kasia_de 17.09.09, 09:08 przeszukałam wyszukiwarkę, wiem że są juz o tym wątki, ale może macie jakieś świeże informacje - czy komuś to na coś pomogło (i na co?) - czy możecie polecić jakiś ośrodek/gabinet? (chętnie po praskiej stronie) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fiolek03 Re: Biofeedback- Warszawa 17.09.09, 11:33 My za niedługo zaczynamy. Jak będziemy w trakcie zajęć to wtedy coś napiszę.Właśnie robiliśmy EEG niezbędne do rozpoczęcia. Odpowiedz Link
agnjan Re: Biofeedback- Warszawa 17.09.09, 11:37 Nam trochę pomogło na koncentrację. Robiliśmy u Pana Czarka Zawistowskiego (przyjmował w domu) na Zaciszu, na ul. Wojskowej.605 260 667. Odpowiedz Link
kasia_de Re: Biofeedback- Warszawa 17.09.09, 11:51 dziękuję za odpowiedzi mój 4,5 letni syn ma opóźniony rozwój mowy, diagnoza: dysfazja, problemy z rozumieniem (szczególnie przekazów werbalnych). Czy komuś na podobne zaburzenia biofeedback pomógł? Odpowiedz Link
supramind Re: Biofeedback- Warszawa 13.10.09, 10:19 Jeśli chodzi o EEG Biofeedback i małe dzieci to z mojego doświadczenia wynika (jestem trenerem neurofeedback), że trudno im spokojnie wysiedzieć w czasie 2-min rundek, a trening trwa przynajmniej 20-30 min. Można spróbować z innego rodzaju Bfk: HEG Biofeedback (niektóre gabinety posiadają). Trening Biofeedback - jak najbardziej w opóżnieniu mowy, ale proszę pamiętać, że trzeba nastawić się na dłuższy okres czasu, bo efekty mogą się pojawić dopiero przy ok. 30 treningu. Odpowiedz Link
kasia_de Re: Biofeedback- Warszawa 14.10.09, 20:17 a czym się różni HEG Biofeedback od EEG Biofeedback ? Odpowiedz Link
supramind Re: Biofeedback- Warszawa 16.10.09, 14:55 W EEG Biofeedback trenuje się fale mozgu, podczas treningu przykleja się elektrody, osoba powinna siedziec nieruchomo podczas rundek ( w przeciwnym razie powstają artefakty, wynik nie jest miarodajny). W metodzie HEG Biofeedback aktywuje się neurony w przedniej części mozgu wykorzystując przepływ krwi (jej utlenienie), zakłada się opaskę, która nie krępuje ruchu. Więcej możesz znależć nt np na: trening-uwagi.pl Odpowiedz Link
gabinet_jaga Re: Biofeedback- Warszawa 02.11.09, 17:48 Zapraszamy Do Centrum Wspierania Rozwoju JAGA, na Targówek lub do Marek Odpowiedz Link
szalicja Re: Biofeedback- Warszawa 02.11.09, 18:18 Fajnie, wreszcie coś rusza na naszym zadupiu ;-D Odpowiedz Link
kasia_de Re: Biofeedback- Warszawa 03.11.09, 09:19 chodzimy na SI do Jagi i nie wiem, że biofeedback mają :-) Odpowiedz Link
szalicja Re: Biofeedback- Warszawa 03.11.09, 09:59 A ja się dziś dowiedziałam, że w PPP na naszej zadupiastej Białołęce będzie Biofeedback za darmo. Powiedziała mi psycholog z PPP. Będę dzwonić. Młody chyba za mały bo ledwo skończył 4 lata, ale trzeba już powoli przecierać szlaki, bo a nóż widelec? To tak informuję, jeśli jest ktoś z dzielnicy. Odpowiedz Link
madziulec Re: Biofeedback- Warszawa 04.11.09, 11:47 Czy JAGA ma jakas strone internetowa? Odpowiedz Link
szalicja Re: Biofeedback- Warszawa 04.11.09, 12:01 Dowiedziałam się od Jagi, że jest w budowie i będzie działać pod koniec miesiąca. Odpowiedz Link
kasia_de Re: Biofeedback- Warszawa 04.11.09, 19:56 W Markach biofeedback jest też w fundacji Pomocna Ręka pomocnar.webd.pl/pomocnar/?q=node/18 jest dofinansowany z jakichś funduszy, nie wiem, ile kosztuje, ale na pewno taniej niż komercyjnie. Z tym że jest kolejka. To idzie takimi "turnusami", aktualny ma się skońćzyć chyba w lutym, trzeba się z wyprzedzeniem zapisać. Odpowiedz Link