! Mam teraz znajomych kairskich na linii, więc za kilka minut biorę się za naukę:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link
bogbastet Popołudniowe Pogaduchy:) 23.03.06, 17:18 Dziękuję Ci, Gaju, że poświęciłaś mi dzisiaj trochę swojego czasu. To nie są łatwe tematy. Moi rodzice (na szczęście) podobni są do Ciebie. Pozwalają mi dokonywać samodzielnych wyborów, nie narzucają swojej woli. Nie dostarczam im jednak tak wielu „mocnych wrażeń” jak Beduinka Tobie;) Nie mówię im też o niektórych rzeczach, bo nie chcę ich martwić. Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Popołudniowe Pogaduchy:) 23.03.06, 17:29 Miło było z Tobą pogawędzić! A Beduinka jest moją kontynuatorką, realizuje moje podróżnicze marzenia...czego ja nie zdążyłam, to może ona....Inshaalh! Najważniejsze, by była szczęśliwa i bezpieczna! Odpowiedz Link
beduinka Re: Popołudniowe Pogaduchy:) 01.04.06, 18:45 gajasirocco napisała: > Miło było z Tobą pogawędzić! A Beduinka jest moją kontynuatorką, realizuje moje > > podróżnicze marzenia...czego ja nie zdążyłam, to może ona....Inshaalh! > Najważniejsze, by była szczęśliwa i bezpieczna! ja realizuje SWOJE marzenia Odpowiedz Link
beduinka Re: Popołudniowe Pogaduchy:) 01.04.06, 18:46 bogbastet napisała: > Dziękuję Ci, Gaju, że poświęciłaś mi dzisiaj trochę swojego czasu. To nie są > łatwe tematy. Moi rodzice (na szczęście) podobni są do Ciebie. Pozwalają mi > dokonywać samodzielnych wyborów, nie narzucają swojej woli. Nie dostarczam im > jednak tak wielu „mocnych wrażeń” jak Beduinka Tobie;) Nie mówię im > też o > niektórych rzeczach, bo nie chcę ich martwić. jakich to ja mocnych wrazen dostarczam? ja prowadze przeciez taki spokojny tryb zycia :))))) Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 23.03.06, 22:13 Posłusznie melduję: Gaja- obecna, Beduinka- usprawiedliwiona (Kurdystan!) Odpowiedz Link
tetys Re: Nocne Pogaduchy 3 23.03.06, 22:15 A mi tutaj Nancy Ajram śpiewa:) I marzę o delfinach..... Odpowiedz Link
beduinka Re: Nocne Pogaduchy 3 01.04.06, 18:44 gajasirocco napisała: > Posłusznie melduję: Gaja- obecna, Beduinka- usprawiedliwiona (Kurdystan!) a Beduinka melduje, ze nawet w Kamiszli probowala sie z wami polaczyc, ale nim mi forum sie otworzylo (po 10 minutach czekania na otwarcie) - zerwalo mi sie polaczenie z netem Odpowiedz Link
tetys Re: Nocne Pogaduchy 3 23.03.06, 22:23 Nasza Bogbastet pewnie śpi...chyba woli wczesnoporanne pogaduchy! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 23.03.06, 22:30 Też zauważyłam, że bardzo wcześnie wchodzi na forum, my wtedy dopiero się kładziemy...A jak Ci Tetysku minął dzisiejszy dzień wagarowicza? Miejmy nadzieję, iż Twoi nauczyciele nie zaglądają na nasze forum????? Odpowiedz Link
tetys Re: Nocne Pogaduchy 3 23.03.06, 22:36 Ja nawet w dzień wagarowicza nie odpoczywam:) Nadrobiłem wszystkie zaległości, jeszcze włączyłem film o Maroku:) Z tej serii co Twój Egipt. Super:) Jeszcze zaraz poczytam historię, zrobię pare zadań z matematyki i wreszcie upragniony sen! Miłego wieczoru! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 24.03.06, 00:05 Minęła północ, a ja nadal pracuję.... Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 24.03.06, 00:23 A na forum tak cichutko, spokojniutko...za oknami ciemno, ale rano zaświeci słoneczko, bo to przecież już wiosna! Tetyskowi-powodzenia w szkole (koniec z wagarami!) Odpowiedz Link
bogbastet Poranne Pogaduchy:) 24.03.06, 06:46 Witam:) Słoneczko ślicznie świeci, miałaś rację, Gaju. Wiosna coraz bardziej się stara. Moje okna skierowane są na wschód, więc przebudzenie było bardzo miłe:) Widzę, że już zostałam rozszyfrowana;) Macie rację, że kiedy Wy zaczynacie rozmowy, ja już zbieram się do łóżeczka. Ale stram się nadrobić zaległości rano. Życzę bardzo miłego dnia:) Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Poranne Pogaduchy:) 24.03.06, 08:49 No i zaczynamy następny miły dzionek... Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 24.03.06, 11:08 I znów nie jesteś w szkole? Skup się teraz na chemii, fizyce...a nie arabskim! Miłego, cieplutkiego dnia, bo wiem, że jesteś zmarźlaczkiem. Odpowiedz Link
tetys Już idę do szkoły! 24.03.06, 11:11 Ja do szkoły już pędzę! Dziś na popołudnie!:) Uciekam i miłego dnia życzę! Odpowiedz Link
gajasirocco Nie wagarujcie!!!! (do młodych) 24.03.06, 11:19 Spadł mi kamień z serca. Bałam się, że następny dzień wagarów. Czuję, że Beduinka też teraz wagaruje gdzieś tam w Kurdystanie, zamiast studiować piękny arabski język (jak ja jej zazdroszczę!) Odpowiedz Link
gajasirocco Beduinka wraca do Damaszku! 24.03.06, 12:55 Spadł mi kamień z serca! Wraca do nauki...no i napewno nas odwiedzi na forum! Odpowiedz Link
tetys Re: Nie wagarujcie!!!! (do młodych) 24.03.06, 16:55 Wagaruję tylko, kiedy mam dużo zaległości. Nie pozwalam sobie opuszczać lekcji ot tak, bez powodu, bo w cale mi to na dobre nie wychodzi. A Beduince również zazdroszczę możliwości studiowania tak pięknego języka, na razie postudiuję go samodzielnie i we własnym zakresie, a potem...zobaczymy:) Swoją drogą to się z forumową Joanną umawialiśmy na archeologię w Damaszku za kilka lat...wszystko przed nami! Miłego popołudnia, lecę poczytać "Jak to powiedzieć po arabsku"! Odpowiedz Link
beduinka Re: Nie wagarujcie!!!! (do młodych) 01.04.06, 18:41 gajasirocco napisała: > Spadł mi kamień z serca. Bałam się, że następny dzień wagarów. Czuję, że > Beduinka też teraz wagaruje gdzieś tam w Kurdystanie, zamiast studiować piękny > arabski język (jak ja jej zazdroszczę!) 4 dni zajec opuscilam z powodu tego wyjazdu... 4 dni w calym semestrze, a wolno nam 15 Odpowiedz Link
tetys Re: Nocne Pogaduchy 3 24.03.06, 21:41 Dzisiaj odsypiamy? To ja też mówię dobranoc! Odpowiedz Link
bogbastet Poranne Pogaduchy:) 25.03.06, 07:03 Dzień dobry:) U mnie znowu piękne słoneczko. Zapowiada się miły dzień, czego wszystkim życzę:) Odpowiedz Link
bogbastet Re: Poranne Pogaduchy:) 25.03.06, 07:55 Chyba napisałam swoje imię po arabsku (dobrze, że ma tylko 3 litery;), chociaż nie wiem, co Arab by na to powiedział i czy w ogóle pomyślałby, że to w jego języku;) Może jestem głupia, ale nie za bardzo rozumiem: 4 = shows the Arabic letter at the end of the word, but connected to another letter before it. 5 = shows the Arabic letter at the end of the word, and not connected to anything before it. Czy może być na końcu wyrazu, ale nie łącząca się z poprzednią? To mój baaardzo pierwszy krok w arabskim, więc z góry przepraszam, jeśli napisałam jakiś idiotyzm;) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Poranne Pogaduchy:) 25.03.06, 09:19 Chyba ogarnia mnie wiosenne zmęczenie. Wcale nie chce mi się dzisiaj pracować...jakiś leniuszek we mnie siedzi...znów marzę o ukochanym Egicie lub Kapadocji, ale to dopiero w kwietniu, bo przecież marzec spędziłam w Sharmie, Kairze, Hurghadzie...muszę wytrzymać!!! Pozostaje mie tylko odliczanie dni.... Odpowiedz Link
tetys Re: Poranne Pogaduchy:) 25.03.06, 10:06 Mi zostału 75 dni do wyjazdu, to tak na pocieszenie:) A teraz pracuj, pracuj, by mieć pieniążki na swój ukochany Egipt! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Poranne Pogaduchy:)-zapraszam, będę!!! 25.03.06, 10:17 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10662&w=6121153&a=38788529 Odpowiedz Link
tetys Re: Poranne Pogaduchy:) 25.03.06, 09:57 Sześć liter łączy się tylko z prawej strony: ر: و: د: ا: ذ: ز - pozostałe łączą się z obu stron. Odpowiedz Link
tetys Re: Nocne Pogaduchy 3 25.03.06, 10:00 Aha, pisząc nazwę, która nie ma odpowiednika w arabskim, czyli wyraz obcy, powinnaś użyć samogłosek długich. Dzień dobry! Odpowiedz Link
bogbastet Re: Nocne Pogaduchy 3 25.03.06, 19:59 Hej, właśnie wróciłam do domku, okropnie głodna. Byłam na mojej sesji kamertonowej i jak zwykle czuję się po niej miło odprężona:) Tetysku, już wcale nie jestem pewna, co napisałam;) Im więcej czytałam, tym bardziej czułam się zagubiona, ale postaram się mobilizować i chociaż oglądać sobie te strony. Gaju, ja też nie mogę się już doczekać wyjazdu, chociaż nawet jeszcze nie wiem dokładnie, kiedy będzie możliwy. Za to wiem, gdzie:) i oczywiście delfiny:) Krym też brzmi fantastycznie, ale jeszcze nie w tym roku. Jak udało Ci się przetrwać dzień z leniuszkiem w tle? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 26.03.06, 00:27 No i mamy nowy dzionek...może nas wkrótce Beduinka odwiedzi. Powinna już być w Damaszku.(Do B: W drodze też plecaczek z prezentami-smacznego!) Odpowiedz Link
tetys Re: Nocne Pogaduchy 3 26.03.06, 10:36 Dzień dobry! I jutro znów poniedziałek, czas do nauki, pracy... Gaju, jedziesz jutro na arabski? Porozmawiaj w mojej sprawie, bardzo proszę! Insha'allah się uda... Odpowiedz Link
gajasirocco Poranne Pogaduchy 3 26.03.06, 11:31 Postaram się pojechać. Ustalę jakiś nowy termin specjalnie dla Ciebie. Już się nie mogę doczekać! Odpowiedz Link
bogbastet Re: Poranne Pogaduchy 3 26.03.06, 13:21 witam:) Dzisiaj poważne zaniedbanie, nie było mnie tutaj z samego rana, żeby życzyć miłego dnia. Oczywiście to nie moja wina;) tylko książki, że nie pozwoliła mi wyskoczyć z łóżka skoro świt. Może chociaż do rodziców pozwoli mi pójść?;) Życzę miłej reszty dnia!!! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Poranne Pogaduchy 3 26.03.06, 13:38 A co pięknego czytasz? Ja wczoraj zaczęłam się wczytywać w Grecję z Podróży Marzeń.... Odpowiedz Link
beduinka Re: Nocne Pogaduchy 3 01.04.06, 18:35 gajasirocco napisała: > No i mamy nowy dzionek...może nas wkrótce Beduinka odwiedzi. Powinna już być w > Damaszku.(Do B: W drodze też plecaczek z prezentami-smacznego!) dotarl :))) Odpowiedz Link
beduinka Re: Wieczorne Pogaduchy 3 01.04.06, 19:04 gajasirocco napisała: > ..ale się zakamuflowałaś.... nie tylko tutaj :))) Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Wieczorne Pogaduchy 3 01.04.06, 19:17 Prawie wszędzie Cię odnalazłam. To jak szukanie igły w stogu siana! Odpowiedz Link
beduinka Re: Wieczorne Pogaduchy 3 03.04.06, 21:40 gajasirocco napisała: > Prawie wszędzie Cię odnalazłam. To jak szukanie igły w stogu siana! a ja lubie zabawe w chowanego :))) Odpowiedz Link