brucha 17.09.09, 23:01 Witam, Czy ktoś mógłby mi napisać jak wyglądakwalifikacja do Tomatisa w Kajetanach? Trzeba przebrnąć przez konsultacje u kilku kluczowych osób - możecie proszę podpowiedzieć u kogo? b Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziulec Re: Tomatis - Kajetany 18.09.09, 12:32 Tez jestem bardzo ciekawa. 15 pazdziernika ide na konsultacje. Odpowiedz Link
agnjan Re: Tomatis - Kajetany 18.09.09, 16:58 My byliśmy u logopedy i laryngologa, nie pamiętam nazwiska, bo to było półtora roku temu. Były też jakieś badania słuchu. Kolejki nam zostało jeszcze ze dwa lata, więc domyślam się, że po 3- 4 latach będą robili kolejne badania kwalifikacyjne. Odpowiedz Link
madziulec Re: Tomatis - Kajetany 19.09.09, 15:18 Starsznie dziwne. Gdy dzwonilam do Kajetan twierdzili, ze czekanie jest w zaleznosci od potrzeb. Czyli jesli dziecko wymaga pomocy natychmiast to trafi ana poczatek kolejki, jesli nie - na koniec, a kolejka na jakies 1,5 roku. Odpowiedz Link
marychna31 Re: Tomatis - Kajetany 18.09.09, 21:18 Ja ma termin w poradni foniatrycznej na 21.10 i tez jestem ciekawa:) Odpowiedz Link
niki129 Re: Tomatis - Kajetany 21.09.09, 13:36 Nam alryngolog tam pwoiedzial ze badania sa przeprowadzane w wieku 6 lat -dopiero I wtedy mozna zapisac dopeiro dziecko i kolejka jest na 2 lata. Wiec pwoiedzialam ze dziecko ma 5 lat zapisze je teraz neich czeka te 2 lata to w chwili badan bedzie mialo 7 NIE uslyszalam ze musi miec najpeirw 6 lat!!!BZUDURA Wiem ze jedna ze znajomych mam poprosila roszczeniowo ze musi miec juz i sie zgodzili Oni tlumacza ze dopeiro 6 latki nadaja sie do badan. Moze to zalezy od dr do jakeigo sie trafi Ja uzyskalam takie inf od 2 lekarzy Odpowiedz Link
madziulec Re: Tomatis - Kajetany 21.09.09, 22:51 Ja mam dziecko w wieku 5,5 (zapisywalam w czerwcy, maly 5 lat skonczyl w kwietniu). Zapisac na konsultacje w sprawie Tomatisa zapisali bez problemu, termin tylko dali kosmiczny jak dla mnie, al eczekam cierplkiwie. Przy okazji wyszlo tez, ze maly jednak nie doslyszy na prawe ucho 9polozyl sie na kocie i nie slyszy mruczenia kota jednym uchem, drugim slyszy). Jesli nie Tomatis, to moze wezma nas pod opieke jesli chodzi o ten jego sluch? Odpowiedz Link
agnjan Re: Tomatis - Kajetany 22.09.09, 15:30 Ja nic nie wiem, o zapisywaniu "poza kolejnością" - nas zakwalifikowano - zapisaliśmy się do laryngologa, potem do laryngologa (dr Wakarowa?) i znowu do laryngologa, który "zajmuje się Tomatisem" i on "wyraził zgodę" - jakby dał skierowanie i z kartą zapisaliśmy się w kolejkę, nieco ponad rok temu. Odpowiedz Link